اقوام ایرانی به دهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران میآیند
به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی دهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، بهمن کاظمی پژوهشگر حوزه موسیقی اقوام ایران و دبیر هشتمین جشنواره موسیقی نواحی ایران از برپایی نمایشگاه خود در دهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران خبر داد و گفت: طبق صحبتهایی که با من شده، در جشنواره موسیقی نواحی ایران _ کرمان یک نمایشگاه از عکس های مردم شناسی موسیقایی که در طی سال ها سفر در میان اقوام مختلف ایران گرفته ام برپا میشود و آثار من در آن نمایشگاه قرار میگیرد.
این پژوهشگر حوزه موسیقی در خصوص کتابهایی که طی سالهای گذشته منتشر کرده گفت: سالها روی دو حوزه موسیقی نواحی ایران و موسیقی اصیل و ردیفنوازی ایران کار میدانی و پژوهش انجام دادهام و در طی این سالها بود که واژه اقوام ایرانی را برای اولین بار وارد ادبیات هنری و سیاسی ایران کردم. تا آن موقع کسی اقوام ایران را با تفکیک و شمارش نمیشناخت. با تالیف کتاب هویت ملی در ترانه های اقوام ایرانی، اقوام ایران را در 8 قومیت بررسی کردم. همچنین 2 نوار کاست شامل ترانههایی که بار ملی داشتند نیز به عنوان ضمیمه با این کتاب منتشر شد.
کاظمی اضافه کرد: طی 5 سال تمام قومیتهای ایران را با کوچهای مختلف و ییلاق و قشلاق کردنهای متمادی بررسی کردم و حدود 2 هزار ساعت از آثار اقوام ایرانی را به صورت تصویری ضبط کردم. این آثار شامل لالاییها، موسیقیهای کودکان، موسیقیهای شادمانی و عزا، موسیقیهای آیینی و حماسی و بخشهای عظیمی از موسیقی زنان در مناطق مختلف بود.
بهمن کاظمی درباره جرئیات اثرش گفت: در ابتدا شرایط برای چاپ کتابهایی که در ایران نوشتم مهیا نبود ولی از سال 89 به بعد طی دو سال، مجموعاً 8 عنوان از آثار من چاپ شد که شامل موسیقی قومیتهای کرد، تالش، ایلام، عرب، ترکمن و کتابهای عکس از قومتهای مختلف (سلسله موی دوست) منتشر شد.
پژوهشگر حوزه موسیقی ادامه داد: بخش دیگر از کار های من مجموعه مربوط به موسیقی اصیل ایرانی و ردیفنوازی است. این مجموعه شامل آثاری است که خودم نوازندگی و خواندهام و همچنین آثاری از اساتید به نام. من این مجموعه را در 3 لوح فشرده تحت عنوان «روایت آوازی استادان قدیم» منتشر کردم.
بهمن کاظمی در خصوص دیگر آثار منتشر شدهاش توضیح داد: همچنین دو اثر دیگر نیز از من منتشر شده که مجموعه اول شامل صفحات اول ضبط صفحه در دوره قاجاریه است که من آن را به ایران برگردانم و در کتابی تحت عنوان «گلبانگ سربلندی» منتشر کردم. کتاب دیگرم «موسیقی سده گذشته» نام دارد که عکسها و شرح عکسهای اولین خوانندگان و روضهخوانان ایرانی است.
همچنین این پژوهشگر موسیقی نواحی ماجرای رفرنس شدن کتابهایش در دانشگاه هاروارد را اینگونه تشریح کرد: تقریباً 3 سال پیش بخش پژوهشگاه دانشگاه هاروارد دو کتاب مرا با نامهای «گلبانگ آزادی» و «موسیقی سده گذشته» به عنوان رفرنس در سایت پژوهشگاه دانشگاه هاروارد معرفی کرد که اتفاق خوب و باارزشی برای من است.
کاظمی در خصوص تازهترین فعالیت خود در حوزه موسیقی گفت: من یک کار ملی انجام دادهام که میتواند به درد موسیقی سنتی و نواحی جامعه بخورد. چند وقتی است که درصدد راهاندازی یک اپلیکیشن بودم که امیدوارم به زودی رونمایی شود. این اپلیکیشن در رابطه با اوزان شعری ردیف موسیقی ایرانی است که موسیقی نواحی هم در آن دخیل است.
کاظمی در ارتباط با قابلیتهای این اپلیکیشن توضیح داد: در این اپلیکیشن سعی کردهام که موسیقیهای فراموش شده را به درون موبایلها بیاورم. مخاطبی که از این اپلیکیشن استفاده میکند، با یک کلیک میتواند تمامی اوزان شعری را با روایت نوازندگان دهههای گذشته بشنود. مضاف بر آنکه در این اپلیکیشن آثار خصوصی ضبط شده گذشته مثل آثار سلیمان امیرقاسمی و خوانندگان هم نسل او که در محافل خصوصیشان خوانده شده نیز قرار گرفته است.
پژوهشگر و مؤلف حوزه موسیقی گفت: این اپلیکیشن یک حرکت ملی برای کشور وسیع و پهناور ایران است. خیلی از جوانان ما در استانهای سیستان، خوزستان، کردستان، گلستان و... به امکانات و اساتیدی که در تهران متمرکز شدهاند دسترسی ندارند، آنها با این اپلیکیشن میتوانند منابع را در کنار خودشان داشته باشند و در دورهمیها و شبنشینیها از آن استفاده کنند.
بهمن کاظمی در پایان این گفتوگو درباره زمان رونمایی از اثرش بیان داشت: امیدوارم خانه موسیقی در رونمایی این اثر مرا حمایت کند وگرنه خودم به شکل شخصی همه هزینههای آن را میپردازم و مثل همیشه با همت خودم آن را منتشر میکنم.
انتهای پیام/