تهیهکنندگان پول عوامل را نمیدهند/سینمای ایران در حال مردن است
رییس صنف جلوههای ویژه میدانی سینمای ایران در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا، گفت: «نمیتوان درمورد کیفیت فیلمها نظر قطعی داد و کیفیت فیلمها به هزینهای که برای ساخت فیلم هزینه میشود، بستگی دارد. متاسفانه امروز بیشتر تهیهکنندهها بدحساب هستند و دستمزد بچهای جلوههای ویژه میدانی را نمیدهند.»
روزبهانی در ادامه گفت: «فضا نسبت به گذشته افتضاح شده و خانه سینما دوباره راهاندازی شد، اما اختیاری ندارد. هر تصمیمی هم در خانه سینما گرفته شود وقتی قدرتی برای عملی کردن آن وجود نداشته باشد، فایدهای ندارد. اصلا بودجهای در اختیار خانه سینما نیست. وزارت ارشاد هزاران قول به سینماگران داده، اما عملیشان نکرده است.»
من بعد از سالها فعالیت هنوز بیمه نیستم!
روزبهانی درمورد بیمه اعضای صنف جلوههای ویژه میدانی گفت: «مشکل بیمه بچهها هنوز حل نشده است. شاید در نگاه اول فکر کنید امسال سینما خوب میفروشد پس همهچیز خوب است، اما اینطور نیست و سینمای ایران در حال مردن است! حتی تهیهکننده فیلمهای پرفروش هم پول عوامل را نمیدهند. از شرایط بد بچهها سوء استفاده میکنند و این تبدیل به یک عادت شده است. این شرایط در تلویزیون هم حاکم است و فقط مختص به سینما نیست. خودِ من بعد از سالها فعالیت هنوز بیمه نیستم! نگاه کنید در دنیا مردم در چه سنی بیمه میشوند. حالا ما از طریق تامین اجتماعی بیمه میشویم و از نظر این سازمان هیچ امکان ویژهای و یا مزیتی برایمان وجود ندارد. وزیر کار هم در این مورد صحبت کرد و قولهایی هم داد اما عملیشان نکرد.»
صحنهای از فیلم «دوئل» ساخته احمدرضا درویش
زمانی داد میزدیم نیازی به ساخت این همه فیلم جنگی نیست
روزبهانی گفت: «البته این را هم بگویم که سالها قبل رقابت سر کیفیت بود اما این روزها رقابت بر سر قیمت است و با اینکه بارها در جلسهها مطرح کردیم و نرخی را برای کارها تعیین کردیم، اما باز هم همکاران ما برای گرفتن کار حاضرند دستمزدهای کمتری بگیرند که البته به خاطر نبود کار شاید حق هم دارند. متاسفانه دیگر فیلمهایی مثل «دوئل» ساخته نمیشود. وسایل در اختیار ما قرار نمیگیرد و شهرک دفاع مقدس هم سالها تجهیز نشده و تمام امکانات و وسایلش فرسوده شده است. سالها قبل تمام محصولات سینمای ما جنگی بود و ما داد میزدیم نیازی به ساخت این همه فیلم جنگی نیست و به جای 20 فیلم، فقط 3 فیلم با کیفیت در سال بسازید. به هر حال این سالها دیگر فیلم جنگی ساخته نمیشود و دغدغه دولت و مسئولان فرهنگی هم نیست.»
وی ادامه داد: «امروز مردم دوست دارند بخندند و فیلمهای کمدی خوب میفروشد. البته مردم هم کجسلیقه شدهاند و فقط دنبال 2 ساعت خندیدن در سینما هستند.»
«لِرد» فیلم سختی بود
روزبهانی با اشاره به فیلمهای جدید که جلوههای ویژه میدانی آنها را به عهده داشته، گفت: «امسال «ماجرای نیمروز» را با محمدحسین مهدیوان کار کردم که جلههای ویژه خاصی نداشت و ساخت زمستان و فضای برفی را انجام دادیم. به خاطر نبود سرمایه همه فیلمسازها تلاش میکنند هزینهها را کم کنند و جلوههای ویژه را تا جای ممکن حذف میکنند. همچنین فیلم «لِرد» به کارگردانی رسولاف تجربهای سختی در شمال کشور بود. خانههایی میساختیم که در ادامه آتش میگرفتند؛ خانههایی که ساختشان سخت بود و با فضای اطرافشان همخوانی داشتند.»
انتهای پیام/