دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 دی 1398 - 12:45

چقدر چارلز دیکنز نویسنده الیور تویست را می‌شناسید؟! +معرفی آثار وی

چارلز دیکنز پس از پایان دوره مدرسه در دفتر وکالتی مشغول به کار شد و پس از بررسی زندگی شلوغ و متنوع لندن، بر آن شد تا روزنامه‌نگار شود.
کد خبر : 450082
156379623.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، چارلز دیکنز از جمله نویسندگان مشهوری است که همگان آوازه وی را شنیده‌اند و شاید سری به آثار وی نیز زده باشند، اما امروز خبرگزاری آنا قصد دارد تا شما را از زاویه‌ای دیگر با وی آشنا کند.



چارلز دیکنز کیست؟


چارلز دیکنز در ۷ فوریه ۱۸۱۲ در لندپورت به دنیا آمد دومین فرزند از ۸ فرزند خانواده بود.


وی پسر جان دیکنز، کارمند اداره کارپردازی نیروی دریایی بود؛ نام مادرش الیزابت دیکنز بود و گفته می‌شود، سال‌های اولیه زندگی چارلز به صورت یک داستان رقم خورده است.



چارلز دیکنز خود را پسری کوچک و نه چندان تحت مراقبت می‌پنداشت و بیشتر زمان خود را در بیرون از خانه می‌گذراند.


چارلز به شکلی سیری ناپذیر و با علاقه‌ای خاص، رمان‌های توبیاس اسمولت و هنری فیلدینگ را میخواند. خانواده چارلز دیکنز تا حدودی ثروتمند بودند و او برای مدتی در مدرسه خصوصی ویلیام گیلز آموزش دید، اما این دوران رفاه ناگهان به سر آمد، زیرا پدرش پول زیادی را صرف امور تفریحی و حفظ موقعیت اجتماعی خود نمود و سرانجام به علت بدهی، در زندان بدهکاران لندن، ” مارشالسی “، زندانی شد.


پدر چارلز دیکنز اهل لاابالی‌گری و وامداری بود و کار را به جایی رساند که او را به زندان مارشال‌سی انداختند و به همین دلیل دیکنز ۱۲ ساله را برای تأمین معاش خانه به کارخانهٔ واکس سازیِ وارن فرستادند.


وی تا زمانی که پدرش از زندان هم‌چنان مجبور به کار بود تا بالاخره بعد از مراجعت پدر توانست به مدرسه بازگردد و در خلاصه زندگی نامه چارلز دیکنز اینگونه آمده است که؛ چارلز دیکنز در ۷ فوریه ۱۸۱۲، در پورتس موث کشور انگلستان متولد شد.



چارلز دیکنز در سن ۱۲ سالگی فکر میکرد که به اندازه کافی بزرگ شده است و از این رو در کارخانه قایق سازی شروع به کار کرد. او روزانه ده ساعت کار میکرد و با شش شلینگی که در هفته دریافت می‌کرد، مجبور بود کرایه خانه را بپردازد و به خانواده اش که به همراه پدر در زندان مارشالسی بودند، کمک کند.


پس از مدتی، موقعیت مالی خانواده به واسطه پولی که از خانواده پدرش به ارث رسید، بهبود پیدا کرد و با وجود این، مادر چارلز دیکنز به دلیل بدهی خود به کارخانه، او را از کار در آن محیط باز نداشت و البته، دیکنز هم هرگز مادرش را نبخشید، دلخوری و رنجش چارلز از موقعیتی که در آن زندگی میکرد، درون مایه اصلی آثار او را شکل داد و در این ارتباط چارلز دیکنز در رمان خود با نام  دیوید کاپرفیلد  که به روشنی به شرح زندگی نویسنده می‌پردازد، نوشته است:


” برای من هیچ گونه پند، تشویق، دلداری، یاری و حمایتی از سوی هیچ کس وجود نداشت، به گونه‌ای که امیدوار بودم زودتر به بهشت بروم “


گفتنی است؛ چارلز دیکنز در ۹ ژوئن ۱۸۷۰، بر اثر سکته قلبی درگذشت. بنابر وصیت خود او، مراسم تدفینی کم خرج و بسیار معمولی برایش برگزار کردند.


روزنامه‌نگاری و اولین رمان‌های چارلز دیکنز


چارلز دیکنز پس از پایان دوره مدرسه در دفتر وکالتی مشغول به کار شد و پس از بررسی زندگی شلوغ و متنوع لندن، بر آن شد تا روزنامه‌نگار شود.


در این دوره، در شیوه‌ای سخت از خلاصه‌نویسی، توانایی خود را نشان داد و در مارس ۱۸۳۲ در حالی‌که جوانی حدوداً ۲۰ ساله بود، خبرنگار امور عمومی و پارلمانی شد.



چارلز دیکنز در سال ۱۸۲۹ دلدادهٔ دختری به نام ماریا بیدنل شد، اما والدین ماریا او را از لحاظ اجتماعی در سطحی نازل‌تر از خود یافتند.


این دل باختگی و برخوردی دیگر با او در میان سالی دیکنز، بعد‌ها در عشق شخصیت معروف رمانش دیوید کاپرفیلد به دختری به نام دورا بازتاب یافت.


نخستین طرح‌وارهٔ دیکنز به سال ۱۸۳۳ با پیوستن به مورنینگ کرونیکل به عنوان ناهار در پوپلار منتشر شد و در پی آن، طرح‌واره‌های دیگر انتشار یافت.


او در این سال‌ها با پرسه در نواحی خارج از لندن و حضور در گردهمایی‌های انتخابات مقدماتی مجلس و تهیه گزارش از آن، وارد زندگی اجتماعی‌ای شد که گسترش آن، سریع و لحظه به لحظه بود.


چارلز دیکنز در اوایل سال ۱۸۳۶، دو ماه پس از انتشار طرح‌واره‌هایی از بوز، با کاترین هوگارت ازدواج کرد و پس از آن برای نوشتن داستان زنجیره‌ای که بعد‌ها نامه‌های پیکویک نام گرفت، قرارداد بست.


او پیش از آن سردبیری بنتلیز مسیلانی را پذیرفته بود که در آن، از سال ۱۸۳۷ تا ۱۸۳۹ الیور تویست منتشر شد.


چارلز دیکنز در اوایل ۱۸۳۷، صاحب اولین فرزند خود از ده فرزند شد و در ماه مه، شاهد مرگ خواهر همسرش بود که از اوایل زندگی مشترک آن دو، با آن‌ها زیسته بود. یاد فقدان شدید او برای دیکنز بعد‌ها در بیماری سخت رز میلی در الیور تویست بزرگ داشته شد.


تفسیر‌های اجتماعی از آثار چارلز دیکنز


رمان‌های چارلز دیکنز با وجود دارا بودن تمامی ویژگی‌های یک رمان موفق، به تفسیر و نقد جامعه نیز پرداخته است و وی یک منتقد خشمگین نسبت به مسایلی همچون فقر و طبقه بندی‌های جامعه مربوط به زمان سلطنت ملکه ویکتوریا بود.


چارلز دیکنز در تمامی آثارش، تمرکز خود را بر انسان‌هایی با ویژگی‌ها و شیوه زندگی مشترک قرار میدهد.


همانطور که گفته شد، دومین رمان چارلز دیکنز به نام الیور تویست (۱۸۳۹) با توصیف هایش از فقر و جنایت‌های شهری، خوانندگان را شوکه کرد و به ارائه تصویری شفاف و حقیقی از فضای کثیف لندن پرداخت.


پس از آن با نشان دادن شرایط غم انگیز فاحشه‌ای به نام نانسی، تصویری از مرام انسانی چنین زنانی را در ذهن عموم خوانندگان بر جای گذاشت، زنانی که تا پیش از آن، مایه بدبختی و تأسف تلقی می‌شدند، که نتیجه سیستم اقتصادی و طبقه بندی ویکتوریایی بود.



معرفی آثار چارلز دیکنز


چارلز دیکنز آثار بسیاری به شکل رمان و داستان‌های کوتاه دارد.


او بیشتر آثار معروف خود مانند الیور تویست را به صورت داستان‌های زنجیره‌ای در روزنامه‌ها و هفته نامه‌ها منتشر میکرد، که بعد‌ها در قالب کتاب جمع آوری شدند.


رمان‌های برحسته چارلز دیکنز به شرح زیر است:



  1. آقای پیکویک (The Pickwick Papers-۱۸۳۷)

  2. الیور تویست (The Adventures of Oliver Twist- ۱۸۳۸)

  3. نیکلاس نیکلبی (The Life and Adventures of Nicholas Nickleby – ۱۸۳۹)

  4. دکان کهنه شگفت (The Old Curiosity Shop – ۱۸۴۰)

  5. بارنابی روج (Barnaby Rudge – ۱۸۴۱)

  6. سرود کریسمس (A Christmas Carol- ۱۸۴۳)

  7. مارتین چوزلویت (The Life and Adventures of Martin Chuzzlewit- ۱۸۴۴)

  8. دامبی و پسر (Dombey and Son- ۱۸۴۸)

  9. دیوید کاپرفیلد (David Copperfield- ۱۸۵۳)

  10. خانه غمزده (Bleak House- ۱۸۵۳)

  11. دوران مشقت (Hard Times: For These Times- ۱۸۵۴)

  12. دوریت کوچک (Little Dorrit – ۱۸۵۷)

  13. داستان دو شهر (A Tale of Two Cities- ۱۸۵۹)

  14. آرزو‌های بزرگ (Great Expectations- ۱۸۶۱)

  15. دوست مشترکمان (Our Mutual Friend- ۱۸۶۵)

  16. عبور ممنوع (No Thoroughfare- ۱۸۶۷ به همراه ویلکی کالینز)

  17. اسرار ادوین درود (The Mystery of Edwin Drood- ۱۸۷۰)



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب