دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ناکارآمدی تحریم‌های آمریکا بر صنعت نفت ایران؛

مسابقه غول های نفتی جهان برای حضور در سرزمین پارس

زمانی که وزیر نفت ایران در امضای قرارداد فاز 11 پارس جنوبی با توتال، از شرکت‌های خارجی خواست نگرانی ها را کنار بگذارند، شاید کمتر کسی فکر می کرد غول های نفتی جهان به این سرعت به صنعت نفت و گاز ایران سرازیر شوند. اما اینگونه شد و به فاصله چند هفته چندین قرارداد و تفاهم نامه به امضا رسید.
کد خبر : 140442

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، با وجود نگرانی‌هایی که بعد از انتخابات آمریکا در خصوص آینده برجام وجود داشت اما این نگرانی ها نتوانست حضور شرکت های خارجی و اروپایی را در ایران کمرنگ کند و حتی کار تا آنجا پیش رفت که شرکت های آمریکایی مانند شلمبرژه نیز در هفته های گذشته به ایران آمدند و با امضای قراردادهایی به سراغ میادین نفتی ایران رفتند.


علت این امر را تنها باید در یک نکته جستجو کرد: مزیت صنایع نفت و گاز ایران.


این مزیت آن قدر قدرت دارد که بتواند از شرق و غرب عالم شرکت‌های بین‌المللی را پس از اجرای برجام به ایران بکشاند.


در همین راستا امروز نیز چند تفاهم نامه دیگر با دو غول نفتی توتال و شل به امضا خواهد رسید. تفاهم‌نامه‌های اصولی که مقدمه امضای قرارداد قطعی خواهد بود.


این دو شرکت به ایران می‌آیند تا سرانجام سرنوشت بخشی از میادین غرب کارون و همچنین میدان گازی کیش را مشخص کنند.


بر اساس آن،‌ سرنوشت توسعه آزادگان جنوب و میدان گازی کیش به توتال و میدان نفتی یادآوران به شرکت شل سپرده خواهد شد.


آزادگان جنوبی و یادآوران دو میدان مهم و تاثیرگذار در صنعت نفت ایران به شمار می روند که با افزایش تولید و رسیدن به تولید هدفگذاری شده می توانند نقش مهمی افزایش تولید نفت ایران داشته باشند. افزایش تولید و ضریب بازیافت این دو میدان از آن جهت اهمیت دارد که بیشتر میادین نفتی ایران در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و از همین رو باید منابع جدید جایگزین کاهش تولید این میدان ها شوند.


نکته مهم دیگر این است که آزادگان جنوبی و یادآوران هر دو میدان مشترک با کشور عراق هستند و به دلیل آنکه کشور همسایه منتظر برداشت ایران نمی‌ماند بنابراین لازم است تا بتوانیم برداشت حداکثری از این میادین را در دستور کار خود قرار دهیم.


پیش از این نیز علی کاردر،‌ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران،‌ یکی از مهمترین اهداف قراردادهای جدید نفتی را افزایش ظریب بازیافت عنوان کرده بود زیرا افزایش یک درصدی ضریب بازیافت میادین نفتی ایران می تواند درآمد بزرگی را نصیب کشور کند.


حضور توتال،‌ شل،‌ شلمبرژه، تات نفت، ‌روس نفت،‌ شرکت ملی نفت چین، ‌اینپکس ژاپن و چندین شرکت دیگر نفتی از گوشه و کنار جهان نشان می دهد ایران سد تحریم ها را شکسته و برهم زدن برجام و بازگشت تحریم ها بیشتر به شوخی سیاسی رئیس جمهور جدید آمریکا شبیه است. شرکت های نفتی بی تفاوت از این اظهارنظرهای سیاسی راه خود را می روند تا منفعت اقتصادی بیشتری کسب کنند و خط و نشان هایی از این دست در شرایط فعلی نمی تواند مانع حضور آنها شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب