دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 ارديبهشت 1394 - 19:40
در حاشیه همایش یک روزه "سنگ،سبک،سینا"

یک کارشناس معماری: معماری انسان محور پایداری بیشتری دارد

یک کارشناس معماری با بیان اینکه انسان محور معماری است، گفت: بقای معماری در انسان محور بودن آن است.
کد خبر : 14446

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا "فرزاد سپهر" در حاشیه همایش یک روزه "سنگ،سبک،سینا" که در دانشگاه آزاد اسلامی اسلامی واحد همدان برگزار شد،اظهار کرد: بنای آرامگاه بوعلی سینا نمونه ای از بنای یادمانی است که به دو صورت موضوع محور و شخصیت محور احداث می شوند.


وی با اشاره به اینکه آرامگاه بوعلی سینا توسط زنده یاد "هوشنگ سیحون" طراحی شده است، تصریح کرد: یکی از شاخص های آرامگاه بوعلی سینا بکارگیری مصالح بومی در آن است به طوری که در این بنا از سنگ گرانیت که از سنگ های بوم استان همدان است استفاده شده که باعث ماندگاری و حفظ این بنا در برابر شرایط اقلیمی همدان شده است.


این کارشناس حفظ بناهای یادمانی را از دغدغه های معماران دانست و افزود: آرامگاه بوعلی سینا در دهه 1330 به مناسبت هزاره بوعلی سینا افتتاح شد و حجم بنا از برج گنبد قابوس الهام گرفته شده است.


سپهر خاطرنشان کرد: متاسفانه برج سازی و ساخت و سازهای غلط و طرح های تفضیلی اشتباه باعث شده شهرسازی همدان در حال حاضر هماهنگی لازم را نداشته باشد.








سپهر حفظ بناهای یادمانی را از دغدغه های معماران دانست و گفت: آرامگاه بوعلی سینا در دهه 1330 به مناسبت هزاره بوعلی سینا افتتاح شد و حجم بنا از برج گنبد قابوس الهام گرفته شده است

این کارشناس معماری با اشاره به اینکه بنای آرامگاه بوعلی سینا در گذشته در میدان نبوده است،یادآور شد: اکنون که این بنا در وسط میدان قرار گرفته است باید با اتخاذ راهکارهای شهرسازی عبور و مرور را در این مکان تسهیل بخشید به طوری که اصل آرامگاه که نماد همدان است نادیده گرفته نشود.


وی با تاکید بر اینکه خشت و آجر و حیاط از شاخص های معماری سنتی است عنوان کرد: تا قبل از انقلاب و جنگ تحمیلی معماری و سخت و سازها در ایران به صورت سنتی بود اما پس از جنگ و آغاز ساخت و سازهای جدید انجام شد و قوانین شهرسازی قاعده مندی در ایران وجود نداشت.


سپهر ادامه داد: دراین سال ها سبک های معمار در ایران تعریف نشده و شهرها به طور عجیبی رشد کرد.


وی با اشاره به بلند مرتبه سازی در سال های اخیر ،اظهار کرد: با بلند مرتبه سازی امنیت ناموسی خانواده ها به مخاطره می افتد و آلودگی های بصری را به همراه دارد.


این کارشناس معماری با بیان اینکه امروز بیشتر بلندمرتبه سازی های شهر همدان محدود به قسمت های بلوار ارم شده است،تصریح کرد: احداث ساختمان در باغات قسمت های جنوبی شهر همدان و بخصوص محدوده بلوار ارم باعث از دست رفتن ریه های تنفسی شهر شده و امروز دغدغه فعالان محیط زیست این است که ساخت و سازها به درستی و بدون تخریب فضاهای سبز صورت بگیرد.


سپهر، کاربرد نماهای شیششه ای و آلومینیومی را یکی دیگر از معضلات معماری شهر همدان دانست و گفت: استفاده از نماهای آلومینیومی به دلیل انعکاس بالای نور برای انسان مضر بوده و نماهای شیشه ای نیز مناسب اقلیم همدان نیستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب