نخستین عکس از سیاهچاله بهزودی گرفته میشود
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، سیاهچالهها را تقریبا همه میشناسند و نامشان را شنیدهاند اما هرچه ما درباره آنها میدانیم، از روی تئوری نسبیت اینشتین و حدسیات و شبیهسازیهایی است که تا بهحال انجام شده است. از آنجایی که سیاهچاله، تاریکترین نقطه کائنات محسوب میشود، دیدن آن با ابزارهای مبتنی بر نور برای انسان، ممکن نبوده است.
اکنون دانشگاه MIT با ساخت تلسکوپ Event Horizon Telescope امکان دیدهشدند یک سیاهچاله را برای ما فراهم کرده است. تلسکوپ EHT درواقع یک مجموعه رادیوتلسکوپ از سراسر دنیاست که بهیکدیگر پیوستهاند.
رادیوتلسکوپهایی از هاوایی و شیلی گرفته تا آنسوی ژاپن، به مدت چند سال در دست آمادهسازی بودند تا از سیاهچاله هیولایی مرکز کهکشان ما عکس بگیرند. این آمادهسازی شامل نصب ساعت اتمی در تمام این تلسکوپها برای حداکثر هماهنگی ممکن و نصب هارد درایوهایی برای ذخیره حجم وحشتناک اطلاعات بوده است.
نحوه کار بهاین شکل است که از 4 تا 16 آوریل 2017 (17 تا 29 فروردین 96) مجموعه تلسکوپها سیاهچاله A در صورت فلکی کماندار را هدف میگیرند. این سیاهچاله در فاصله 26 هزار سال نوری (فاصلهای که با سرعت نور 26 هزار سال طی کردن آن بهطول میانجامد) از زمین قرار دارد و باوجودی که جرم آن 4 میلیون برابر جرم خورشید برآورد میشود اما قطرش فقط 20 میلیون کیلومتر است. علت این مدت طولانی و اینهمه ابزاری که باید با یکدیگر کار کنند تا عکس لازم را بگیرند همین مشخصات است. برای درک بهتر این مساله باید بدانیم که این مجموعه ویژگیها یعنی اینکه میخواهیم از یک گریپفروت روی سطح ماه عکاسی کنیم.
حجم هاردهایی که برای ذخیره اطلاعات هر تلسکوپ تعبیه شده معادل حجم ذخیرهسازی 10 هزار لپتاپ است و این سونامی دادهها قرار است به MIT منتقل شود تا ابر رایانهها و کارشناسان آن را آنالیز کنند و از آنچه بهدست آمده یک عکس بسازند. این کار بهاحتمال زیاد بیش از یک سال بهطول میانجامد اما قبل از آن، MIT یک عکس شبیهسازی شده ساخته تا بدانیم تصویر احتمالی بهشکل خواهد بود.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/