دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 شهريور 1395 - 13:31

میمون‌ها آثار شکسپیر را تایپ می‌کنند

احتمالا تاکنون درباره نظریه میمون‌های تایپیست شنیده‌اید. این نظریه می‌گوید اگر تعداد نامشخصی میمون مدت زیادی پشت دستگاه ماشین تحریر بنشینند و کلیدهای آن را پشت هم بفشارند، در نهایت می‌توانند مجموعه آثار شکسپیر را بیافرینند. حال دانشمندان این فرضیه را محقق کرده‌اند و فناوری‌ای را طراحی کرده‌اند که سیگنال‌های مغز را می‌خواند و آنها را به حرکت روی کیبورد تبدیل می‌کند.
کد خبر : 118973

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، محققان دانشگاه استانفورد این سیستم را ابداع کرده‌اند که تایپ کردن با نیروی ذهن را میسر می‌کند. تیم تحقیقاتی این سیستم را روی گروهی از میمون‌ها آزمایش کرده‌اند و در این آزمایش میمون‌ها توانستند با سرعتی معادل 12 کلمه در دقیقه، کلمات را از روی نوشته تایپ کنند.


پل نیوجوکیان، یکی از محققان این تیم، می‌گوید: «نتایج کار ما نشان می‌دهد که رابط کاربری که طراحی کرده‌ایم، در آینده کاربردهای مفیدی برای انسان‌ها خواهد داشت. این سیستم امکان تایپ کلمات معنادار را با سرعت بسیار به کاربرش می‌دهد».


میمون‌های این آزمایش به طور ناگهانی شروع به خواندن و درک زبان انگلیسی نکردند بلکه چند وقتی بود که به آنها آموزش داده شده بود که با دیدن حروف، آنها را تشخیص دهند و همان‌ها را روی صفحه نمایش لمس کنند. علاوه بر این، تا حدودی نیز خبرهای نیویورک تایمز را تایپ کرده بودند.


محققان استانفورد ادعا می‌کنند که این سیستم جدید سرعت و دقت قابل توجهی نسبت به تمامی ابزارهای این چنینی که تاکنون ساخته‌ شده‌اند، دارد. افزایش سرعت بیش‌تر به بهبود الگوریتم تبدیل فکر به حرکت کمک کرده است.


در این پروژه، امواج مغزی توسط آرایه‌ای از الکترودها خوانده می‌شود. این الکترودها در مغز میمون‌ها برای ثبت سیگنال‌های عصبی کاشته شده است. البته ناگفته نماند که این سیستم حساسیت زیادی برای اینکه کلمات به صورت کامل نوشته شوند، ندارد و در عوض، بخشی از مغز را که حرکات دست را کنترل می‌کند، همانند حرکت ماوس کامپیوتر، مانیتور می کند.


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب