دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 فروردين 1394 - 17:11

لاریجانی: مجلس از حرکت تیم مذاکره‌کننده حمایت می‌کند/ بیانیه لوزان نشانه خوبی درخصوص حل مسئله هسته‌ای است

رئیس مجلس شورای اسلامی با اعلام حمایت مجلس از تیم مذاکره هسته‌ای کشورمان، گفت: بیانیه مطبوعاتی لوزان که نتیجه مذاکرات چندماه اخیر است، نشانه خوبی درخصوص حل مسئله هسته‌ای است.
کد خبر : 11178

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی صبح امروز -دوشنبه 17 فروردین- در دیدار نوروزی با کارکنان نهاد قانونگذاری، با اشاره به بیانیه لوزان، گفت: خوشبختانه در ابتدای سال جاری تلاش‌های دولت در مسئله هسته‌ای دورنمای خوبی را نشان می‌دهد، از طرف دیگر بیانیه مطبوعاتی لوزان که نتیجه مذاکرات چندماه اخیر است، نشانه خوبی درخصوص حل مسئله هسته‌ای است.


مسیر طی شده در مذاکرات امیدوارکننده بوده و مردم ما خوشحال هستند


رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امیدوارم در دو سه ماه آینده مذاکره‌کنندگان بتوانند در مذاکرات نیت ملت ایران را که همان داشتن دانش هسته‌ای با ضوابط خاص خود است را برآورده سازند. البته در این رابطه باید دقت‌های لازم صورت گیرد. از طرف دیگر مسیر طی شده امیدوارکننده بوده و مردم ما خوشحال هستند که مسیر روشنی به‌وجود آمده است و قطعا این موضوع اثرات خود را خواهد گذاشت.


وی با تاکید بر اینکه مجلس از حرکت تیم مذاکره‌کننده حمایت می‌کند، اظهار کرد: امیدوارم گفت‌وگوهای بین‌المللی به حفظ حقوق ملت ایران بیانجامد و مردم از فواید دانش هسته‌ای بهره‌مند گردند. همچنین امیدوارم با این گفت‌وگوها مشکلاتی را که بدخواهان به‌وجود آورده بودند، مرتفع شود تا زمینه شکوفایی اقتصادی فراهم شود.








مهمترین مسئله این است که تدابیر اقتصادی در داخل کشور به نحوی باشد که به رونق اقتصاد بینجامد

لاریجانی با اعلام اینکه «برداشتن تحریم‌ها به اقتصاد کشور کمک می‌کند»، افزود: نمی‌گویم این موضوع علت تامه است، یقینا این مسئله بخشی از محورها و موضوعات است، اما به طور حتم مهمترین مسئله این است که تدابیر اقتصادی در داخل کشور به نحوی باشد که به رونق اقتصاد بینجامد.


تصمیمات مجلس شورای اسلامی به حقوق ملت مربوط می‌شود


لاریجانی با بیان اینکه پارلمان جای حساس و مهمی است، افزود: تصمیمات این نهاد به حقوق ملت مربوط می‌شود. به طور مثال یکی از این امور بررسی و تصویب بودجه سال 94 بود که این لایحه به موقع در پارلمان به تصویب رسید. در جریان بررسی لایحه بودجه زمان زیادی برای بررسی آن در کمیسیون‌های تخصصی و تلفیق اختصاص یافت و در این حوزه اقدامات کارکنان و پشتیبانی ادارات مجلس بسیار ارزنده بود.


رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه کشور ما امروز در شرایط حساسی قرار دارد و وضعیت منطقه نیز بسیار پرتلاطم است، تصریح کرد: در سال‌های اخیر نه تنها مسائل تروریستی در منطقه کاهش پیدا نکرده بلکه در سوریه، عراق و حتی لیبی تشدید شده است.


مردم یمن در عین مظلومیت، بسیار شجاع هستند


وی با انتقاد از حمله عربستان به یمن گفت: کشور یمن از نظر اقتصادی ضعیف است، اما مردم این کشور در عین مظلومیت، بسیار شجاع هستند. از طرف دیگر عربستان با حملات هوایی به مردم مظلوم این کشور جفا می‌کند. البته نمی‌دانیم عربستان با چه تحلیلی این اقدام گستاخانه را انجام داده است، ممکن است رقابت‌های کودکانه در لسان سیاسیون و یا تبلیغات رسانه‌ای در این حوزه تاثیرگذار بوده باشد.


لاریجانی ادامه داد: سعودی‌ها باید بدانند که به‌عنوان یک کشور اسلامی وقتی مسلمان دیگری حمله نظامی می‌کند بدین معنی است که بنیه دو کشور اسلامی از بین می‌رود و بهره این اقدام نادرست را تنها رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای غربی می‌برند. از طرف دیگر جنگ‌افروزی در منطقه موجب ایجاد جریان تروریستی جدید می‌شود، به طوری که قبلا در مناطقی مانند افغانستان و پاکستان جریان‌های تروریستی وجود داشت و سپس این جریان‌ها به کشورهایی مانند عراق و سوریه کشیده شد و به طور معمول هر یک‌سال یک جریان جدید ایجاد شده است.








بهره حمله نظامی عربستان به یمن را تنها رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای غربی می‌برند

وی با تأکید بر اینکه تجاوز عربستان به یمن امت اسلامی را هدف قرار داده است، گفت:‌ نتیجه این اقدام تنها ایجاد جریان‌های دیگر تروریستی است. همچنین این آتش‌افروزی‌ها در منطقه می‌تواند کشورهای اسلامی دیگر را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.


مردم در سال‌های گذشته از رکود اقتصادی و بیکاری رنج کشیده‌اند


رئیس نهاد قانونگذاری با اشاره به اهمیت چالش‌های اقتصادی درون کشور تصریح کرد: متاسفانه در سال‌های گذشته کشور از معضلاتی مانند رکود اقتصادی و بیکاری رنج کشیده است و تولید هنوز هم رونق لازم را پیدا نکرده است.


لاریجانی با تاکید بر اینکه اولویت اصلی کشور در شرایط کنونی حوزه اقتصاد است، بیان کرد: قطعاً یکی از محورهای مشکلات اقتصادی کشور مسئله بیکاری جوانان به ویژه بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است که براساس آمارها حدود 42 درصد از جمعیت بیکاران را تشکیل می‌دهد، اما متاسفانه مسئله رونق تولید با همه تاکیدات به خاطر سوءمدیریت و برخی مشکلات خارجی دچار رکود شده است. البته مجلس در سال گذشته با تصویب دو قانون تلاش بسیاری برای تسهیل فضای کسب و کار انجام داد که قطعاً اگر این قوانین اجرایی شود، فضای اقتصادی کشور به نوعی توسعه خواهد یافت.


توسعه دستوری، دوای اقتصاد بیمار کشور نیست


وی با تاکید بر اینکه توسعه دستوری دوایی برای درد اقتصاد کشور نیست، افزود: رهبر معظم انقلاب اخیرا فرمودند که دشمنان جمهوری اسلامی اقتصاد را هدف گرفته‌اند، از این‌رو جهاد مسئولان در شرایط کنونی باید جهاد اقتصادی باشد.


لاریجانی با بیان اینکه حل مشکلات اقتصادی کشور به نگاه جهادی نیازمند است، تصریح کرد: قطعاً لازمه تحقق این موضوع حضور مردم در عرصه اقتصاد است، از این‌رو توسعه ما باید با محوریت مردم انجام گیرد و فراگیری آن باید با حضور خلاقانه کارآفرینان صورت گیرد. از طرف دیگر بانک‌ها باید تسهیلات لازم را برای این حوزه اختصاص دهند.


رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش‌های مجلس شورای اسلامی در سال گذشته برای فراهم شدن زمینه رونق تولید در کشور گفت: این تلاش‌ها برای باز کردن دست دولت جهت ایجاد فضای رونق اقتصادی صورت گرفت. از طرف دیگر باید از دولت به خاطر ارائه به موقع لایحه بودجه سال 94 به مجلس تشکر کنم.


وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال جاری نکاتی را درخصوص آشفتگی منطقه، معضل اقتصادی کشور و مسئله هسته‌ای بیان فرمودند که این محورها باعث شد که معظم‌له سال 94 را مزین به شعار همدلی و هم‌زبانی میان ملت و دولت نمودند. از طرف دیگر در شرایط کنونی نیروهای کشور باید در تمامی امور هم‌افزایی داشته باشند تا اهداف و برنامه‌ها محقق شود.


