داشتهها و توانمندیهای کشور ریشه در دوران دفاع مقدس دارد
یکی از صفتهای بارز و ارزشمند مسلمانان که در مکتب اسلام بدان توصیه و تاکید فراوان شده و ارزشهای متنوع زیادی را با خود به همراه دارد، استقامت و پایداری در برابر دشمن است. اقدام و عملی که به عنوان یک راهبرد در رأس برنامه کاری رسول خاتم(ص) و جانشینان به حق او محسوب میشود و خدا در قرآن در مورد آن فرمود: «فَاسْتَقِمْ کماٰ اُمِرْت وَ مَنْ تاٰبَ مَعَکَ» پس همانگونه که فرمان یافتهای، استقامت و پایداری داشته باش. هم تو و هم کسانی که از تو تبعیت و به آئین اسلام عقیده دارند و فرمود: «آنان که گفتند پروردگار ما خداست و بر این سخن پایدار و استوار ماندند، بر آنان ترس و اندوهی نخواهد بود. آنها اهل بهشت هستند و به جهت برخورداری از روح مقاومت و اعمال خوبشان، همیشه در بهشت خدا، زندگی جاوید خواهند داشت.»
همچنین در مورد مجاهدان راستین یاد شده در آیه دیگری از قرآن میخوانیم: «کسانی که در راه خدا ایستادگی و جهاد میکنند، فرشتگان در هنگام مرگ بر آنها فرود میآیند و میگویند، نترسید و محزون نباشید و مژده باد شما را به بهشتی که برایتان وعده داده میشد.»
با استناد به آنچه که از قرآن نازل و کلام نور خدا بیان شد لازم است بدانیم، در استراتژی دفاعی اسلام که بر مبنای مقاومت و ایثار است به جنگ و دفاع مقدس به عنوان یک گنجینه عظیم نگریسته شده و فریضه بزرگی است. دفاع مقدسی که محل بروز غیرت، تعصب دینی و ناموسی، وفاداری عمیق انسانهای مسلمان به آرمانها و ارزشها و نقطه اوج بندگی و عشق به خدا است.
مصداق عینی، صراط مستقیم و راه سلامت را باید در آن جستجو کرد. امام همام علی علیه الصلاﺓ و السلام فرمود: «مَنْ طَلَبَ السَلاٰمة لِزِمَ الاستقامه» هرکس که طالب سلامت باشد، لازم دارد استقامت و پایمردی را .
همه ما میدانیم بدون استقامت و جهاد هیچ ملتی روی رستگاری، استقلال، آزادی، امنیت و سلامت را نمیبیند و در طول تاریخ از صدر اسلام تاکنون، مسلمانان حیات معنوی و سلامت و امنیت خود را مرهون چهرههای مقاومت و ایثار میدانند. انسانهای مقاوم و مجاهدان بزرگی که در سخن و کلام پرمغزی امام شهیدان علی (ع) در موردشان فرمود: «پرچم اسلام را به جز انسانهای آگاه، با استقامت و عالم به جایگان حق و عامل به آن نمیتوانند بر دوش بکشند.»
خود آن حضرت که امام و پیشوای چنین افراد مومن و اهل مقاومت و ایثار است، خطاب به مالک اشترنخعی میگوید: «یاٰ ماٰلِکْ اَسئَلُ الله اَنْ یَخْتِمَ لِی وَلَکَ بالِّسِعادةِ وَ الّشَهاٰدَﺓ- ای مالک از خدا طلب میکنم برای خودم و برای تو سعادت و شهادت را.»
با درس آموزی از مکتب ولایت، عشق به شهادت و خدا محوری را فرزندان علی (ع) نیز نصبالعین خود قرار داده و عاشورا را رقم زدند. عاشورا سرچشمه جاودان قیامها و نهضتهای شیعی شد و با استفاده از همین بُن مایه دینی و عاشورایی بود که جمهوری اسلامی ایران با شعار توحید، یکتاپرستی، و هیهات منّا الّذلّه، با نفی سلطه شیطانی قدرتهای استکباری ببار نشست و ندای اتحاد، برادری و بازگشت به قرآن و سنت را بهترین رسالت خود معرفی کرد.
هرچند که در چنین شرایطی دشمنان انقلاب اسلامی ایران اعم از شرق و غرب، دردناکترین و فاجعهآمیزترین خصومت بر علیه ملت مظلوم ایران یعنی جنگ و تجاوز نظامی را بکار زدند و خسارتهای مادی ومعنوی زیادی، از جمله شهادت جوانان را باعث گشتند. جنگ تحمیلی هشت ساله دشمن بر علیه ایران، نماد آشکار رودررویی ارزشهای شیطانی مستکبرین، قدرتها و دیکتاتورهای جهانی و منطقه با ارزشهای معنوی و انسانی ملّتی مسلمان، ستم دیده و تازه آزاد شده از سلطه رژیم طاغوتی بود.
جنگی که تقابل و تهاجم دوستداران شیطان بزرگ آمریکا بر مومنان خداجوی ایران را به تصور کشید. در این میان جهاد تدافعی ملت شهیدپرور ایران ارزشهای اسلامی را بر تارک تاریخ نشاند. سرمشق ملت ایران در دفاع مقدس دستوری بود که در قرآن کتاب آسمانی مسلمانان آمده است. خداوند خطاب به مومنان گفته است: «اَلَذّینَ آمَنُوا یُقاتِلُونَ فی سَبیلِ الله وَالَّذینَ کَفَرُوا یُقاتِلُونَ فی سَبیلِ الطاغُوت فَقاتِلُوآ اَولیاءَ الّشَیطانِ کانَ ضَعیفا – مومنان و دوستداران خدا در راه خدا میجنگند و دوستان شیطان برای خوشنودی او با مومنین میجنگند. پس بکشید یاران شیطان را که همانا ترفند شیطان ضعیف و سست است.»
امروزه با گذشت سالیان زیاد از تاریخ تهاجم دشمن بر ایران، دلایل غیر قابل انکاری به دست آمده که جنگ تحمیلی را دشمنان نظام جمهوری اسلامی برای این به راه انداختند تا انقلاب اسلامی را در نطفه خفه کنند امّا همین جنگ باعث شد انقلاب ما شعاع جهانی پیدا کند و آرمانخواهی و ضدیت با قدرتهای ستمگر و عوامل دست نشانده آنها حالتی جهان شمول داشته باشد. بطوریکه هشت سال دفاع مقدس مظهر ارائه و اقتدار ملت ایران شد و برترین صفاتی را که یک جامعه میتواند به آنها ببالد و از جوانان خود انتظار داشته باشد را باعث گشت.
خدا محوری، ایثار و از خودگذشتی، پایداری و مقاومت، غیرت دینی و تعصب ملی، تدبیر و حکمت و دهها صفت برجسته ببار نشسته دیگر ملت ایران از نتایج هشت سال دفاع مقدس است که ملت ایران بدانها افتخار میکند. نکته جالب توجه دیگر این است که از معجزات عظیم دفاع مقدس، حضور مومنانه و پر تلاش نیروهای مردمی و بسیجی در صحنه عمل و کارزار بود . اقدامی فراگیر و ملّی که امام راحل (ره) از آن به عنوان لشکر مخلص خدا و گاهی هم به مدرسه عشق تعبیر میکرد.
جمعیتهای چندین میلیونی از خود گذشتهای که نماد احساس عزّت، اعتماد به نفس، استقلال، خودباوری، ایمان به خدا و عمل صالح و جویندگان خشنودی و رضوان الهی شناخته شده و برعکس دیگران، همه برنامهریزی و کارشان فقط برای آخرت بود. عزیزانی که سرمایه بزرگ انسانی کشور محسوب میشدند. کسانیکه بدون خودخواهی و افزونطلبی شعار ما میتوانیم را عینیت داده و در عرصههای مدیریتی،فرهنگی و علمی نقش اثرگذاری داشتهاند.
از برکتهای دفاع مقدس و حضور رزمندگان در جبههها پیشرفتهای علمی و تکنولوژیکی و ساخت دقیقترین ابزارهای مهم و مورد نیاز کشور است؛ آن هم با دست خالی بدون هیچ سابقه و در شرایط تحریم دشمنان.
از همین جهت است که باید گفت مجموع داشتهها و توانمندیهای کشور، دوام و استمرار نظام و آرمان شهیدان، ریشه در دوران دفاع مقدس دارد و ارزشهای دفاع مقدس را باید پاس بداریم و از آن غفلت نکنیم. به ویژه در حوزههای مربوط به فرهنگ، هنر و ادب اسلامی که حماسه دفاع مقدس بر آن استواری داشت.
حُسن ختام مطلب را، یکی از سخنان و کلام رهبر معظم انقلاب، شهید زنده و جانباز نظام قرار میدهیم که در 31 شهریور 1384 فرمود: «ما هرچه برای دوره دفاع مقدس سرمایه گذاری و کار کنیم زیاد نیست، چون ظرفیت هنری و ادبی کشور، برای تبیین این دوره خیلی گسترده، وسیع و عمیق است و از این ظرفیت تا کنون استفاده خوب و در خوری نشده است.»
* معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی
انتهای پیام/