اکران نوروز در اختیار کمدیها
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا؛ پیمان قاسمخانی، اولین فیلم سینماییاش را در حالی ساخت که به گفته خودش از روز اول میخواست کارگردان شود و فیلم بسازد. «خوب بد جلف» که قرار بود در فصل تابستان روی پرده سینماها برود، نتوانست نوبت اکران بگیرد و فصل پاییز هم اکران نشد و بالاخره صاحبان فیلم تصمیم گرفتند فیلم را در جشنواره فیلم فجر ارائه کنند، جشنوارهای که مانند تمام فستیوالهای سینمایی دنیا اقبال چندانی به کمدی نشان نمیدهد.
قاسمخانی در نشست خبری فیلمش در این مورد گفته بود که به فکر کسب سیمرغ نیستم و برای محک زدن خودم و البته تبلیغ فیلم به جشنواره آمدهام.
با تمام اتفاقهای مثبت و منفی که برای فیلم رخ داد و اظهارنظرهای ضد و نقیضی که پیرامون «خوب بد جلف» قاسمخانی شکل گرفت، این فیلم هماکنون در سینماها روی پرده است و در کمتر از یک ماه، موفق به فروش 5 میلیارد تومانی شده است.
هرچند قاسمخانی مدعی شده بود همچنان خودش را نویسنده میداند و قصد دارد در سالهای آینده یک فیلم جدی بسازد و تمام تمرکزش را روی کلمات بگذارد و بنویسد، اما بعید به نظر میرسد وسوسه تکرار چنین تجربه موفقی در حیطه کمدی دست از سر او بردارد و راحتش بگذراد.
پیمان قاسمخانی بدون شک بهترین فیلمنامه نویس در ژانر کمدی است که در دو دهه اخیر در تلویزیون و سینما فعال بوده و همچنان کارهایی چون «مارمولک»، «ورود آقایان ممنوع» در سینما و «پاورچین»، «شبهای برره» و «مرد هزار چهره» به عنوان بهترین کمدیهای سالهای اخیر شناخته میشوند.
هرچند قاسمخانی در سالهای اخیر بارها در مورد سختگیری سیستم ممیزی صحبت کرده و از سختگیری مسئولان تلویزیون و سینما گفته اما باز هم فیلم تازه او با استقبال مخاطب مواجه شده است.
کمدی های نوروزی
این فیلم کنار «گشت 2» دومین کمدیای است که در اکران عمومی ایام نوروز حضور خواهد داشت. هنوز تکلیف اکران «نهنگ عنبر: سلکشن رویا» مشخص نشده و با اکران فیلم سامان مقدم تعداد کمدیهای روی پرده به 3 میرسد که البته بعید به نظر میرسد مسئولان حاضر شوند تمام کمدیها همزمان اکران شوند و دستشان برای فصلهای دیگر سال خالی بماند. از دیگر گزینههای اکران نوروزی فیلم «ساعت 5 عصر» به کارگردانی مهران مدیری است که با توجه به سابقه او شاید به اشتباه تصور شود این فیلم هم یک کمدی دیگر در کارنامه این کارگردان است؛ فیلمی که به گفته نویسندهاش خشایار الوند، فیلمی جدی و به شدت تلخ است.
«خوب بد جلف»
از همان زمانی که خبر ساخت «خوب بد جلف» رسانهای شد بسیاری از سینمادوستان و کسانی که با کارهای قاسمخانی آشنا بودند، منتظر ماندند تا به استقبال یکی از بهترین کمدیهای سالهای اخیر سینما بروند. فیلمهای کمدی که این روزها اکران می شوند، بسیار ضعیف و ناامیدکننده شدهاند و بهترینشان میشوند: «50 کیلو آلبالو» و «من سالوادور نیستم» و «اخرجیهای» یک الی آخر...
«خوب بد جلف» قاسم خانی تا قبل از اکران، نوید کمدی درخشانی را میداد که جایش در سینمای بدجوری خالیست، اما... از خندههای بلند و قهقههای اهالی سینما در سالن سینما که بگذریم، «خوب بد جلف» تشکیل شده بود از شوخیهای گاه بیمزه، گاه لوس و گاهی هم بامزه پژمان جمشیدی و سام درخشانی و با دست گذاشتن روی هرچیزی، قصد خنداندن مخاطبشان را داشتند. از پاک کردن خالکوبی و زدن خال ارزشی تا شوخی با رییس جمهوری و ادای دینهای لوس به سینما تا شعارهای استادیومی علیه آبیها و قرمزها تنها داشتههای فیلم قاسمخانی بودند.
«خوب بد جلف» یک هدف داشت: گیشه... قاسمخانی بدون هیچگونه ریسکی برای ساخت فیلمش، مجموعهای از بازیگران را با اسامی واقعیشان دور هم جمع کرده و با شوخی و مسخره کردن سینما و خانه سینما و فوتبال و هزار چیز بیمزه و کممزه دیگر فیلمش را تا آخر میکشاند و در آخر به طرز کاملا سادهای معمای فیلمش را حل میکند. «خوب بد جلف» فیلم مفرحی است و که دیدن آن برای ایام نوروز زمان مناسبی است.
انتهای پیام/