معاون اول رئیسجمهوری: اقتصاد مبتنی بر دریا از اصلیترین جهت گیریهای توسعه سواحل مکران است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری صبح امروز_دوشنبه 4بهمن_ در بدو ورود به فرودگاه کنارک از سوی استاندار سیستان و بلوچستان و جمعی از مدیران ارشد استان مورد استقبال قرار گرفت.
وی قرار است تا ساعتی دیگر در همایش بینالمللی معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه پایدار سواحل مکران که در منطقه آزاد چابهار برگزار میشود شرکت و در خصوص اهمیت و فرصتهای سرمایهگذاری این منطقه سخنرانی کند.
وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و مشاور رئیسجمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی در این سفر همراه جهانگیری هستند.
معاون اول رئیسجمهوری همچنین در بدو ورود در گفتگو با خبرنگاران از تدوین برنامه جامع برای توسعه سواحل مکران در ستاد توسعه سواحل مکران خبر داد و گفت: برای توسعه سواحل مکران برنامه ریزی های خوبی در جهت سرمایهگذاری، ایجاد شهرهای جدید در منطقه و استقرار جمعیت تدوین شده و اکنون دیگر این برنامهها باید وارد مرحله اجرا شود.
جهانگیری با تأکید بر اینکه «طرحهای مرتبط با سفر مقام معظم رهبری به منطقه باید تکمیل و بهرهبرداری شود»، گفت: آغاز توسعه سواحل مکران باید به صورت عملیاتی شروع شود.
وی توسعه سواحل مکران را اتفاقی بزرگ و عظیم توصیف کرد و افزود: مهمترین جهتگیری که در توسعه مکران دیده شده افزایش ظرفیتهای بومی است و کشورهای همسایه همچون پاکستان، افغانستان و هندوستان می توانند به سواحل مکران به عنوان کانون توسعه منطقه فکر کنند و امیدوارم در آینده شاهد آن باشیم که سواحل مکران به یکی از بزرگترین قطب های توسعه تبدیل شود.
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به محورهای مختلف برنامه توسعه سواحل مکران گفت: برنامههای توسعه در سواحل مکران عمدتاً مبتنی بر طرحهای صنعتی با رعایت مسائل زیست محیطی، گردشگری، حمل و نقل، صنایع سنگین، شیلات و برنامههای دریا محور است زیرا یکی از اصلیترین ظرفیتهای این منطقه برخورداری از دریا است و باید تلاش کنیم اقتصاد مبتنی بر دریا از اصلی ترین جهتگیریهای توسعه سواحل مکران باشد.
جهانگیری استان سیستان و بلوچستان را از مهمترین استانهای کشور برشمرد و گفت: این استان دارای استعدادها و ظرفیتهای فراوانی است و امیدوارم سال آینده بتوانیم برنامه گازرسانی به زاهدان را انجام دهیم.
وی همچنین با اشاره به برنامه زیر کشت بردن اراضی دشت سیستان گفت: این برنامه قرار است در 46 هزار هکتار از این اراضی اجرا شود و براساس گزارشهایی که ارائه شده است روند اجرای این برنامه رضایت بخش و قابل قبول است و اگر برنامههای توسعه استان سیستان و بلوچستان با همین روند ادامه پیدا کند، زمینههای شکوفایی و ترقی در این استان مهیا خواهد شد.
این همایش طی روزهای 4 و 5 بهمن در منطقه آزاد چابهار برگزار میشود و معرفی سواحل مکران و فرصتهای سرمایهگذاری در منطقه، ارائه و بررسی برنامههای دستگاههای اجرایی در راستای توسعه منطقه، آشنایی سرمایه گذاران داخلی و خارجی با ظرفیتهای سرمایهگذاری در منطقه و پیگیری سیاستها و اهداف کلان جمهوری اسلامی ایران در توسعه سواحل مکران از جمله اهداف برگزاری این همایش است.
پیرو تأکیدات مقام معظم رهبری بر توسعه سواحل مکران و برنامهریزیهای گسترده جهت توسعه این سواحل در برنامه ششم توسعه و نیز پیگیریها و اقدامات دولت مبنی بر توسعه این منطقه، زمینههای لازم برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و توسعه این سواحل ایجاد شده و در گام نخست، ستاد توسعه سواحل مکران با ریاست معاون اول رئیسجمهوری و عضویت بیش از 20 وزارتخانه و دستگاه اجرایی، برنامهریزیهای لازم جهت توسعه پایدار این منطقه از کشورمان را آغاز نموده است.
انتهای پیام/