دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 بهمن 1395 - 16:23

راکت جدید ناسا، ابر مصنوعی می‌سازد

سازمان فضایی ایالات متحده آمریکا در حال آماده‌ شدن برای انجام آزمایشی جوی‌ است که موجب شکل گرفتن ابرهای مصنوعی بزرگی در جو زمین می‌شود و قابل مشاهده خواهد بود.
کد خبر : 158923

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از ناسا، معمولا بخش هیجان‌انگیز پرتاب یک موشک فضایی، دیدن اوج گرفتن خود موشک است. بعد از اینکه موشک از دید ناظران زمینی خارج شد، دیگر چیزی برای دیدن وجود ندارد و در صورتی‌ که پرتاب در روز انجام شود، دود ناشی از سوخت موشک نیز طی چند دقیقه بعد از آن، با باد پخش خواهد شد اما این‌ بار ناسا آزمایشی متفاوت انجام می‌دهد.


یک برنامه برای تحقیق روی بادهای قطبی و بررسی رفتار بادها و شفق قطبی در ناسا تعریف شده است که به مرحله اجرا رسیده است و طی 20 روز آینده (از امروز 26 بهمن 95) راکت Black Brant IX برای اجرای آن از آلاسکا راهی جو زمین می‌شود. این موشک قرار است در مسیر اوج‌گیری خود مقدار زیادی تری‌متیل آلومینیوم را در جو زمین رها کند که موجب شکل گرفتن ابرهای قطبی در ارتفاع بسیار بالا خواهد شد.


گستره این ابرها بین 950 تا 1600 کیلومتر خواهد بود و در آسمان کاملا صاف روز آزمایش، به دانشمندان کمک می‌کند سرعت و جهت و رفتارهای دیگر بادهای ارتفاع بالا در قطب را بررسی کنند. این ابرها از زمین و با چشم غیرمسلح نیز قابل مشاهده هستند اگرچه پرتاب برای زمانی بین ساعت 11 شب تا چهار صبح به‌ وقت شرق آمریکا برنامه‌ریزی شده است.


ناسا اعلام کرده است که این ترکیب از آلومینیوم هیچ خطری برای زمین و محیط زیست و سلامتی انسان ندارد و از ترکیبات مانند آن به‌وفور در مواد آتش‌بازی استفاده می‌شود. این ترکیب آلومینیوم می‌تواند بخار آب موجود در جو را فشرده کند و ابرها را در ارتفاعی که کمبود فشار هوا وجودشان را غیرممکن می‌کند، تشکیل دهد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب