الگوی توسعه مشاغل خانگی تصویب شد
به گزارش گروه اقتصادی آنابه نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نشست ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی با حضور عیسی منصوری معاون این وزارتخانه، دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر در ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و اعضای ستاد مزبور در وزارتخانه یاد شده، برگزار شد.
پیش نویس 'الگوی توسعه مشاغل خانگی' در این نشست توسط سهیلا امامدادی رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی ارایه و پس از طرح دیدگاه های اعضای حاضر، مفاد الگو نهایی و به تصویب رسید .
براساس قانون مشاغل خانگی (مصوب سال 1389 مجلس شورای اسلامی )، ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی یکی از سیاستهای اشتغالزایی کشور محسوب می شود.
این برنامه سالیانه از طریق صدور مجوزها و حمایتهای مالی و قانونی تداوم یافته و در سالهای 94- 1390 ازحدود دو میلیون و 240 هزار نفر متقاضی مشاغل خانگی، برای بیش از 1.3 میلیون نفر مجوز مشاغل خانگی صادر شده و حدود23 هزار میلیارد ریال تسهیلات به بیش از 614 هزار نفر، متقاضی پرداخت شده است.
یادآور می شود، بیش از پنج سال از تصویب و اجرای قانون مشاغل خانگی سپری شده و براساس تجارب حاصله، آسیب شناسی و مطالعات تطبیقی انجام شده با هدف رفع نواقص یادشده و حلقه های مفقوده، فرآیند فعلی مشاغل خانگی مورد بازنگری قرار گرفته و مدل جدید توسعه مشاغل خانگی طراحی و ارایه شده است.
الگوی مزبور از اوایل امسال در دستور کار معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال قرار گرفت و برای این منظور نشست های متعدد کمیته کارشناسی ستاد مشاغل خانگی با دستگاه های اجرایی ذیربط تشکیل شده و در زمینه برنامه ها، شیوه و میزان همکاری دستگاههای اجرایی در اجرای الگو تصمیمات لازم اتخاذ شد.
همچنین در اجرای الگوی جدید علاوه بر دستگاه های اجرایی ذیربط ، سایر نهادهای حمایتی، بسیج سازندگی و جهاد دانشگاهی نیز مشارکت خواهند داشت.
بر اساس این گزارش،در الگوی مشاغل خانگی، شناسایی توانمندی ها و مزیت های نسبی و رقابتی مناطق و جلب مشارکت فعالین و اشخاص حقیقی و حقوقی بخش خصوصی و غیردولتی که توان مشارکت در اجرای الگو توسعه مشاغل خانگی را دارند و مداخله توسعه ای دستگاههای اجرایی، از نکات مهم و کلیدی است.
برپایه الگوی یاد شده تمرکز بر اعطای وام کم بهره نبوده و مشاوره و توانمندسازی افراد، قبل از معرفی به نهادهای مالی صورت خواهد گرفت. موضوع هایی مانند تأمین مواد اولیه مناسب، کیفیت، مهارت و ... محورهایی است که از این پس، تسهیلات و وام ها در چارچوب آن و در قالب اتصال به بازار بزرگتر و با ارزش تر اعطا خواهد شد تا بتوان به نحوه هزینه کرد آن نظارت داشت.
برپایه این الگو مواردی نظیر: توسعه فعالیتهای شبکه ای-راهنمایی، مشاوره و ارزیابی متقاضیان - تنوع شیوه های آموزشی – بازار- توسعه رشتههای نوین -توجه به مزیتهای نسبی و رقابتی – هدفمندی حمایتها، در فرآیند فعلی مشاغل خانگی شناسایی شده که مورد توجه بیشتری قرار گرفته و نظارت بر فرآیند اجرا برعهده کارگروه اشتغال استان ها قرار دارد.
پیش از این علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه برنامه امسال این وزارتخانه گفته بود، بر اساس اعتبار اختصاص داده شده برای سال 95 در لایحه بودجه، از مشاغل خانگی و خرد حمایت می شود و با خوشهبندی و زنجیرهای کردن این مشاغل تا 600 هزار شغل ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام/