چگونه یک تکه فناوری زندگی کارگران صنایع را تغییر میدهد؟ + تصاویر
ندا اظهری، گروه علم و فناوری آنا- فناوریهای هوشمند وقتی وارد زندگی آدمی میشود باید علاوه بر راحتتر کردن و سرعت بخشیدن به روند کار و زندگی، باید جوانب ایمنی را نیز به همراه داشته باشد که در کنار سرعت، دقت بالایی را میطلبد. در ادامه به معرفی چند فناوری این چنینی میپردازیم:
دستکش هوشمند
کارگران خودروساز آلمانی در حال حاضر از دستکشهای هوشمندی استفاده میکنند که نه تنها در زمان صرفهجویی میکند بلکه از بروز حوادث نیز جلوگیری میکند. بخشهای یدکی کارخانه خودروسازی بیامدبلیو در Dingolfing که حدود 18 هزار و 500 کارمند دارد، مجهز به دستگاههای بارکدخوان دستی هستند و جایگزین دستکشهایی شدهاند که وقتی انگشت شست و سبابه را روی هم قرار میدهند، میتواند از اشیاء اسکن تهیه کند. اطلاعات ذخیرهشده سپس به طور بیسیم به کامپیوتر مرکزی منتقل میشود.
این دستکشهای مجهز به فناوری پیشرفته به کارگران اجازه میدهد که اقلام را هنگام تهیه اسکن با سرعت بالاتری با هر دو دست نگه دارند. در حالی که این کار تنها در هر بار چند ثانیه در وقت کارگران صرفهجویی میکند، کارخانه بیامدبلیو همین مقدار را به بیش از 4000 دقیقه یا 66 ساعت کار روزانه کارگران اضافه میکند.
کارخانههای دیگری مانند خودروسازان «آئودی» و «اسکودا» و شرکت مهندسی «فستو» نیز از این دستکشهای هوشمند استفاده میکنند. این دستکش از طریق USB یا اتصالدهنده به سیستم موجود در کارخانه متصل میشود به این معنا که میتوان از این دستکش بدون هزینه مجتمع استفاده کرد.
حسگر هوشمند کمری
در آمریکا، هزینههای مرخصی بیماری کارکنان برای کارمندان به طور سالانه 226 میلیارد دلار هزینه به دنبال دارد؛ در حالی که در انگلیس، طی 12 ماه گذشته بیش از 4 میلیارد و 900 دلار در ارتباط با بیماریهای خفیف هزینه شده است.
جراحات مرتبط با بلند کردن اجسام سنگین حین انجام کار در سال گذشته تنها در بخش تجارت آمریکا، بیش از 70 میلیارد دلار هزینه در برداشت. بعد از آنفلوآنزا، کمردرد اصلیترین عامل غیبت کارگران از محل کار به شمار میرود.
کارخانه فناوری نیویورکی Kinetic این مشکل را با یک دستگاه کمری حل کرده است به طوری که هنگام بلند کردن اجسام مختلف، دستگاه وضعیت اندام و شکل قرار گرفتن بدن را بررسی میکند و هشدارهایی به فرد میدهد که وضعیت قرار گرفتن بدن را حین بلند کردن اجسام سنگین اصلاح کند.
مدیران کارخانه میتوانند تمام اطلاعات به دست آمده را روی یک صفحه شبکه اختصاصی مشاهده کنند. این اطلاعات به آنها کمک میکند تا قسمتهایی را که نیاز به ارتقا دارند، مشخص کند. همچنین سیستم Kinetic اعلامیهای را درباره نحوه طراحی دوباره محیط کار برای کاهش خطرات احتمالی ارائه میدهد.
این سیستم به تازگی در توزیع جهانی تجهیزات لوجستیک Crane در تگزاس به صورت پایلوت مورد استفاده قرار گرفت که کاربرد آن، شمار خطرات ناشی از بلند کردن بار توسط کارگران را به طور روزانه تا 84 درصد کاهش داد.
تقویت بهرهوری و تولید
شرکت هواپیماسازی بوئینگ نسخهای از عینگ گوگل را به عنوان عینک واقعیت افزوده، به طور پایلوت مورد استفاده قرار داده است که به متخصصان در سیمکشی هواپیما کمک میکند. این شبکههای پیچیده سیمها را باید طبق نقشهای به هم متصل کرد که متخصصان از آن برای سیمکشی تبلت یا لپتاپ استفاده میکنند.
اما در حال حاضر، متخصصان میتوانند دستورالعملها را در صفحه نمایشگری مشاهده کنند که روی سر قرار میگیرد. در این حالت، متخصصان با نرمافزار APX Skylight کار میکنند و در این حالت دستها آزاد است و فرد به راحتی میتواند سیمها را به اندازهها و طولهای مناسب قطع کند و به یکدیگر متصل کند. به گفته مقامات بوئینگ، با کمک این فناوری هوشمند زمان مونتاژ دستگاهها 25 درصد و نیز احتمال بروز خطا کاهش یافته است.
در صنعت معدن که یکی از دشوارترین و خطرناکترین کارهای دنیاست، فناوری به کمک کارگران آمده و ایمنی آنها و تولید را بهبود بخشیده است. به عنوان مثال، کارخانه کانادایی تهویه معادن به نام Maestro نوعی حسگر گازی تولید کرده است که بسیار دقیقتر از حسگرهای سنتی عمل میکند.
این حسگر با کنترل مداوم کیفیت هوای داخل معادن، تولید گازهای خطرناک را زودتر تشخیص میدهد و در این حالت، هوای تازه را به داخل این فضا پمپاژ میکند. این حسگر در مصرف برق صرفهجویی میکند به طوری که تنها در مواقع لزوم فعالیت میکند.
فناوری در راستای حفظ سلامتی
تنها آسیبهای جسمی منجر به غیبت کارگران و کارمندان از محیط کار نمیشود بلکه استرس و بیماری نیز از جمله عوامل غیبت آنها محسوب میشود. بیمه آمریکایی سلامت به نام Humana معتقد است که نرمافزار سلامتی Goal Guru میتواند با بهبود سلامت کارمندان و کارگران تولید را نیز بهبود میبخشد.
این نرمافزار مربی دیجیتال، اطلاعات را از چند کنترلکننده سلامت و نرمافزار سلامت موبایل جمعآوری میکند و چالشهایی را ایجاد میکند که کارمندان بتوانند به طور فردی یا جمعی در آن شرکت کنند.
نرمافزار Goal Guru تنها گامهایی را که برداشتهاید یا غذایی که خوردهاید، محاسبه نمیکند بلکه به گونهای طراحی شده است که میزان استرس را کاهش میدهد و جنبه سلامت روحی و روانی فرد را در کنار سلامت جسمی بهبود میبخشد.
این نرمافزار در حال حاضر در کارخانههای آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد اما به زودی قرار است در دنیا نیز عرضه شود. استفاده از این نرمافزار ماهیانه بین یک تا 1/5 دلار برای شرکتی که 100 کارمند دارد، هزینه دربردارد.
انتهای پیام/