لاریجانی ادامه داد: همزبانی و همدلی میان دولت و ملت قطعاً لوازمی دارد که مهمترین‌شان این است که نخست در امور و اقدامات نگاه خیرخواهانه وجود داشته و تعصب حزبی و جناحی در کار نباشد. البته در کشوری که دموکراسی حاکم است، عقاید مختلف وجود دارد، اما این عقاید نباید منجر به دشمنی شود، زیرا این موضوع توان نیروها را مستهلک می‌کند. از طرف دیگر وقتی آرا مختلف است، بیان این امور باید نشان‌دهنده دلسوزی بوده و همراه با توهین و بغض نباشد.


رئیس نهاد قانونگذاری تصریح کرد: همچنین بیان اختلاف‌نظرها باید در جهت اصلاح امور و مشکلات باشد و نباید این اقدامات چالش‌های جدیدی را ایجاد کند. از طرف دیگر براساس فرمایشات و چارچوب‌های تعیین‌شده از سوی مقام معظم رهبری مقامات دولتی نیز باید تحمل خود را نسبت به انتقادات بیشتر و با آنها به صورت خیرخواهانه برخورد کرده و پاسخ به انتقادات نباید تحقیرکننده باشد. البته این رویکرد را باید ابتدا از خودمان شروع کنیم، یعنی اگر در مجلس اختلاف‌نظری وجود دارد باید با همدلی و در درون مجموعه حل شود.


وی گفت: پیشنهاد می‌کنم که دوستان و نمایندگان مجلس حتما فرمایشات و تاکیدات رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال را مورد توجه قرار دهند. از طرف دیگر در بحث فضای درونی مجلس باید بگویم که همواره میان کارکنان همدلی و اخلاق‌مداری حاکم بوده و این رویکرد می‌تواند در سطح کلان پایه‌ای برای حل چالش‌های پیش‌رو باشد.


بانک‌ها باید در جهت حمایت از این بنگاه‌ها تلاش کنند


لاریجانی در ادامه بر لزوم توجه به بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط کشور تاکید کرد و گفت: بانک‌ها باید در جهت حمایت از این بنگاه‌ها تلاش کنند زیرا این بنگاه‌ها در سال‌های اخیر ضربه‌های بسیاری خورده‌اند از این‌رو حمایت و توجه به این بخش‌ها می‌تواند موجب افزایش اشتغال در کشور شود و دولت نیز باید به این مباحث توجه ویژه‌ای کند.


وی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر جلوگیری از خام‌فروشی منابع تصریح کرد: قطعاً فروش خام منابع به نفع کشور نیست، از این‌رو باید تمام دستگاه‌ها در جهت توسعه فرآوری منابع اقدام کنند، زیرا سرمایه‌گذاری در این حوزه موجب جهش در اقتصاد و ایجاد اشتغال می‌شود، البته دولت در این زمینه اقداماتی انجام داده که باید به این امور سرعت بیشتری داد. همچنین کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز باید مطالب و فرمایشات رهبر معظم انقلاب را محور کار خود قرار دهند و با کمک دولت این امور را عملیاتی کنند، زیرا در شرایط کنونی دیگر نیاز به تصویب قانون جدید در این حوزه نیست.


دغدغه مسئولان و نمایندگان مجلس باید به برنامه‌های اجرایی تبدیل شود


لاریجانی افزود: قطعاً دغدغه مسئولان و نمایندگان مجلس باید به برنامه‌های اجرایی تبدیل شود که این موضوع نیازمند همدلی و همزبانی میان دستگاه‌ها و قوا است، از این‌رو امیدوارم با تاکیدات رهبر معظم انقلاب این مسیر همواره شده و همراهی میان قوای مختلف ایجاد شود. همچنین امیدوارم نظرات مختلف در کانال‌های اخلاق‌مدار قرار گیرد تا موجب هم‌افزایی شود.


در ابتدای این دیدار علی افراشته معاون اجرایی رئیس مجلس با تبریک و تهنیت به مناسبت فرا رسیدن سال جدید گفت: از خداوند متعال خواستارم سال 94 را سال همدلی و همزبانی بیشتر قرار دهد تا توفیق پیدا کنیم که منویات رهبر معظم انقلاب را در مسئولیت‌ها و وظایف‌مان جامه عمل بپوشانیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب