نابرابری تولیدات ایرانی و خارجی
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در روز اول میزبان بخش مسابقه ایران و مسابقه بینالملل و بخش چشمانداز خواهد بود.
مسابقه بینالملل، روز اول در 3 بخش روی پرده میرود و انیمیشنهای متنوعی از کشورهای مختلف دنیا نمایش داده میشوند.
بخش اول مسابقه بینالملل شامل انیمیشنهای «توتمها» از بلژیک، «سیاره زوز» از فرانسه، «باران در چشم» از مکزیک، «داش آکل» از ایران، «چوپان» از کرواسی، «زندگی» از اسپانیا، «اسب های مرده» از اسپانیا، «پنگوئن کثیف» از روسیه، «بادسر» از ایران، «شمارش گوسفند» از بلژیک و «رژه» از هلند است که با استقبال نسبتا سردی از سوی مخاطبان مواجه بودند که البته دلیل آن میتواند ساعت برگزای این رویداد باشد.
نکته جالب توجه درمورد این بخش اختلاف میان آثار خارجی حاضر در جشنواره و آثار ایرانی است که کنار یکدیگر در بخش بینالملل حاضر هستند. این اختلاف تنها به تکنیک مربوط نیست و از نظر ایدهپردازی هم کارهای ایرانی از کیفیت پایینتری برخوردار هستند. طوری که انیمیشن «داش آکل» و «بادسر» وصله ناجوری میان فیلمهای بسته بینالملل 1 بودند. «داش آکل» یکی از انیمیشنهای ضعیفی بود که فاقد هرگونه ارزش هنری بود و تنها با تکنیک ساده داستان «داش آکلِ» صادق هدایت را نعل به نعل و بدون خلاقیت روایت میکرد. طوری که تاثیری منفی روی مخاطبی به جای میگذاشت که برای اولین بار با این داستان تراژیک مواجه میشد...
انیمیشنهای درخشانی از اسپانیا و کرواسی در بخش بینالملل 1 روی پرده رفتند: «اسب های مرده» از اسپانیا، روایت درخشانی از جنگ است که از دریچه چشم کودکی روایت میشود که جنگ را نمیفهمد و برای او نامفهوم است؛ طوری که هواپیماها را پرندههای آهنی میداند و بمبهایشان را تخمهایی میبیند که قرار است جوجه شوند... پسربچه در مسیر مهاجرت اجباری با اسبهای مردهای مواجه میشود و از آنها میپرسد: شما حیوانهای بدی بودید که کشته شدید؟!
«چوپان» از کرواسی، اثر درخشان دیگری بود که هجوم تکنولوژی را نقد میکند و قهرمانش چوپانی است که سگش دزدیه شده و به فضا فرستاده میشود. چوپانی که برای پیدا کردن سگش سر از کلانشهر در میآورد و با دنیای ماشینی و چرکی مواجه میشود که تا پیش از آن برایش هیچ مفهوم و تعریفی نداشته است...
دهمین دوره جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران با عمری نزدیک به 20 سال از امروز کار خود را آغاز کرد و به مدت 5 روز در ۳۲ سالن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/