خیز اصلاحطلبان برای کسب اکثریت «بهشت»
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، روزنامه ایران در ادامه نوشت: از جمله محسن هاشمی رفسنجانی، مرتضی الویری، محسن مهرعلیزاده، علی صوفی، سید محمود میرلوحی، فاطمه هاشمی، محمدجواد حق شناس، علی صالح آبادی، سید محمود علیزاده طباطبایی، فاطمه راکعی، شهربانو امانی، مجید فراهانی و چهرههایی از این دست که بیشترشان برای انتخاباتی که هفتم اسفندماه سال گذشته برگزار شد، برای حوزه انتخابیه تهران ثبتنام کردند اما صلاحیتشان تأیید نشد و حال عزم جزم کردهاند راهی پارلمان شهری شوند. به فهرست نامزدهای اصلاحطلب شورای شهر تهران میتوان نمایندگان سابق مجلس شورای اسلامی از حوزههایی غیر از تهران که در جریان انتخابات اخیر مجلس، مجوز حضور در پارلمان را نیافتند اضافه کرد؛ همچنین شمار زیادی از فعالین حزبی این جریان را که با معرفی حسن روحانی بهعنوان کاندیدا، تکلیفش در انتخابات ریاست جمهوری را روشن کرد و حال میتواند با فراغ بال انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را سر و سامان بدهد. قرار است شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، فهرست نهایی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را تنظیم و از نامزدهای این فهرست حمایت کند. اصلاحطلبان در جریان انتخابات مجلس دهم، با اعتدالگرایان، حامیان دولت و اصولگرایان میانه رو فهرست مشترک دادند، اما تا اینجای کار سخنی از تکرار ائتلاف فرااصلاحطلبی در انتخابات شوراها نیست. تصمیمی که بیش از هر چیز، به پشتگرمی اصلاحطلبان به تأیید صلاحیتشان باز میگردد. اگر چه این جریان، اکثریت پارلمان را در اختیار ندارند، اما بهواسطه حضور منسجم فراکسیون امید و شمار قابل توجه اصلاحطلبان مجلس دهم، پیشبینی میکنند با محدودیتهایی به مراتب کمتر از انتخابات مجلس شورای اسلامی رو به رو شوند.
آن سوی میدان هم اصولگرایان در حال گرم کردن خود برای ورود به رقابت شوراها هستند؛ با این تفاوت که تحرکات انتخاباتیشان برای شوراها، هنوز شکل و شمایل جمعی نگرفته است. چه عمده تمرکز این جریان فعلاً بر انتخابات ریاست جمهوری و تکثر نامزدهایشان در آن رقابت است.ائتلاف بخشی از نیروهای اصولگرا موسوم به «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» هم فعلاً درگیر و دار کاستن از فهرست 14 نفره خود برای ریاست جمهوری و رساندن آن به عدد 5 است. دیگر چهرههای اصولگرا که تن به سازوکار «جمنا» ندادهاند نیز به صورت فرادی فعالیتشان را ادامه میدهند و مجموعه رویدادها باعث شده تا امروز محوری برای تنظیم فهرست اصولگرایان در انتخابات شوراها تشکیل نشود. با این همه چهرههای اصولگرا هم نام خود را بهعنوان داوطلب انتخابات شوراها ثبت کردند؛ با این تفاوت که از داوطلبان صاحب نام این جریان که در انتخابات مجلس در تهران رأی نیاوردند، خبری نیست و میتوان از اصولگرایانی که در شورای فعلی عضویت دارند، بهعنوان شناخته شدهترین چهرههای ثبت نام کرده این اردوگاه برای انتخابات شوراها نام برد. وضعیتی که در کنار افزایش احتمال تأیید صلاحیت نیروهای اصلاحطلب همچنین نتیجه انتخابات مجلس دهم در حوزه انتخابیه تهران، این امیدواری را به وجود آورده است که این جریان اکثریت کرسیهای شورای اسلامی شهر و روستا و متعاقب آن شهرداری تهران را کسب کند.
البته به اعتقاد ناظران، نباید از نظر دور داشت که انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، در ادوار گذشته به چهرههای نام آشنای ورزشی روی خوش نشان داده است و همین باعث شده طیفی بر این باور باشند که انتخابات شوراها بیش از آنکه رقابت جریانهای سیاسی باشد، رقابت چهرههای سیاسی با غیرسیاسیهای صاحب نام است. رویهای که معلوم نیست در انتخابات پیش رو تداوم داشته باشد؛ با این همه به نظر میرسد ثبتنام آقازادههایی که نام خانوادگی شان، به گوش اهالی پایتخت آشناست، به همین پشتوانه باشد. نکته قابل تأمل دیگر نیز این است آیا الگوی رأی دادن تهرانیها که در انتخابات اخیر مجلس تغییر کرد، در این انتخابات تکرار خواهد شد یا نه؟ در جریان انتخابات مجلس اخیر، پایتخت نشینان به ترتیب به دو فهرست «امید» و «شورای ائتلاف اصولگرایان» رأی دادند و حال ناظران منتظرند ببینند آیا این تغییر، تثبیت خواهد شد یا نه.
انتهای پیام/