دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 اسفند 1395 - 15:07

نامزد انتخاباتی مؤتلفه: فضای ورزش کشور شعارزده است/ سیاسی‌کاری از آسیب‌های جدی در ورزش است

نامزد انتخاباتی حزب مؤتلفه اسلامی در دیدار رئیس فدراسیون نجات‌ غریق درباره ورزش گفت: ورزش کشورمان به‌اندازه کافی شعارزده شده است و دیگر نیازی به شعار و الفاظ دهن‌پرکن نیست. وقت اقدام و عمل است. تخلفات و فساد در تضاد با آرمان‌های انقلاب و نظام مقدس اسلامی است.
کد خبر : 160827

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آنچه در ادامه می‌آید بخش بسیار کوتاهی ازگفت‌وگویی است که کانال تلگرامی حزب مؤتلفه منتشر کرده است:


اهمیت ورزش و تربیت‌بدنی


انسان از آغاز همیشه در پی رشد و پیشرفت بوده است و این از ویژگی‌های مثبت و ارزشمند هر انسانی است که باعث حرکت و تلاش او می‌شود. ورزش یک وسیله حرکتی است که انسان را متعادل نگه می‌دارد. اگر انسان در زمینه‌های عقلی، روحی، معنوی، اقتصادی و دیگر مسائل تعادل داشته باشد. به‌خوبی می‌تواند مسیر زندگی خود را بدون مشکلات طی کند و از طرفی وقتی اگر این تعادل ایجاد شود، به‌خودی‌خود هویت انسان هم حفظ خواهد شد.


فرهنگ و اخلاق در ورزش


ورزش دارای جذابیت‌های خاصی است که همواره موردتوجه و علاقه آحاد مردم و جامعه بوده است. متأسفانه یکی از موضوعات مهمی که در عرصه ورزش فراموش و مورد غفلت قرارگرفته است مسائل فرهنگی و اخلاقی می‌باشد! درواقع می‌توان گفت؛ فرهنگ و اخلاق در ورزش مظلوم است و این در حالی است که ورزش به‌عنوان یک مقوله فرهنگی و ابزار تربیتی مخاطبان بی‌شماری دارد؛ اما متأسفانه مسئولان امر تاکنون به این اصل مهم حساسیت لازم را از خود نشان نداده‌اند! بر این اساس باید موضوع فرهنگ و اخلاق در ورزش را به‌صورت «جدی» دنبال کنیم و نباید بگذاریم از طریق ورزش هویت انسان‌ها و دیگر ارکان کشور دچار اشکال و خدشه شود.


مقام معظم رهبری بارها فرمودند که جنبه‌های فرهنگی و اخلاقی در ورزش فوق‌العاده مهم است. بنابراین باید روحیه اعتقاد به ارزش‌ها در ورزش جدی گرفته شود و درمجموع اگر بخواهیم مسائل فرهنگی و اخلاقی در ورزش کشور پیاده شود باید یک «برنامه فرهنگی جامع» در ورزش داشته باشیم تا همگان آن را مراعات کنند.


سیاست در ورزش


یکی از آسیب‌های جدی در ورزش دام سیاست و سیاسی‌کاری است. بنده از همان آغاز اعتقاد داشتم استفاده ابزاری از نهادهای اجتماعی برای اهداف سیاسی‌کاری نادرست و غیر پسندیده است. بنابراین از ابتدای انقلاب اسلامی معتقد بودم که از حربه ورزش نباید استفاده سیاسی کرد و این‌یک هشداری است که ورزش نباید فدای سیاست شود چون کار ورزش یک کار پایه، اساسی و همگانی است و نباید آلوده به مسائل سیاسی و باندی و گروهی شود.


*آسیب‌های اجتماعی در ورزش


یکی از مهم‌ترین دلایل آسیب‌های اجتماعی در کشور عدم توجه لازم به ورزش بوده است. در مباحث آسیب‌های اجتماعی و بحث بهداشت در ورزش ما هیچ‌وقت اهمیت ورزش و تربیت‌بدنی را در این موضوع مهم اجتماعی جدی نگرفته‌ایم و حتی مسئله مهم ورزش را در آسیب‌های اجتماعی نادیده گرفته‌ایم.


