دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آبان 1395 - 16:01

جایگاه افسردگی در مغز کشف شد

گروهی از محققان بین المللی در مطالعات اخیر خود به نقطه اصلی افسردگی و چگونگی بروز عدم ارتباط در نورون‌ها و بخش‌های مختلف مغز پی بردند.
کد خبر : 127850

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از مهر، گروهی از محققان بین المللی از دانشگاه انگلیسی «وارویک» و دانشگاه چینی «فودان» به منبع اصلی افسردگی و چگونگی تاثیر افسردگی بر ماده خاکستری مغز پی بردند. افسردگی، یکی از بیماری‌های پیچیده عصر امروز است که بنا به گزارشات منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی در حدود 350 میلیون نفر در جهان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. افسردگی می‌تواند به دلایل مختلفی مانند شرایط خاص زندگی بروز کرده یا دلایل دیگری مانند عدم تعادل شیمیایی، ناهنجاری‌های مغزی یا ارتباط بین نورون‌های مغزی بروز کند.


مطالعه جدیدی از سوی محققان انگلیسی و چینی بر چگونگی تاثیر افسردگی بر ماده خاکستری مغز می‌پردازد. در این مطالعه 909 داوطلب چینی شرکت داشته و محققان به اسکن مغزی شرکت کنندگان پرداختند. 421 نفر از افراد شرکت کننده دچار اختلال افسردگی بوده و 488 نفر دیگر نشانه‌ای از افسردگی نداشتند.


محققان در اسکن مغزی افراد شرکت کننده به بررسی نقاط orbitofrontal cortex (قشر اوربیتوفرونتال یکی از مکان‌های مغزی درگیر در پردازش اطلاعات مربوط به حافظه) پرداختند که در افسردگی نقش مهمی دارند. مطالعات محققان نشان می‌دهد، ارتباط نورون‌های افراد افسرده در برخی نقاط تقویت شده یا برعکس در برخی نقاط تضعیف شده است.


جالب توجه است که این ناحیه مغزی ارتباط ضعیفی با بخش حافظه و یادآوری دارد و شخص افسرده در به یادآوردن خاطرات مثبت خود با مشکل مواجه شده که می‌تواند دلیل مضاعفی برای افسردگی باشد. از سوی دیگر، اتصال orbitofrontal cortex با تجربه‌های ناخوشایند تقویت شده، در نتیجه خاطرات منفی دائما تکرار و پر رنگ می‌شوند.


محققان امیدوارند با کشف این مکانیسم بتوانند به راه حل‌های موثری علیه افسردگی دست پیدا کنند. نتایج این مطالعه در ژورنال Brain به چاپ رسیده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب