دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
درنشست خبری جشنواره مطرح شد

6 گروه خارجی به جشنواره بین‌المللی تئاتر معلولان راه یافتند/آثار هنرمندان معلول برای جشنواره تئاتر فجر انتخاب می‌شود

نشست خبری چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر معلولین صبح امروز 25 آبان‌ ماه با حضور حسین نحوی نژاد معاون توانبخشی بهزیستی کشور، مریم فخری دبیر جشنواره ، اصغر همت مدیر عامل خانه تئاتر، زهرا نوع پرست مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی، هنگامه مفید و سعید صادقی مدیرکل بهزیستی اصفهان برگزار شد.
کد خبر : 134709

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، حسین نحوی نژاد گفت: «ما هنر را از اجزا و محورهای توانمندسازی می‌دانیم چراکه هنر می‌تواند ابزاری ایجاد کند که به صورت موجز و به دور از سخنرانی‌های شعاری و جشن‌ها و جلسات خسته‌کننده، مشکلات جامعه را به مسئولان و اجتماع معرفی و تشریح کنیم.»


وی گفت: «هنر می‌تواند زمینه کار تیمی در افرادی که ویژگی‌های خاصی چون معلولین دارند، فراهم کند. ما افتخار کمک به 100هزار بیمار مزمن را داریم. هنردرمانی رشته‌ای است که در دانشگاه‌های معتبر تدریس می‌شود. حوزه توان‌بخشی، سازمان بهزیستی یک میلیون بیمار را با همکاری 2200 مرکز توان‌بخشی غیردولتی تحت پوشش دارد.»


معاون توان‌بخشی بهزیستی کشور ضمن یادآوری این‌که سومین دوره جشنواره در سال 1386 برگزار شده است اعلام کرد: «با طراحی‌هایی که از سال 1387 شده سعی کردیم کشور را به مناطق مختلف تقسیم کنیم تا گروه‌های هنری در هر منطقه در مسابقات کشوری حضور داشته باشند.»


شعار جشنواره، جشن دوستی‌ها با احترام به تفاوت‌ها


وی همچنین در ادامه سخنانش 6 محور را در سطح کشور معرفی کرد که میزبان جشنواره‌های سازمان بهزیستی هستند و سپس افزود: «موضوع این دوره جشنواره، جشن دوستی‌ها با احترام به تفاوت‌هاست.»


درادامه اصغر همت گفت: «تئاتری که درمانگر همه آحاد جامعه است قدرش در کشور ما شناخته نشده و با اهمال فراوانی از سوی مسئولان روبه‌رو شده است. خوشحال هستم سازمان بهزیستی به عنوان سازمانی که در حمایت از تئاتر دورتر از دیگر نهادها است، تلاش داشته این جشنواره را برگزار کند که البته مدتی نیز مورد مورد بی‌مهری قرار گرفته و همین امر باعث شده تا نتواند جشنواره تئاتر معلولین را به صورت مداوم برگزار کند.»


مدیر عامل خانه تئاتر ضمن اظهار خرسندی از این‌که سازمان بهزیستی در تلاش است که بخشی که باید توجه ویژه‌ای به آن شود را در قالب جشنواره‌ای با عنوان جشنواره تئاتر معلولین برگزار کند، بیان کرد: «با وجود اینکه وقتی سخن از بازیگر به میان می‌آید، می‌گوییم بازیگر باید از سلامت جسمی و صددرصدی ذهنی برخوردار باشد، اما سال‌هاست که مساله سایکودرام باعث شده که کسانی که مشکل روانی دارند نیز بتوانند به آن بپردازند و چه خوب که این امر درباره معلولان هم رخ دهد. »


فرآیندی که امید به جامعه تزریق کند، اتفاق خوشایندی است


وی افزود: «معتقدم فرآیندی که باعث شود اندکی امید به جامعه تزریق کند، اتفاق خوشایندی می‌تواند باشد. فعالیت هنرمندان معلول به قدری می‌تواند گسترده و حرفه‌ای باشد که قابلیت رقابت با افراد سالم را داشته باشد. حال که در این دوره شاهد بین‌المللی شدن آن هستیم، امیدوارم سال به سال ترقی بیشتری در این حوزه را شاهد باشیم.»


مدیرعامل خانه تئاتر اظهار کرد: «من از هر کمکی که در حد و توان باشد، دریغ نخواهم کرد و خانه تئاتر به هر شکلی در راستای پیشبرد هدف والای برگزاری این جشنواره نقش کمک‌کننده خواهد داشت.»


در ادامه سعید صادقی مدیرکل بهزیستی استان اصفهان نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه جشنواره تئاتر معلولین در استان اصفهان برپا خواهد شد، گفت: «در سیاست‌ها و برنامه‌های مربوط به امور معلولان در دولت تدبیر و امید بر راه‌اندازی گفتمان اجتماعی و استفاده از ظرفیت‌ها و فرصت‌های برابر تاکید زیادی شده و بر همین اساس این جشنواره را از 12 آذرماه که مقارن با روز جهانی معلولان است، در استان اصفهان برگزار خواهیم کرد.»


وی در ادامه اظهار کرد: «اگر فرصت برابر میان افراد ایجاد شود و هنرمندان معلول هم بتوانند توانمندی‌هایشان را به منصه ظهور رسانند، خواهیم دید که گاه خیلی از هنرمندان معلول از افراد سالم توانایی‌های بیشتری دارند.»


برایم دیدن کار مربیان بسیار جذاب است


هنگامه مفید نیز گفت: «کار من تئاتر کودک و نوجوان است و به خاطر همین هیچ‌گاه بزرگ نمی‌شوم و همواره احساساتم را به شکل بسیار روان بیان می‌کنم. در اینجا نیز اعلام می‌کنم که عنوان جشنواره بسیار زیباست و من از کسی که این عنوان را انتخاب کرده سپاسگزارم. من تجربه در داوری برای این دوستان را ندارم ولی احساس می‌کنم به غیر از تلاش این عزیزان، برایم دیدن کار مربیان آنها بسیار جذاب خواهد بود.»


وی به اصحاب رسانه پیشنهاد داد که ستاره‌های درخشان حوزه تئاتر معلولان را تنها نگذارد.


نوع‌پرست هم در ادامه گفت: «در این دوره 6 گروه بین‌المللی و 35 گروه داخلی خواهیم داشت. ما از سال 83 تاکنون 40 جشنواره منطقه‌ای برگزار کرده‌ایم و از این تعداد هرچند از استان‌ها در یک منطقه به ارائه آثارشان پرداختند که برندگان آن وارد جشنواره بین‌المللی شده‌اند. بنابراین 35 گروه شرکت‌کننده در این جشنواره از برگزیدگان این جشنواره‌ها هستند.»


معرفی داوران بخش‌های جشنواره


مدیرکل دفتر توان‌بخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی افزود: «این جشنواره در بخش‌های صحنه‌ای، خیابانی، کودک و نوجوان، بین‌الملل و نمایشنامه‌نویسی برگزار می‌شود که در بخش نمایشنامه‌نویسی 35 نمایشنامه وارد مسابقه شده‌اند. همچنین کشورهای آلمان، ایتالیا، بلژیک، هلند، اوگاندا و ارمنستان به عنوان کشورهای حاضر در بخش بین‌الملل هستند و هنرمندان فرانسوی و بنگلادشی به عنوان میهمانان جشنواره خواهند بود که 8 کارگاه آموزشی را برگزار می‌کنند.»


وی بیان کرد: «هنگامه مفید داوری بخش کودک و نوجوان را برعهده خواهد داشت و در بخش صحنه‌ای و خیابانی از اصغر همت، قطب‌الدین صادقی، افسانه بایگان، کوروش شیری‌زاده و پروفسور کومار داوری آثار را برعهده دارند.»


مریم فخری، دبیر چهارمین جشنواره تئاتر معلولان بیان کرد: «8 کارگاه آموزشی توسط 8 کمپانی بزرگ آلمان، بلژیک، ایتالیا، هلند برگزار خواهد شد و دانشگاه فرانکفورت درباره بیوگرافی تئاتر و زبان بدن کارگاه دیگری برپا می‌کند. همچنین پنلی توسط ایتالیا برگزار می‌شود که در آن به زبان بدن در معلولان ذهنی اشاره دارد. همکاران آگوستوبوال کارگاهی در زمینه تئاتر شورایی خواهند داشت و پروفسور کومار که از متخصصان تئاتر معلولان در هندوستان است، در کنار داوری، نمایشی رادیویی ویژه نابینایان را اجرا می‌کند.»


فیاضی درباره سالن‌های استان اصفهان بیان کرد: «از مجموعه سالن‌های استان 9 سالن برای جشنواره ارزیابی شده که 6 سالن آن برای اجرای تئاترها انتخاب شده است. ما از 3 ماه پیش مشکلات را بررسی کردیم و قرار است تا هفته اول آذرماه تجهیزات متحرک نصب شود تا معلولان بتوانند اجرای راحت‌تری داشته باشند.»


وی بیان کرد: «اکثر شرکت‌کنندگان معلولان بینایی، شنوایی و یا اعصاب و روان هستند. ما برای حمل و نقل‌ هنرمندان معلول یکسری ماشین‌آلات مناسب‌سازی شده در نظر گرفته‌ایم و قرار است دو دستگاه از شهرداری و دو دستگاه از بنیاد جانبازان اصفهان تحویل می‌گیریم. همچنین برای بازدید هنرمندان معلول از آثار تاریخی در حال برنامه‌ریزی با گردشگری استان هستیم تا در این بخش نیز مشکلی وجود نداشته باشد. هتل‌های پیش‌بینی شده برای اقامت نیز به لحاظ ورود و خروج مناسب‌سازی شده‌اند.»


آثار هنرمندان معلول برای جشنواره تئاتر فجر انتخاب می‌شود


فخری، دبیر جشنواره تئاتر معلولین درباره ورود آثار برگزیده معلولان به جشنواره تئاتر فجر گفت: «سال گذشته تلاش زیادی کردیم تا با توجه به شعار تئاتر برای همه که شعار دوره گذشته جشنواره تئاتر فجر بود، هنرمندان معلول نیز بتوانند به ارائه آثارشان بپردازند اما این امکان فراهم نشد. امسال نیز با سعید اسدی جلساتی برگزار کرده‌ایم و قرار شده است تعدادی از کارها توسط نمایندگان وی انتخاب و به جشنواره فجر راه یابند. همچنین تصمیم داریم تعدادی از کارها را نیز انتخاب و به جشنواره ادینبورو ارائه کنیم.»


وی درباره بخش نمایشنامه‌نویسی نیز عنوان کرد: «در این بخش افراد غیرمعلول نیز می‌توانند به ارائه متون خود بپردازند اما موضوع آثار می‌باید درباره معلولیت و یا مسائل مربوط به آن باشد.»


وی با بیان اینکه تورهای داخلی و خارجی برای اجرای عمومی آثار هنرمندان معلول در نظر گرفته شده، بیان کرد: در بخش تئاتر خیابانی هدف ما این است که از این شکل اجرایی برای بیان مسائل معلولان استفاده کنیم. در این بخش 5 نمایش را شاهد خواهیم بود.


وی افزود: در بخش نمایشنامه‌خوانی با ورود پروفسور کومار قرار است از سال 1396 این پروژه را وارد بحث تئاتر معلولان کنیم.


در پایان این مراسم پوستر و سایت جشنواره تئاتر معلولین رونمایی شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب