ایران و آلمان به دنبال توسعه همکاریهای اقتصادی
به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از روابط عمومی اتاق ایران، حسین نقرهکار شیرازی دبیرکل اتاق ایران در این دیدار با اشاره به بیش از 5 قرن روابط دوستانه و تجاری بین ایران و آلمان اظهار کرد: در آستانه تحول بزرگ توسعه همکاری های ایران با دوستان اروپایی هستیم و امیدواریم پس از وقفهای که بر اثر تحریمها ایجاد شده بود، به اوج روابط تجاری خود برسیم.
دبیرکل اتاق ایران ادامه داد: با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های دو کشور، تمام امکانات برای شروع مجدد، توسعه و پیشرفت همکاری های اقتصادی وجود دارد.
وی افزود: در شروع دوره کار دولت جدید شاهد حضور هیاتهای متعددی از آلمان و اکثر کشورهای اروپایی بودهایم که این نشاندهنده علاقه مندی کشورهای اروپایی خصوصا آلمان به افزایش همکاری های اقتصادی بین دو کشور است.
نقره کار شیرازی تصریح کرد: ایران یک موقعیت ژئواستراتژیک در منطقه دارد، با 15 کشور همسایه است که 12 کشور نفتی هستند؛ همچنین این همسایگان یک بازار 400 میلیون نفری دارند و ایران مرکز ثقل همکاری های گسترده بین آسیا و اروپا است.
دبیرکل اتاق ایران در پاسخ به سوال کارشناس بانکی آلمان در خصوص تعرفه گمرک در مناطق آزاد تجاری ایران گفت: از سرمایهگذاران خارجی در تمامی نقاط ایران خصوصا مناطق آزاد تجاری استقبال میشود و برای سرمایهگذاران خارجی در این مناطق معافیت گمرکی و مالیاتی وجود دارد.
نقره کار شیرازی در جواب به سوال وکیل و مشاور سرمایه گذاران آلمانی درخصوص آزادسازی نرخ ارز یا تک نرخی بودن آن نیز گفت: در جهت ثبات سیاسی و اقتصادی قدمهای خوبی برداشته شده، درحال حاضر تورم کاهش پیدا کرده و موارد دیگر هم تحت کنترل است که امیدواریم بعداز ثبات اقتصادی، برون رفت رکود اقتصادی و کاهش تورم به آزادسازی و تک نرخی بودن ارز برسیم.
دبیرکل اتاق ایران خواستار این شد که روابط ایران و آلمان تنها برحسب تفاهم و توافق نباشد، بلکه برحسب اعتماد طرفین باشد |
وی با تاکید بر این که سوابق روابط ایران و آلمان خصوصا در بخش صنعت بسیار درخشان است و آلمانی ها را با صنایع بسیار موفق آن می شناسیم، ادامه داد: در دوران سختی و تحریم ناچار به تغییر بازار شدیم و نیازهای خود را از کشورهایی تامین میکردیم که کالاهای ایرانی به آن کشورها صادر میشد.
دبیرکل اتاق ایران با توضیح اجمالی در مورد پروژههای خط لوله گاز در داخل و خارج کشور و همچنین اعلام آمار حجم مبادلات تجاری با کشورهای ترکیه، عراق، افغانستان و روسیه، ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک شاهد افزایش چندین برابری حجم مبادلات با این کشورهای همسایه خود باشیم.
نقره کار شیرازی همچنین با تاکید بر این که ایران دومین کشور دارای ذخایر گاز و سومین کشور نفتی منطقه است، اظهارکرد: از سالهای قبل از انقلاب مطالعات و بررسیهای لازم در زمینه انرژی بادی، خورشیدی، زمین گرمایی و مصرف بهینه از انرژی اتمی در زمینه جایگزین شدن ذخایر فسیلی انجام شدهاست.
وی در پایان خواستار این شد که روابط دو کشور تنها برحسب تفاهم و توافق نباشد، بلکه برحسب اعتماد طرفین باشد تا به این وسیله منشاء خدمات بزرگ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، ورزشی و علمی شود.
در ادامه این دیدار، آلبرشت رئیس هیات و مدیرعامل شرکت گلوبال بریدجز با ابراز خرسندی از حضور در ایران، گفت: هدف از این سفر این است که درک و شناخت بهتر و بیشتری از کشور ایران داشته باشیم و از نزدیک با ایران و ایرانیان آشنا شویم.
وی ادامه داد: اعضای هیات متشکل از افراد مختلف در زمینههای کاری متفاوت از جمله علمی، رسانهای، سیاسی، اقتصادی و بانکی هستند و برای رسیدن به شناخت بهتر سوالات زیادی مطرح است.
در پایان مدیرعامل شرکت گلوبال بریدجز با ابراز امیدواری برای شروع همکاریهای اقتصادی با ایران، وفا به عهد و اعتماد را در توسعه همکاری های اقتصادی بین دو کشور حائز اهمیت دانست.
انتهای پیام/