حامی اجرای برجام، نامزد وزارت دفاع دونالد ترامپ شد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، دونالد ترامپ، روز یکشنبه، ژنرال بازنشسته نیروی دریایی، جیمز متیس را به عنوان نامزد جدی وزارت دفاع دولتش اعلام کرد. همچنین احتمالها برای معرفی میت رامنی، نامزد شکست خورده حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 برای تصدی پست وزارت امور خارجه افزایش یافته است.
ترامپ امروز در توییتش نوشت: «ژنزال جیمز متیس که برای پست وزارت دفاع در نظر گرفته شده است، دیروز بسیار گیرا به نظر میرسید. او یک ژنرال واقعی است.»
متیس که پیشتر فرماندهی ستاد مرکزی ارتش آمریکا را برعهده داشته است، روز گذشته با ترامپ دیدار کرد. میلیاردر نیویورکی همچنین روز گذشته با میت رامنی که از او به عنوان گزینه جدی وزارت امور خارجه یاد میشود، مذاکراتی داشت.
دونالد ترامپ، پیشتر اعلام کرده بود که برخی از اعضای ارشد کابینهاش را روز یکشنبه اعلام میکند اما مشخص نکرده بود که این افراد قرار است دقیقا چه وزارتخانههای را عهدهدار شوند.
ترامپ همچنین قرار بود با کریس کریستی، فرماندار نیوجرسی که در ایام کارزار انتخابات ریاستجمهوری مشاور نزدیک به ترامپ به شمار میآمد، مذاکراتی داشته باشد. او همچنین رئیس تیم انتقال ترامپ بود که پیشتر سمت خود را از دست داد.
مایک پنس، معاون دونالد ترامپ که حالا رئیس تیم انتقال رئیس جمهوری منتخب شده است در گفت و گو با فاکس نیوز اعلام کرد که «ژنرال متیس، یک نظامی افسانهای است.»
پنس همچنین درباره گفت و گوهای ترامپ و رامنی گفت که این دو «نشست خوبی را برگزار کردند و درباره مسائل مختلف به گرمی و اساسی گفت و گو داشتند. من میدانم که ترامپ با رامنی در حال مذاکره برای تصدی پست وزارت امور خارجه است.»
ترامپ از روز 20 ژانویه به طور رسمی رئیسجمهوری آمریکا میشود و باید کابینه خود را برای کسب رای اعتماد به مجلس سنا معرفی کند.
جیمز متیس کیست؟
به گزارش آنا جیمز متیس 66 ساله که به عنوان نامزد تصدی پست وزارت دفاع در دولت دونالد ترامپ معرفی شده، پیشتر مشاغل نظامی مهمی را برعهده داشته است. آخرین سمت نظامی او، فرماندهی نیروهای ستاد مرکزی ارتش آمریکا طی سالهای 2010 تا 2013 است. او در سال 2010 جانشین ژنرال دیوید پترائوس شد که به دلیل انتشار اخباری مبنی بر انتقال اطلاعات محرمانه به زنی که با وی در ارتباط بود، از سمتاش استعفا کرد.
جیمز متیس همچنین در جریان حمله دولت بوش به عراق، فرماندهی لشگر اول نیروی دریایی آمریکا را برعهده داشت. وی همچنین در جریان حمله آمریکا به افغانستان نیز فرماندهی بخشی از نیروهای آمریکایی در این جنگ را انجام میداد.
سوابق موضعگیریهای متیس نسبت به ایران نشان میدهد که او همچون دیگر فرماندهان ارتش آمریکا موضع خصمانهای نسبت به ایران دارد.
وی پیشتر در اظهارنظری تعجب برانگیز گفته بود «به نظر من داعش چیزی جز توجیه ایران برای شر (در منطقه) نیست. ایران هیچ دشمنی با داعش ندارد. نگاه کنید که داعش تاکنون به کدام کشور منطقه حمله نکرده است. فقط ایران.» او همچنین در اظهاراتی بیاساس گفته است که ایران تنها عامل مخرب ثبات در منطقه خاورمیانه به شمار میآید.
با وجود این، وی در مورد برجام نظرات حمایت گرایانهای داشته است. او اعتقاد دارد که توافق هستهای با ایران، توافق خوبی نبوده اما هیچ راهی برای بازگشت از آن وجود ندارد. به ادعای وی «ما فقط باید قراردادی را به رسمیت بشناسیم که یک نظارت ناقص بر تسلیحات ایران ایجاد میکند. این قرارداد صرفا توقف در تسلیحات هستهای ایران است و نه نابودی آن.»
نامزد پست وزارت دفاع در دولت ترامپ گفته که 2 بار سند 156 صفحهای برجام را خوانده و آن را «توافقی ناقص و عجولانه» ارزیابی کرده است اما گفته که «آمریکا راهی برای بازگشت از برجام ندارد. ما نمیتوانیم به دنیا بگوییم که در آینده این قرارداد را قبول نداریم. معتقدم اگر چنین کاری کنیم در دنیا تنها میمانیم. اگر هم بخواهیم با تحریمهای یکجانبه به ایران فشار بیاوریم، این موضوعی نیست که متحدانمان با آن همراهی کنند.»
متیس همچنین اعتقاد دارد که برجام بهترین راهکاری بود که در ارتباط با پرونده هسته ای ایران قابل پیگیری بوده است. او اعتقاد دارد که آمریکا در وضعیتی قرار نداشت که بتواند با ایران وارد جنگ شود.
از سوی دیگر او میگوید تنها راهکار برای محدود کردن ایران، تقویت شرکای عرب آمریکا در منطقه است به همین دلیل وی منتقد سیاست باراک اوباما در دوری کردن از کشورهای عرب منطقه خاورمیانه به شمار میآید.
نظرات متیس درباره برجام در حالی است که پیشتر دونالد ترامپ و مشاوران وی از احتمال تغییر یا بازنگری در برجام در دولت ترامپ خبر داده بودند.
انتهای پیام/