مصوبه مرخصی 9 ماهه زایمان هنوز ابلاغ نشده است
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری آنا، فهیمه فرهمندپور در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران که در ساختمان شهید رجایی وزارت کشور برگزار شد، از امضای تفاهمنامه بین وزیر کشور و معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده به منظور همکاریهای مشترک در امور زنان خبر داد و گفت: طبق این تفاهمنامه میتوانیم بخشی از اعتبارات معاونت امور زنان و خانواده برای فعالیتهای مرکز امور زنان وزارت کشور را مورد استفاده قرار دهیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در دفتر بانوان وزارت کشور گفت: در قبال بانوان شاغل در ستاد وزارت کشور و خانوادههای آنها توفیق داشتهایم، دو برنامه جدی را برای این گروه برگزار کنیم؛ بخشی از این برنامهها مربوط به خانوادههایشان بود که در این مرحله دوره آموزشی و تربیتی «مطلع مهر» را برای زوجینی که در پنج سال اول زندگی مشترک خود هستند، برگزار کردیم.
مشاور امور زنان و خانواده وزارت کشور اضافه کرد: مطلع مهر یکی از برنامههای دولت قبل بود که بر اساس آن دستگاههای اجرایی مکلف به برگزاری دورههای آموزشی برای زوجین شاغل در آن دستگاه بودند که پنج سال اول زندگی خود را پشت سر میگذاشتند اما در دولت دهم، این کار در وزارت کشور انجام نشده بود؛ بنابراین در اردیبهشت ماه برای 70 زوج، وزارت کشور دوره آموزشی را در شهر مقدس مشهد برگزار کرد.
شاخصترین برنامه غربالگری سلامت بانوان شاغل در وزارت کشور بود
فرهمندپور با اشاره به برنامههای برگزار شده برای زنان شاغل در وزارت کشور گفت: شاخصترین برنامه غربالگری سلامت بانوان شاغل در این دستگاه بود. در مرحله اول، این زنان در زمینه سرطان پستان غربالگری شدند. ابتدا دورههای آموزشی برای زنان برگزار شد، سپس آنان مورد معاینه قرار گرفتند و مراحل پاراکلینیکی تشخیص را پشت سر گذاشتند و در صورت نیاز معاینه تکمیلی برای آنان انجام شد، البته با توجه به گستردگی طرح غربالگری سلامت، این طرح در سال 94 ادامه می یابد.
وی درباره موضوعات کارگروه تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده اظهار کرد: یکی از فعالیتهای این کارگروه ورود به برنامه ششم توسعه است. علاوه بر آن به موضوع بسیار مهم سکونتگاههای غیررسمی نیز توجه کردهایم که از جمله دغدغههای جدی دولت محسوب میشود.
بررسی پیامدهای ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه
مشاور امور زنان و خانواده وزارت کشور اظهار کرد: یکی دیگر از برنامههای ما توجه به ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه و پیامدهای ناشی از این کار است چرا که این کار پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حقوقی دارد. با توجه به اینکه این موضوع بین دستگاهی است، تلاش کردهایم در قالب کارگروهی به آن بپردازیم.
وی افزود: نمایندگان بخش کنسولی وزارت امور خارجه، امور بانوان این وزارتخانه، ثبت احوال، معاونتهای امور زنان و خانواده و حقوقی ریاست جمهوری، معاونت امنیتی وزارت کشور و غیره در این کارگروه حضور دارند. امیدواریم یکی از اولین دستاوردهای سال 94 دستیابی به نتایج لازم در این کارگروه باشد.
مشاور امور زنان و خانواده وزارت کشور درباره برنامههای سال 94 دفتر امور بانوان وزارت کشور اظهار کرد: در صورت تامین اعتبارات لازم برنامههای مرتبط با تحکیم خانواده و افزایش کمی و کیفی جمعیت، توان افزایی تخصصی مدیران حوزه زنان و خانواده و دست اندرکاران حوزه برنامه ریزی زنان را انجام میدهیم. این افراد میتوانند اعضای زن شوراهای شهر و روستا، دهیاران زن، مشاوران امور بانوان دستگاهها و مدیران کل امور بانوان استانداریها باشند.
فرهمندپور اضافه کرد: افزایش سرمایههای اجتماعی زنان استانها از طریق تعامل با فرهیختگان زن استانها، توجه به اوقات فراغت زنان و دختران، کارآمدسازی کانونهای فرهنگی زنان، توجه به زنان روستایی و عشایری، بهسازی تشکیلات امور زنان در استانداریها و فرمانداریها بر اساس شرح وظایف مصوب دفاتر زنان و خانواده وزارت کشور و استانداریها از دیگر برنامههای ما در سال 94 است.
مصوبه مرخصی 9 ماهه زایمان هنوز ابلاغ نشده است
فرهمندپور در پاسخ به آنا درباره فعالیت دفتر امور بانوان وزارت کشور به منظور اجرایی شدن مرخصی 9 ماهه زنان اظهار کرد: پس از ابلاغ مصوبات میتوانیم نسبت به پیگیری اجرای آن اقدام کنیم اما هنوز در زمینه مرخصی 9 ماهه زایمان دچار مشکل هستیم و بار مالی آن پیش بینی نشده است.
وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگر آنا درباره ایجاد زمینههای فرزندآوری برای زنان شاغل تأکید کرد: برای افزایش جمعیت باید اقدامات عملی انجام شود چرا که توصیه به تنهایی ما را به این هدف نمیرساند. بسیاری از سیاستها و توصیهها بار مالی دارند که اگر تامین نشود و همچنین دستورالعمل آن به دستگاه زیربط ابلاغ در این شرایط اگر اجرای مرخصی 9 ماهه زایمان ابلاغ شود، بر شیوه اجرای این مصوبه نظارت خواهیم کرد.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان با بیان اینکه «اقداماتی را برای همکاران خود در استانهای کشور انجام دادیم»، اظهار کرد: جمعآوری اطلاعات دقیق شاغلان حوزه بانوان و خانواده استانداریهای کشور در رده استانداری و فرمانداری یکی از اقدامات انجام شده بود که تاکنون در وزارت کشور سابقه نداشته است. این اطلاعات به گونهای است که به تحلیل جامعی از وضعیت موجود تشکیلات بانوان در استانداریها و فرمانداریها داریم. به عنوان نمونه از میزان پستهای خالی امور بانوان، وضعیت تحصیلی شاغلان در امور بانوان، میزان تخصص و وضعیت استخدامی آنان اطلاعات لازم را داریم.
50 درصد از مسئولیتهای زنان در فرمانداریها و استانداریها متصدی ندارند
فرهمندپور تصریح کرد: آمادگی لازم برای آسیبشناسی دقیق از ساختار تشکیلات زنان در استانداریها و فرمانداریها را داریم و بر اساس اطلاعات موجود، به طور متوسط حدود 50 درصد از پستهای امور بانوان در فرمانداریها و استانداریها متصدی ندارد که این میزان در استانداریها کمتر از 50 درصد و در فرمانداریها حدود 60 درصد است. با وجود این تعداد پست خالی و تعداد زیاد همکاران قراردادی نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که اتفاقی جدی در حوزه زنان رخ دهد.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان با اشاره به برگزاری نشستهای منطقهای گفت: وزارت کشور ایران را به پنج منطقه تقسیم کرده است و دفتر امور زنان وزارت کشور بیشترین حجم نشستها، گفتگوها و بررسیهای میدانی را در میان بخشهای مختلف این وزارتخانه داشته به گونهای که تا کنون دو دوره نشست منطقهای برگزار کرده است.
فرهمندپور اضافه کرد: تاکنون سه نشست سراسری در تهران برگزار کردهایم و به احتمال زیاد اواخر بهمن ماه به میزبانی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری نشست دیگری را برپا میکنیم. علاوه بر آن طی چهار، پنج نوبت با مدیران مناطق جلسات به صورت ویدئو کنفرانس داشتهایم.
وی با بیان اینکه «چند برنامه شاخص برای جامعه زنان داشتهایم»، اظهار کرد: یکی از آنها تدوین سند امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی و دیگری برگزاری فعالانه کارگروه تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده شورای اجتماعی کشور بوده است. کارگروه تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده فعالترین کارگروه شورای اجتماعی کشور است که نه تنها شش جلسه آن برگزار شده بلکه نشستهای کاری نیز ذیل آن برگزار کردهایم.
انتهای پیام/