توصیههای بهداشتی برای توزیع نذورات
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران؛ عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تکایا و هیاتها می تواند احتمال بروز بیماریهای مرتبط با غذا به ویژه بیماریهای عفونی رودهای را افزایش دهد. لذا موارد ذیل توصیه میشود:
1. هرگونه پخت و پز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد.
2. تمام افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
3. مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه میشود از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت متبوع است استفاده شود.
4. از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت متبوع و سازمان دامپزشکی است استفاده شود.
5. از نمکهای بسته بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا، برنج و مصرف روی سفرهها استفاده شود.
6. در تهیه غذا از روغنهای دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود .
7. از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.
8. در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا روی سفرهها خودداری شود.
9. از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر 2 ساعت) خودداری گردد. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از 2 ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر 4درجه سانتی گراد یا در بالای 63 درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63درجه نرسد.
10. از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.
11. در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه میشود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
12. در ضمن با نصب تابلوها یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاریها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف خودداری شود.
13. از آب آشامیدنی سالم استفاده شود.
14. شستوشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده میشود، صورت پذیرد.
15. در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا ظروف یکبار مصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود.
16. استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای موادغذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای65 درجه سانتی گراد) مناسب نیست.
17. ضمن رعایت نظافت، شستوشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام شود.
18. پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود. به ویژه در کنار هر ایستگاه صلواتی سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوانهای یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.
19. توزیع آب، شربت یا شیر در بین دستههای عزاداری یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد، از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.
20. احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود.
انتهای پیام/