زنان کره جنوبی رکورد زدند: میانگین عمر بالای 90 سال
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، این نتیجهگیری حاصل مطالعات دانشگاه امپریال کالج لندن و سازمان بهداشت جهانی است که آمارهای متوسط طول عمر در ۳۵ کشور صنعتی را تحلیل کردند.
بر این اساس پیشبینی شد که همه این کشورها تا سال ۲۰۳۰ شاهد افزایش میانگین طول عمر خواهند بود و فاصله میان زنان و مردان در بیشتر کشورها به تدریج ناپدید میشود. محققان گفتند که این یافتهها در زمینه حقوق بازنشستگی و مراقبت از سالخوردگان چالشهایی پدید میآورد.
پروفسور مجید عزتی، یکی از دانشمندان دانشگاه امپریال کالج لندن، گفت: «کره جنوبی در خیلی زمینهها به هدف زده است. به نظر میرسد آنها به برابری بیشتری دست یافته باشند و فایده مزایایی مثل آموزش و تغذیه به بیشتر مردم رسیده است. تا این مقطع آنها بهتر به مشکل فشار خون رسیدگی کردهاند و یکی از پایینترین آمارهای چاقی مفرط در جهان را دارند».
این دادهها پیشبینی میکند ژاپن که زمانی مظهر عمر طولانی بود در ردهبندی جهانی پایین خواهد آمد. این کشور هماکنون بالاترین میانگین طول عمر برای زنان را دارد اما براساس این مطالعه از کره جنوبی و فرانسه عقب خواهد افتاد. به علاوه از نظر میانگین طول عمر برای مردان از رده چهارم به رده یازدهم افت خواهد کرد.
آمریکا عقب میافتد
آمریکا هم عملکرد ضعیفی دارد و تا سال ۲۰۳۰ کمترین میانگین طول عمر را در میان کشورهای ثروتمند خواهد داشت. این مطالعه پیشبینی میکند که متوسط طول عمر برای مردان و زنان در آمریکا به ترتیب ۸۰ و ۸۳ سال خواهد بود که با دستاورد مکزیک و کرواسی یکسان است.
پروفسور عزتی گفت: «آمریکا تقریبا نقطه مقابل کره جنوبی است. جامعه آمریکا دچار نابرابری است تا حدی که کل آمار ملی تحت تاثیر قرار میگیرد - آمریکا تنها کشور صنعتی است که مردم آن تحت پوشش بیمه همگانی نیستند. به علاوه آمریکا اولین کشوری است که رشد قد در آن متوقف شده است که نشاندهنده شرایط حاکم بر تغذیه در ابتدای زندگی است».
شیلی از آمریکا پیشی خواهد گرفت و دخترانی که در سال ۲۰۳۰ در این کشور متولد میشوند میتوانند انتظار متوسط طول عمر ۸۷ سال را داشته باشند. این امید برای مردان این کشور ۸۱ سال است.
در بریتانیا انتظار میرود در فاصله ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰ میانگین طول عمر از ۷۹ سال به ۸۲ سال برای زنان و از ۸۳ سال به ۸۵ سال برای مردان افزایش یابد.
نتایج این مطالعه که در نشریه لنست چاپ شده همچنین نشان میدهد که شکاف میان زن و مرد در حال ناپدید شدن است.
پروفسور عزتی گفت: «مردان به طول تاریخی زندگی ناسالمتری داشتهاند و میانگین طول عمرشان کمتر بوده است. آنها بیشتر سیگار میکشیدند و بیشتر الکل مصرف میکردند و آمار حوادث جادهای و قتل در آنها بالاتر بود اما با همسانتر شدن عادات زندگی میان زنان و مردان، طول عمر آنها به هم نزدیکتر میشود».
این مطالعه نشان میدهد که بخش اعظم بهبود طول عمر به دلیل بهبود زندگی بالای ۶۵ سالههاست نه کاهش مرگ در دوره کودکی. محققان در این مطالعه از شیوههای مشابه هواشناسان استفاده کردند. آنها ۲۱ مدل مختلف ریاضی که روندهای گذشته را تحلیل میکرد ترکیب کردند تا آینده را پیشبینی کنند.
این شیوه همه عوامل مختلف مثل مصرف سیگار و پیشرفتهای پزشکی و آمار چاقی را به طور غیرمستقیم در حسابها وارد میکند؛ عواملی که بر میانگین طول عمر اثر میگذارند.
البته این گزارش تاکید میکند که حوادث غیرمترقبه در ابعاد مشابه سقوط اتحاد جماهیر شوروی یا پیشرفتی فوقالعاده مثل واکسنی برای جلوگیری از همه سرطانها تاثیر عظیمی بر پیشبینیها خواهد داشت.
پروفسور عزتی گفت: «کشورهایی که عملکرد خوبی دارند به خاطر سرمایه گذاری در نظام بهداشتی و اطمینان از دسترسی همگانی به آن است».
انتهای پیام/