دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

معرفی 10 نمایشنامه کاندیدای بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی

شورای انتخاب بخش مسابقه نمایشنامه نویسی 10 نمایشنامه را به عنوان کاندیدای دریافت جایزه معرفی کرد.
کد خبر : 117510

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره تئاتر شهر، شورای انتخاب بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی متشکل از آقایان محمدامیر یاراحمدی، نصرالله قادری و احسان فلاحت‌پیشه با ارزیابی تعداد 124 نمایشنامه رسیده به این بخش ده اثر را به عنوان کاندیدای دریافت جایزه معرفی کرد.


نمایشنامه «بازیگر و زنش» نوشته رسول حق شناس، نمایشنامه «چنگار» نوشته علی بیگدلی، نمایشنامه «زندگی تا حدودی مشترک» نوشته هاله مشتاقی نیا، نمایشنامه «واکسیناسیون» نوشته زیبا باقرشاهی، نمایشنامه «آفتابکاران و سایر کشاورزان» نوشته پویا پیرحسنلو، نمایشنامه «تفنگ و تنبور» نوشته محسن عظیمی، نمایشنامه «پشت خط» نوشته کامران شهلایی، نمایشنامه «می‌رسم با تو به خانه» نوشته نیاز اسماعیل پور، نمایشنامه «برف زمین را گرم می کند» نوشته مریم منصوری و نمایشنامه «رویای کولی آشفته» نوشته سعید رضا خوش شانس 10 نمایشنامه‌ای هستند که به این مرحله راه پیدا کرده‌اند.


از بین آثار کاندید شده سه اثر به عنوان برگزیده اول تا سوم و دو نمایشنامه به عنوان شایسته تقدیر در مراسم اختتامیه معرفی خواهد شد.


پنجمین جشنواره تئاتر شهر توسط سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با حضور 70 گروه نمایشی در هشت بخش از تاریخ 22 تا 30 شهریور در سالن‌های تئاتر شهر تهران برگزار می‌شود.


معرفی اجراهای روز نخست جشنواره تئاترشهر


همزمان با روز نخست جشنواره، دوشنبه 22 شهریور سالن‌های نمایشی میزبان آثار مختلف بخش صحنه‌ای، کودک ونوجوان، خیابانی، بخش ویژه و تئاترشورایی است.


در بخش صحنه‌ای، نمایش «فصل بهار نارنج» نوشته محمود ناظری به کارگردانی غلامرضا عربی ساعت 19:30 در سالن اصلی تالارمحراب به مدت 50 دقیقه اجرا می‌شود. این کار در بخش (توان‌یابان) حضور دارد.


سالن اصلی و سالن کوچک تالار مولوی به ترتیب میزبان دو نمایش «آرامگاه خانوادگی» و «زنگ زدگی» است.


نمایش «آرامگاه خانوادگی» کاری از سوسن رحیمی در دو نوبت 15 و 17 به مدت 80 دقیقه میزبان مخاطبان می‌شود و «زنگ زدگی» نوشته مجتبی واشیان به کارگردانی زهرا حامی‌خواه در دو نوبت 18 و 19:30 به مدت 60 دقیقه اجرا خواهد شد.


همچنین در بخش کودک و نوجوان، فرهنگ‌سرای خاوران ساعت 17 و 19 در سالن مطهری میزبان نمایش «اگر پدرم رو دیدی» نوشته شیرین اسحاقی به کارگردانی اکبر قهرمانی است که به مدت 40 دقیقه به صحنه می‌رود. در سالن فرهنگ نیز نمایش «ماجرای آقا ماهه و خورشید خانم» نوشته محمدحسین دادش‌نیا به کارگردانی حسین بلبل‌آبادی در دو نوبت 18 و 19:30 به مدت 50 دقیقه اجرا می‌شود.


خانه فرهنگ فدک دو دو نوبت 17:30 و 19:30 نمایش «به دنبال آرش» کاری از سیروس سپهری را در مدت 45 دقیقه به نمایش می‌گذارد.


در بخش خیابانی فرهنگ‌سرای سرو ساعت 17 تا 19 میزبان دو نمایش «خم بازی» کاری از افشین قاسمی و «به خاطر یک مشت زباله» کاری از مهرام وزیری است.