در وزارت بهداشت و درمان بیش از ۹۰ درصد هزینه‌ها و فعالیت‌ها در بخش «درمان» است و تنها کمتر از ده درصد آن در قسمت «بهداشت» صرف می‌شود که بنده معتقدم این موضوع درست باید برعکس باشد و در این زمینه ورزش و تربیت‌بدنی می‌تواند مؤثر باشد. البته نقش ورزش در آسیب‌های اجتماعی بر کسی پوشیده نیست و در تأمین سلامت و بهداشت به روح و روان انسان بهای فوق‌العاده می‌دهد.


اقتصاد مقاومتی در ورزش


ورزش هم مانند سایر بخش‌های جامعه هزینه دارد و بنده معتقدم ورزش نسبت به دیگر موضوعات جامعه باید از هزینه‌های بالاتری برخوردار باشد؛ اما در ورزش تمامی هزینه‌ها و منابع مالی باید شفاف باشد. بودجه ورزشی باید عادلانه و جوانمردانه تقسیم شود. البته ورزش در خیلی از موارد نیازمند کمک‌های مستقیم و غیرمستقیم از خزانه ملی و دولت است که باید با یک برنامه‌ریزی اصولی و درست آن را اجرایی کرد. در بحث اقتصاد مقاومتی بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در جهت خصوصی‌سازی با تغییر نگرش در کوچک‌سازی و چابک سازی و نیرو گذاری بسیاری از خدمات و تسهیلات ورزشی به مردم و باشگاه‌ها تأکید می‌شود تا از بار سنگین اجرایی کشور به‌شدت کاسته شود. چون تا زمانی که تمامی امور، کارها و اداره تیم‌های باشگاهی و اماکن ورزشی با دولت باشد، شاهد ناکارآمدی، تخلفات و عدم موفقیت در ورزش خواهیم بود.


جریانات فاسد در ورزش


واقعیت امر این است که ورزش کشورمان به‌اندازه کافی شعارزده شده است و دیگر نیازی به شعار و الفاظ دهن‌پرکن نیست! وقت اقدام و عمل است. تخلفات و فساد در تضاد با آرمان‌های انقلاب و نظام مقدس اسلامی است. بنابراین در ورزش باید تحول بنیادین به وجود آورد و در برخورد با ناهنجاری‌ها، متخلفان و جریانات فاسد در ورزش باید قاطع بود. چون در برخورد با ناپاکان و متخلفان هیچ ملاحظه‌ای قابل‌قبول نیست. حضور مدیران شایسته، کاربلد، لایق، ارزشی و موردعلاقه و تأیید مردم در کاهش ناهنجاری‌ها و برخورد با جریانات فاسد در ورزش مفید، مؤثر و امیدوارکننده خواهد بود.


اهمیت پیش‌کسوت در ورزش


پیش‌کسوتان و بازنشسته‌های ورزش جزء سرمایه‌ها و ذخایر ورزش کشورمان هستند. همیشه پیشکسوتان موردتوجه و احترام جامعه بوده‌اند. فردی که عمری را در ورزش پشت سر گذاشته و به‌عنوان انسانی پیش‌کسوت تجربه طولانی را به دست آورد، یک امتیاز خوب محسوب می‌شود. بنده اصلاً اعتقاد به بازنشستگی در ورزش ندارم. باید از تجربه این عزیز آن‌که سرمایه و برکت ورزش هستند، استفاده شود. اعتقاد راسخ دارم کسانی که موضوع بازنشستگی در ورزش را مطرح و آن را هم اجرایی کردند، اصل موضوع و ضرورت بهره‌گیری از تجربیات آنان را متوجه نشده‌اند! و به‌این‌ترتیب سرمایه‌های گران‌بها در ورزش را به‌راحتی ازدست‌داده‌اند! حیف است که از این خدمات، تجربیات و سرمایه‌ها خود را محروم کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب