چگونه دو اسکلت چینی از قبرستان رومیها سر درآوردند؟ + ویدئو
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Daily Mail، دو قدرت امپراطوری باستانی بزرگ با بیش از 8000 کیلومتر رشتهکوه، بیابانهای خشک و مراتع استپی از هم فاصله داشتند. با این حال مجموعهای از استخوانهای کشفشده در گورستان رومیها نگرش جدیدی در مورد ارتباط بین دو امپراطوری روم و چین را نشان میدهد که هر دو از قدرتمندترین تمدنهای آن زمان بودند. در واقع، یافتههای جدید ضرورت بازنویسی تاریخ رومیان را نشان میدهد. زیرا تا قبل از این تصور دیگری در مورد ارتباط بین غرب و شرق بود.
در آن زمان، با احداث جاده ابریشم، تقاضای بیسابقهای برای خرید پارچه، ادویهجات، ترشیجات و کالاهای تجملاتی برای غرب به وجود آمد. روم با اینکه آن را تهدیدی در زمینه اقتصادی برای خود میدانست اما ناچارا به آن تن داد.
دکتر ربکا ردفرن، باستانشناس موزه لندن، در این مورد میگوید: «هنوز علت مرگ این دو چینی در روم به صورت یک راز باقی مانده است».
ردفرن و همکارانش معتقدند که گسترش امپراطوری روم در غرب اروپا و مدیترانه منجر به تنوع قومی و جغرافیایی در غرب شده است.
تحقیقات اخیر نشان میدهد روم از حدود 2000 سال پیش از دورترین نقاط امپراطوری خود مهاجر جذب میکرد. مهاجران اغلب کودکان و مردانی بودند که بعدها در گورهای معمولی دفن شدند و همین امر نشان میدهد که آنها از خانوادههایی معمولی و فقیر بودند و اغلب برای رسیدن به مال و منال تن به هجرت دادهاند و یا حتی بردگانی بودند که توسط امپراطورها خریداری شده بودند.
تحقیقات اخیر پزشکی قانونی دانشگاه ایالتی میشیگان با بررسی شکل و مورفولوژی 22 جمجمه، به اصل ونسب اسکلتها پی برد و مشخص شد که حداقل چهار تا از آنها آفریقایی و دو تا آسیایی بودهاند. همچنین با تجزیه و تحلیل ایزوتوپها مشخص شد که پنج نفر آنها نیز مدیترانهای بودهاند.
تحقیقات دانشمندان نشان میدهد جمعیت مهاجری که در جنوب رودخانه تایمز سکنی کرده بودند، افراد ثروتمندی بودهاند زیرا در وضعیتی مشابه مردم محلی منطقه به خاک سپرده شدهاند و حدس زده میشود که در قلب شلوغ روم تجارت میکردند.
دکتر ردفرن و همکارانش میگویند: «واضح است که تعداد مهاجران به اروپا بیش از آن چیزی است که در قبل تصور میشد».
آنها امیدوارند با تجزیه تحلیل DNA اجساد به اصل ونسب آنها پی ببرند و متوجه شوند که آنها مهاجر بودند یا فرزندان افرادی هستند که به عنوان برده به آنجا آورده شده بودند.
بقایای اسکلت و بررسی ایزوتوپهای دندانهای دختر نوجوانی که همراه یک چاقوی عاج حکشده به شکل پلنگ به خاک سپرده شده است، نشان میدهد که او در شمال آفریقا بزرگ شده و بعد به لندن آورده شده است.
هرچند آزمایشهای DNA مشخص کرد این دختر چشمان آبی داشته است که هین امر نشان میدهد میتواند اصل و نسب مرتبط به جنوب شرقی اروپا و غرب اوراسیا داشته باشد و حتی این احتمال وجود دارد که این دختر از بردههای اسیر شده در جنگ بین روم و «کارتاژ» بوده است.
کارتاژ نام شهری باستانی در شمال آفریقا -جایی که اکنون کشور تونس جای گرفته است- و تمدنی است که با مرکزیت این شهر پدید آمده بود. جای این شهر در گوشه خاوری دریاچه تونس در امتداد مرکز شهر تونس کنونی بود.
دکتر ردفرن گفت: «این احتمال وجود دارد که آنها تجار بین هند و چین و روم بوده باشند و یا شاید بردگانی باشند که به روم آورده شده باشند که همه با بررسی ایزوتوپهای دندان و پی بردن به رژیم غذایی و محل بزرگ شدنشان قابل حدس زدن است».
مترجم: مهدیه طاهری
انتهای پیام/