4 فاز پارس جنوبی تا پایان سال تکمیل میشود
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، رکنالدین جوادی در نشست خبری که در حاشیه بیستمین نمایشگاه نفت ایران برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره طرح توسعه پارس جنوبی در سال جاری اظهار کرد: فاز ۱۵ و ۱۶ این پروژه در نیمه اول امسال و فازهای 17 و 18 در نیمه دوم سال به بهرهبرداری میرسند.
وی با اشاره به اینکه فاز ۱۱ پارس جنوبی تنها فازی است که توسعه آن آغاز نشده است، گفت: تا نیمه اول امسال پیمانکار توسعه این طرح نیز انتخاب و عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
معاون وزیر نفت همچنین گفت: تا پایان برنامه توسعه ششم تولید نفت خام به ۵ میلیون بشکه، تولید میعانات گازی به یک میلیون بشکه و تولید گاز نیز به یک میلیارد و ۳۰۰ هزار بشکه در روز میرسد.
وی افزود: ظرفیت فعلی تولید نفت خام کشور ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز است که تا پایان امسال به ۳ میلیون و ۹۶۰ میلیون بشکه میرسد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه افزایش تولید نفت خام از فاز اول میدان نفتی آزادگان شمالی، میدان نفتی یادآوران و بخشهایی از میدان نفتی یاران محقق خواهد شد، گفت: تا پایان امسال برداشت نفت از منطقه غرب کارون از ۱۰۰ هزار بشکه در روز به ۲۵۰ هزار بشکه خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: ایران آماده بازگشت به تولید قبل از آغاز تحریمهاست؛ با تستهای صورت گرفته از میدانهای نفتی، ایران آماده است تا در مدت کوتاهی (حداکثر ۳ ماه) کاهش تکلیفی تحمیل شده بر اثر تحریمها را متوقف کند.
معاون وزیر نفت از تکمیل عملیات اکتشاف در دریای خزر در سال جاری خبر داد و گفت: در بخش ۸.۱ منطقه نفتی خزر عملیات اکتشاف نیمه دوم امسال آغاز میشود. همچنین بعد از تعمیر دکل امیرکبیر حفاری یک چاه دیگر اکتشافی در این منطقه صورت میگیرد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه برنامه استراتژیک ساخت داخلی ۱۰ گروه کالایی در حال پیگیری است، گفت: سال گذشته نخستین گروه از این ۱۰ گروه کالایی که ساخت متههای پرمصرف است به مرحله عقد قرارداد رسید و در ماه جاری قراردادش با سازندگان داخلی منعقد میشود.
وی افزود: امیدواریم در سال جاری بتوانیم ۶ یا ۷ گروه کالایی دیگر را نیز به مرحله عقد قرارداد با سازندگان داخلی برسانیم.
جوادی از پیشنهاد شرکت مپنا برای کار در پارس جنوبی خبر داد و گفت: در صورت احراز شرایط این شرکت، بخشی از فاز ۱۱ پارس جنوبی برای توسعه به مپنا واگذار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: تا پایان سال ۹۶ برداشت نفت از غرب کارون به ۷۰۰ هزار بشکه در روز میرسد و برای تحقق این افزایش تولید علاوه بر قراردادهای بیع متقابل، سرمایه گذاری مستقیم با استفاده از بند ق بودجه بهمیزان ۲۰ میلیارد دلار در میادین غرب کارون انجام خواهد شد.
جوادی با بیان «هیچ مذاکره جذب سرمایه یا توسعه بهصورت جدی با شرکتهای خارجی نداشتهایم» گفت: تا امروز فقط چند قرارداد اکتشافی با شرکتهای خارجی امضا شده است.
وی افزود: در مجموعه روزانه ۱۲۵ میلیارد تومان از شرکت ملی نفت و مجموعه وزارت نفت به یارانهها پرداخت میشود که این پرداخت یارانهها در کار توسعه پروژههای نفتی کندی و وقفه ایجاد کرده است.
انتهای پیام/