مسئولان، نیاز پرستاران را ببینند/ وضعیت رشته پرستاری در دانشگاه آزاد اسلامی مناسب است
مصطفی سعیدی، خبرنگار گروه واحدهای دانشگاه آزاد- دکتر منصوره تجویدی دارای مدرک دکتری پرستاری از دانشگاه علوم پزشکی تهران و کارشناسی ارشد این رشته از دانشگاه تربیت مدرس است. به گفته خودش علاقهمندی و تقدیر، باعث ورود او به عرصه پرتلاش و خستگیناپذیر پرستاری شده است.
تجویدی چهار سال مدیر گروه پرستاری واحد کرج بوده و از سال 93 به عنوان معاون علوم پرشکی و رئیس دانشکده پرستاری و مامایی این واحد مشغول فعالیت است. با او به مناسبت روز پرستار و میلاد باسعادت حضرت زینب (س) در باره راهاندازی و روند فعالیت دانشکده پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و نیازهای پرستاران و چگونگی وضعیت این رشته در دانشگاه آزاد اسلامی به گفتوگو نشستهایم.
وی درباره تاریخچه راهاندازی و روند فعالیت دانشکده پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به آنــا میگوید: «دانشکده پرستاری و مامایی واحد کرج سال 1363 راهاندازی شد و از همان سال اقدام به پذیرش دانشجو کرد. این دانشکده تاکنون 1953 فارغالتحصیل رشته پرستاری و 1236 فارغالتحصیل رشته مامایی داشته است.»
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی واحد کرج ادامه میدهد: «اکنون 347 دانشجو در رشته پرستاری و 327 دانشجوی مامایی در این دانشکده تحصیل میکنند. تعداد اعضای هیات علمی پرستاری 16 نفر و رشته مامایی هم 21 عضو هیات علمی دارد که علاوه بر این تعداد اعضای هیات علمی از استادان مدعو دانشگاههای تهران و کرج هم استفاده میکنیم.»
تجویدی درباره دورههای کارآموزی و کارورزی دانشجویان پرستاری این واحد اظهار میکند: «واحد کرج بیمارستان آموزشی ندارد و برای دورههای بالینی و کارآموزی با بیمارستانهای تامین اجتماعی، علوم پزشکی و بیمارستان ارتش کرج طرف قرارداد هستیم و دانشجویان، دورههای کارآموزی و کارورزی خود را در این بیمارستانها میگذرانند.»
معاون علوم پزشکی واحد کرج با توجه به کمبود پرستار در کشور میگوید: «بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشورمان با کمبود 200 هزار پرستار مواجه بوده و این در صورتی است که تعداد فارغالتحصیلان پرستاری آماری بالایی است اما به دلایلی دانشآموختگان پرستاری جذب بازار کار نمیشوند.»
وی میافزاید: «برخی از فارغالتصحیلان پرستاری جذب مشاغل دیگر میشوند یا به کشورهای دیگر میروند؛ بسیاری از افرادی که به خارج از کشور رفتهاند به دلیل میزان کار بالا دوام نمیآورند و برمیگردند.»
این مسئول دانشگاهی درباره وضعیت رشتههای پرستاری و آموزش این رشته در دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: «متقاضی تحصیل در رشته پرستاری زیاد است و بسیاری از دانشجویان رشتههای دیگر همچون رشتههای فنی و مهندسی درخواست تغییر رشته دارند تا در رشته پرستاری ادامه تحصیل بدهند، وضعیت رشته پرستاری در دانشگاه آزاد اسلامی هم وضعیت مناسبی دارد و این دانشگاه همرده دانشگاههای شاخص دولتی است.»
به گفته تجویدی، دانشکده پرستاری واحد کرج تا چند سال گذشته فقط دانشجوی خانم پذیرش میکرد اما اکنون دانشجویان مرد رشته پرستاری هم در این واحد پذیرش میشوند و 58 نفر از 347 دانشجوی پرستاری آقا هستند.
این دکتری رشته پرستاری درباره شغل و حرفه پرستاری به آنــا میگوید: «پرستاری جزو مشاغل سخت و پراسترس است، شبکاریهای زیادی دارد و آقایانی که پرستاری شغل اول آنهاست برای تامین مخارج زندگیشان مجبور هستند که ساعات شبانه بیشتری بردارند و این کار زیاد، روی فیزیولوژی و رفتار آنان تاثیر میگذارد.»
وی ادامه میدهد: «مسئولان باید نیازهای پرستاران را ببینند، پرستاران در زمینههای مختلفی آموزش میبینند. سختی کار پرستاران با پزشکان قابل مقایسه نیست و ادامه روند درمان پس از ویزیت پزشک با پرستاران است و باید برای کار انگیزه داشته باشند.»
انتهای پیام/