نمادی از فرهنگ و هنر اسلامی در ویژهنامه جشنواره هنر و ادبیات دینی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، این ویژهنامه که در یکصد صفحه آماده شده است، شامل نتایج نهایی داوری آثار رسیده به این جشنواره است که بهصورت تصاویری از آثار، صاحبان آثار استان و واحد دانشگاهی مربوطه به نمایش درآمده است.
از دیگر مطالب موجود در این ویژهنامه میتوان به تصاویری از اماکن دیدنی، فرهنگی و مذهبی موجود در استان همدان به همراه مقدمه و دیباچهای از حجتالاسلام طه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و نیز پیام دکتر سعید جامه بزرگی رییس دانشگاه آزاد اسلامی همدان اشاره کرد.
در این کتابچه بخشی را نیز به معرفی داوران و ذکر شرححال مختصری از ایشان اختصاص دادهشده است.
طراح و مسئول هماهنگی این کتابچه درباره خصوصیات بصری این کتابچه گفت: جلد این کتابچه و طرح کلی موجود در فضای هنری این اثر با الهام از یکی از آثار معماری و اسلامی موجود در شهر همدان طراحی شده است.
عباس چشمه قصابی بیان کرد: روح غالب موجود در فضای هنری کتابچه با پرداختی موجز از طرح نما، گچبری و آجرچینی بنای گنبد علویان ساختهوپرداخته گردیده است. خصوصیات بارز و مثالزدنی این بنا نظیر خطوط کوفی آیات کلامالله مجید "سوره دهر"، طاقنماها، گچبری های برجستهی لانهزنبوری شامل گلوبته درهمپیچیده، طرحهای تودرتوی لوزی شکل، محراب، آجرهای لعابدار، سرداب، نورگیر همه و همه مثالها مصداقهایی هستند از هنر فاخر اسلامی ایرانی که در سال 542 هجری قمری در قالب این بنای ارزشمند پیادهسازی شدهاند.
وی اظهار کرد: بنای گنبد علویان که از طرح نما و طاقنمای ورودی آن برای طرح جلد کتابچه استفادهشده است با شماره 94 در سال 1310 در فهرست آثار ملی ایران ثبت و در سال 1317 نیز مورد مرمت قرارگرفته است.
طرح جلد کتابچه با استفاده از زیبایی رازگونه و هنر آمیخته با تفکر ایرانی در پرتویی از انوار قدسی نورانیت اسلام پیادهسازی شده است.
در سایر صفحات کتابچه نیز با استفاده از طرحهای اسلیمی، نقوش اسلامی و رنگهای مرتبط با فرهنگ اسلامی ایرانی صفحهآرایی شدهاند.
انتهای پیام/