ورود جهاد دانشگاهی به حوزه صنایع نرم و هویتساز/ مسابقه مناظرات دانشجویان در سطح ملی، آذر برگزار میشود
دکتر سعید پورعلی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت: «قدمت جشنواره کتاب سال دانشجویی به 23 سال قبل یعنی یک سال بعد از اعلام هفته کتاب و کتاب سال جمهوری اسلامی بر میگردد. تقریبا این جشنواره یکی از قدیمیترین رویدادهای حوزه انتخاب کتابهای دانشجویی است و شاید بتوان گفت سایر حرکتهایی که پیرامون مباحث مولفان و مترجمان دانشجویی در کشور رخ میدهد از این حرکت الهام گرفتهاند.»
او افزود: «هدف این بود که بتوانیم سالانه بر اساس داوریهای علمی از دانشجویان حمایت و در آنها انگیزه ایجاد کنیم، زیرا دانشجویان برای ورود به فضای نشر کشور آشنایی لازم را با حوزه چاپ و نشر ندارند نیازمند حمایت هستند.»
پورعلی گفت: «در این رویداد هم چهرههای برگزیده این حوزه معرفی میشوند و هم تلاش میشود که دانشجویان را به جامعه نشر کشور معرفی کنیم. از طرفی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی نیز حمایتهایی برای چاپ نوبتهای بعدی کتابهای دانشجویان به عمل میآورد.»
او افزود: «مهمترین مأموریت کتاب سال دانشجویی، شناسایی دانشجویان با استعداد و پرانگیزه در حوزه ترجمه و تألیف است. استقبال بیسابقهای که در این دوره از جشنواره در مقایسه با دورههای قبل وجود داشت نوید خوبی است و نشان میدهد که جامعه علمی بهویژه بخش دانشجویی به سمت تألیف و نشر گرایش و تمایل دارند.»
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی درباره سایر برنامههای فرهنگی این سازمان گفت: «همه رویدادهای فرهنگی جهاد دانشگاهی با محوریت دانشجویان تعریف میشوند. اخیرا مرحله منطقهای مسابقات ملی مناظرات دانشجویان را به پایان رساندیم و اواخر آذر امسال، این مسابقات در سطح ملی با حضور 16 تیم از منطقه برگزیده کشور در تهران برگزار میشود.»
او افزود: «جایزه ملی تندیس فداکاری دانشجویان یکی دیگر از برنامههای فرهنگی جهاد دانشگاهی است، این برنامه در راستای شناسایی دانشجویانی است که در عرصه ایثار و فداکاری و ترویج فرهنگ نوعدوستی ویژگیهای قابل اعتنایی دارند. سازمان جهاد دانشگاهی واحد تهران این رویداد را با همکاری سازمان بهزیستی، کمیته امداد، وزارت علوم، وزارت بهداشت، سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداری تهران و برخی از مجموعههایی که مأموریتی اجتماعی از این دست در شرح وظایف آنها وجود دارد برگزار میکند.»
پورعلی درباره «اردوهای ایران مرز پرگهر» گفت: «دوره یازدهم این اردوها تمام شد و جهاد دانشگاهی اختتامیه دوره یازدهم و افتتاحیه دوره دوازدهم در آیندهای نزدیک را برگزار میکند. امسال نزدیک 10هزار دانشجو در غالب این اردوها از صنایع نرم کشور، پیشرفتهای صنعتی و پروژههای صنعیت کشور، از صنایع برجسته بخش خصوصی که در ارتقای اقتصاد ملی و تحقق بخش اقتصاد مقاومتی نقش داشتند بازدید کردند.»
او افزود: « با توجه به اینکه مباحث محیط زیستی یکی از محوریترین مسائل موجود است برای اولین سال، 2 رویداد زیستبوم و بومگشت ویژه مناطق محیط زیستی را در دستور کار داریم. دانشجویان باید کمک کنند که فرهنگ حفظ محیط زیست به صورت یک فرهنگ عمومی شکل بگیرد.»
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: «این اردوها ویژه دانشجویان محیطزیستی است و شامل بازدید از مناطق حفاظت شده، تالابها، جنگلهای حفاظت شده و آشنایی با گونههای نادر گیاهی و جانوری کشور که نیاز به حمایت دارند میشود. امیدواریم که مرکز گردشگری علمی و فرهنگی دانشجویان ایران بتواند مانند برنامه ایران مرز پرگهر این برنامه را به خوبی انجام شود.»
پورعلی خبر داد که جهاد دانشگاهی وارد 2 حوزه جدید صنایع نرم و هویتساز یا صنایع فرهنگی و حوزه پیوستنگاریهای فرهنگی نیز شده است و برنامههای زیادی در آینده برای این حوزهها خواهد داشت.
انتهای پیام/