در فرهنگ‌سرای شفق نیز دو نمایش «لیلی و مجنون در دادگاه طلاق» کاری از حامد نظامی و «چهارگوشه» کاری از هادی عطایی و زهره فضلی اجرا دارد.


در بخش ویژه، فرهنگ‌سرای سرو در دو نوبت 16 و 19:30 به ترتیب میزبان نمایش «کافه‌ای به کام تو» و «باغ هفت نت» کاری از شاهین کهن است.


گروه تئاتر شورایی تهران نیز «فقط بیست» را در بخش تئاتر شورایی در فرهنگ‌سرای ارسباران ساعت 18:30 و 20 اجرا می‌کند.


جواد اعرابی و مهری آل‌آقا با «آرامگاه خانوادگی» به صحنه می‌آیند


نمایش «آرامگاه خانوادگی» کاری از سوسن رحیمی همزمان با پنجمین جشنواره تئاترشهر به صحنه می‌رود.


در این اثر خانواده‌ای به بهانه مرگ دختر جوان در آرامگاه خانوادگی جمع شدند. دختر بزرگ آن‌ها پس از 18 سال به کشور برمی‌گردد و با وضعیت نابه هنجاری در خانواده روبه‌رو می‌شود که مرگ خواهر، کوچک‌ترین آن است.


«آرامگاه خانوادگی» اثری رئال است و به آرامش و روابط آدم‌ها در خانواده تاکید دارد.


جواد اعرابی، آویشن بیکایی، مهری آل آقا، یلدا قشقایی، الهام یگانی، سجاد قهرمانی پور و مهدی پناهی بازیگران نمایشند.


امیرعباس کبوترصحرایی کار موسیقی را به عهده دارد. طراح صحنه نیز خورشید چراغی پور است.


این نمایش دوشنبه 22 شهریور در دو نوبت 15 و 17 در سالن اصلی تالار مولوی اجرا می‌شود.


تلفیق زندگی رئالیستی روزمره با جهان نمایش در«آپارتمان طبقه 6»


نمایش «آپارتمان طبقه 6» نوشته سلما سلامتی به کارگردانی حمیدرضا فلاحی در پنجمین جشنواره تئاترشهر اجرا می‌شود.


حمیدرضا فلاحی اظهار داشت: نمایش «آپارتمان طبقه 6» تلفیق زندگی رئالیستی روزمره با جهان نمایش است. در این نمایش با تصمیمی که از ذهن نمایشی یکی از شخصیت‌ها می گذرد از دنیای رئالیسم به جهان جادویی نمایش می‌رویم.


وی با این توضیح که موسیقی نمایش توسط بازیگران آن نواخته می‌شود، گفت: بازیگران در این کار سازهایی را می‌نوازند که حتی نواختن آن را پیش از شروع تمرینات نمی‌دانستند و در جریان تمرین نواختن سازها را فراگرفتند.


به گفته فلاحی، در نمایش «آپارتمان طبقه 6» از تکنیک سایه، نمایش روحوضی، شیوه اجرایی کلاسیک و تکنیک‌هایی که بستر رئالیستی را به فضای نمایشی جادویی می‌کشاند استفاده شده است.


وی افزود: نمایشنامه توسط سلما سلامتی، برای جشنواره تئاتر شهر نوشته شده و از این جهت برای این رویداد مناسب است که به اجرای تئاتر در بطن زندگی شهری و آپارتمان‌نشینی در عین کمبود سالن اجرا می‌پردازد و مشکلات این شیوه و شرایط اجرایی را به تصویر می‌کشد.


«آپارتمان طبقه 6» روایت‌گر قصه زندگی یک گروه نمایشی است که به دلایل مختلف نتوانستند از سالن اجرای عمومی استفاده کنند و مجبور شدند آداپته‌ای از نمایش مکبث را در آپارتمان محل سکونت‌شان اجرا کنند. این اجرا موجب درگیری و مشکلاتی می‌شود که زندگی و نمایش آن‌ها را تحت الشعاع قرار می‌دهد.


علی ابدالی، مهرنوش دارا، پژمان عبدی، ملیحه کیا، کیا شقاقی و حامد پورمحمد بازیگران نمایشند.


امیرحسین دوانی طراح صحنه، هلیا میرهادی، طراح لباس، علی گودینی طراح گریم و حمیدرضا جدیدی دستیارکارگردان هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب