دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مهر 1395 - 11:56

پهپاد فضایی یاد می‌گیرد که با یک چشم و در شرایط بی‌جاذبه ببیند + ویدئو

یکی از پهپادهای کوچکی که در ایستگاه فضایی بین‌المللی وجود دارد، به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که با یک چشم تمام محیط‌ را می‌بیند و بر اساس تجربه کار در این ایستگاه را یاد می‌گیردو با اشیاء و دستگاه‌های این ایستگاه آشنا می‌شود.
کد خبر : 122548

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، پهپاد SPHERE با کمک فناوری یادگیری ماشینی که رویش نصب شده است، شروع به کسب تجربه و یاد گرفتن دانش فضایی کرده است. این روش معمولا برای کاربردهای فضایی استفاده نمی‌شود چراکه اگر این پروژه ناکام شود، نتیجه می‌تواند یک فاجعه پرهزینه شود. به گفته مهندسان، این اولین بار است که یک هواپیمای بدون سرنشین در فضا از روش خودآموز استفاده می‌کند.


با این حال، همانطور که می‌دانید از آنجا که تنها ابزار ربات‌ها برای دیدن دوربین است و این دوربین نمی‌تواند نگرش درستی از فاصله به آنها بدهد. علاوه بر این، پهپادها تاکنون به گونه‌ای طراحی شده بودند که در شرایط جاذبه حرکت کنند. اما SPHERE در جایی است که در آن بالا و پایین معنی خاصی ندارند.


با این حال، SPHERE توانسته است بر تمام این چالش‌ها فائق بیاید. اول اینکه با استفاده از 12 موتور رانشی گاز، روی اشیاء داخل ماژول ژاپنی ایستگاه فضایی بین‌المللی زوم می‌کند و با کمک دو دوربینی که دارد، همه چیز را ثبت می‌کند.


سپس با کمک فناوری یادگیری، فاصله اشیائی را که با دوربین‌هایش دیده است را تخمین می‌زند و بر این اساس با باز نگه داشتن یک چشمش، حرکاتش را ناوبری می‌کند. قبل از همه اینها، تیم سازنده نرم‌افزار یادگیری ماشینی خود را در یک کوادکوپتر، که در دانشگاه فناوری دلفت آمریکا ساخته شده است، آزمایش کرد.


داریو ایزو (Dario Izzo)، هماهنگ‌کننده پروژه در آژانس فضایی اروپا، با اشاره به این که تیم او حدود پنج سال است روی پهپاد فضایی و نحوه یادگیری آن در ایستگاه فضایی کار کرده‌اند، گفت: «دیدن پهپادی در فضا که برای نخستین بار در جهان در حال یادگیری دانش فضایی با استفاده از پیشرفته‌ترین هوش مصنوعی واقعا هیجان‌انگیز است».


وی افزود: «در کاربردهای فضایی، یادگیری ماشینی رویکرد قابل اعتمادی برای خودران شدن ماشین‌ها به شمار نمی‌آید. زیرا یک اشتباه در این سیستم فاجعه‌ای عظیم در کل ماموریت فضایی پی خواهد داشت».


در ویدئوی زیر می‌توانید طرز کار این پهپاد فضایی را تماشا کنید:





مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب