رئیس مجلس : مراسم اعتکاف نباید وجه سیاسی به خود بگیرد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز _دوشنبه، 25 بهمن ماه_ در دیدار با رئیس و اعضای ستاد اعتکاف استان قم با اشاره به جایگاه حوزه اعتکاف در حوزه فرهنگ دینی کشور گفت: این حوزه یکی از نقاط برجسته کارهای فرهنگی عام در جمهوری اسلامی بوده و این موضوع از عملیاتهای بزرگ فرهنگی محسوب می شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مراسم های اعتکاف، عملیات صیانت کننده دینی و از اقدامات ریشهای و عمیق محسوب میشود، افزود: اعتکاف از کم آفتترین کارها در این حوزه بوده و همواره اکثرا با حضور جوانان و به صورت خالصانه برگزار میشود.
لاریجانی ادامه داد: مهمترین مسئله در حوزه اعتکاف این است که بنای این مراسم ها بالا برود و در این عرصه بیان احکام و اسرار در این موضوعات بسیار مطلوب خواهد بود و قطعا گفتن روایات و احکام دینی در این مراسمها با توجه به حضور خالصانه افراد در ذهنها خواهد ماند، البته دسته بندی این امور با توجه به نیازهای فرهنگی جامعه دارای اهمیت است.
وی ادامه داد: متاسفانه شیوه و آداب شهرنشینی ما را از بسیاری از سنتهای اخیر غافل کرده که به طور حتم بیان روایات متناسب میتواند موجب خودآگاهی جوانان شود.
لاریجانی افزود: یکی از مسائل پیش روی مراسم های اعتکاف این است که این مراسم ها نباید وجه سیاسی به خود بگیرد، درست است که دین ما، دین سیاست است اما این مسئله به معنای آن نیست که در نماز هم باید به فکر سیاست باشیم بنابراین انسان باید توقع هایی داشته باشد که فقط به خود فکر کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی دیگر از آثار مثبت مراسم های اعتکاف موضوع جمع سازی است به طوری که اعتکاف ضمن ظرفیتهای بالا در حوزه خودسازی در کاهش مشکلات جمعی نیز بسیار تاثیرگذار است از این رو افراد در این مراسمها باید آنقدر رابطه عاطفی پیدا کنند که با وجود اختلاف در برخی امور، همدیگر را تحمل کنند.
در ابتدای این جلسه سیدرضا تکیه ای، رئیس ستاد اعتکاف استان قم با اشاره به اهمیت جایگاه مراسم های اعتکاف گفت: اعتکاف نماد معنویت در اسلام و ایران است و این مراسمها در توسعه و ترویج امور دینی بسیار تاثیرگذار است البته وظیفه ستاد اعتکاف پرداختن به امور محتوایی و فرهنگی است که خوشبختانه در این حوزه اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی شهر قم دارای 60 مسجد است اما بیشتر مساجد برای برگزاری مراسم های اعتکاف مجهز نیستند از طرفی دیگر خوشبختانه با برنامهریزی های صورت گرفته چندین جشنواره ادبی، علمی و هنری با موضوع اعتکاف برگزار شده و حتی با کمک و همکاری جامعه المصطفی العالمیه در سال گذشته مراسم اعتکاف در 62 کشور برگزار شد.
انتهای پیام/