اعطای بورس به 7 پژوهشگر موسیقی/ موسیقی دچار زار شده است
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، علی مغازهای با اعلام اینکه دوره سوم جشنواره با اختصاص به مناطق زاگرس میانی توانست بازتاب خیلی گسترده و کیفیت خوبی داشته باشد، گفت: «چیزی که انعکاسش در بین مردم منطقه اتفاق افتاد، جوانترها را به تکاپو واداشت که به سوی موسیقی خودشان روی آورند.»
وی ادامه داد: «فستیوالهای مختلفی در سطح کشوری و استانی و منطقهای برگزار میشده است و در آنها بحثهای غیرموسیقایی دخالت زیادی داشتند و همچنین مدیران و برگزارکنندگان سلایق خود را در آنها اعمال میکردند، همین امر باعث شد جوانترها گرایشهای جدیدتری به دست بیاورند و از اصل موسیقی خود دور شوند، اما ما هدفمان از برگزاری فستیوال آینهدار این است که به جوانترها اطلاع داده شود که اصالت موسیقایی آنها ارزشمند است و هرچیز مثل نوآوری ممکن است به اصل موسیقی آنها آسیب زند و آنها را به راهی بکشاند که نه این باشند و نه آن.»
آینهدار برای تمام سال برنامههایی ندارک دیده
مغازهای همچنان اظهار کرد: «طبق صحبتهای قرهسو، جشنواره آینهدار جریان مداوم و مستمر در طول سال است و برای تمام سال برنامههایی تدارک دیده است، ولی مثل هر حرکتی گاه ممکن است با موانعی روبهرو شود که با تدابیر جدید به افراد موثر توانستیم بر آنها غلبه کنیم.»
این جشنواره جنبه حمایتی دارد
وی تاکید کرد: «این جشنواره جنبه حمایتی دارد و هرگز بحث رقابتی در آن وارد نخواهد شد. ما به رقابت میان موسیقیدانان اقوام مختلف معتقد نیستیم، چرا که رقابت در میان آنها به معنای ارزشگذاری است و اینکه یکی خوب و دیگری بد است.»
انتشار مجموعه مقالات با هدف تشکیل بانک نوشتاری
قرهسو نیز اظهار کرد: «فستیوال آینهدار قرار است محدود به اجراهای خود فستیوال نباشد و در طی سال همواره با پژوهشگران و موسیقیدانان مرتبط باشد. برنامهریزی برای رسیدن به این هدف انجام شده و این امر سرفصلهایی دارد که از قبل مطرح شده است. امروزه قرار است دبیرخانه آینهدار این مسیر را فعال کند و با انتشار مجموعه مقالات اولین گام خود را بردارد. در این امر دو مجموعه دیگر منتشر میشود که یکی شامل کتاب سال آینهدار است که همزمان با فستیوال منتشر شد و به طور متمرکز بر روی مفاهیم و مبانی موسیقی تمرکز داشت و کتاب دوم بحث موسیقی نواحی است که به صورت متمرکز به سوالاتی میپردازد که به گونهای موسیقی اقوام ایرانی دارند. انتشار این مجموعهها با هدف تشکیل بانک نوشتاری مقالات مخصوص موسیقی اقوام است. ما میخواهیم با این وسیله اطلاعات در مورد موسیقی اقوام را غنی کنیم.»
اختصاص بورسیه نقطهعطفی در توجه به پژوهش
وی در سخنانش دومین گام فستیوال آینهدار را اختصاص بورسیه به پژوهشگران اعلام کرد و افزود: «ما برای کمک کردن و پیشبرد مقوله تحقیق در ایران پژوهشگران را بورسیه میکنیم. این مقوله موضوعی است که رسولاف سالها پیش مطرح کرده و امروز به جریان افتاده است.»
وی ادامه داد: «در کشور ما معمولا پژوهش یا به دولت و یا به فرد وابسته بوده است، اما در هر صورت از هیچگونه حمایتی برخوردار نمیشود. در صورتی که با اختصاص این بورسیه این حمایت میتواند یک حرکت و نقطهعطفی درباره پژوهش، موسیقی اقوام ایرانی باشد.»
وی با اعلام اینکه بودجه این پروژه تعیین شده عنوان کرد: «ما هرساله بورس پژوهشی به 6 پژوهشگر ایرانی و یک پژوهشگر غیرایرانی خواهیم داد. جزئیات چگونگی بورسیه شدن در سایت موسیقی آینهدار ثبت شده است و علاقهمندان میتوانند با مراجعه به این سایت از این اطلاعات استفاده کنند.»
اولین نشستهای تخصصی موسیقی با حضور ژاندورینک
وی در سخنانش اعلام کرد: «ما با هدف ایجاد فضای گفتوگو، نشستهای تخصصی موسیقی را برگزار میکنیم و قرار است اخبار این نشستها نیز از طریق سایت آینهدار اعلام شود.»
مغازهای در ادامه و در تکمیل سخنان قرهسو گفت: «اولین نشست با حضور ژاندورینک دوشنبه 8 شهریورماه در گالری محسن برگزار میشود. طبق برنامهریزیهای انجام شده قرار است نشستها تحت عنوان دوشنبههای آینهدار برپا شود، چرا که این برنامه دوشنبه هر ماه دایر خواهد بود.»
وی در سخنانش اعلام کرد: «قصد داریم گزارش سالانه به شکل مجلهای در طول سال منتشر کنیم و به بخش جوانگرایانه موسیقی اقوام ایرانی بپردازیم.»
علی مغازهای در اشاره به همکاری محمدرضا درویشی که در دوره پیش در روز اختتامیه استعفای خود را اعلام کرده بود، گفت: «ما در حالحاضر روابط خیلی خوبی با درویشی داریم و هیچ مشکلی در میان نبوده و نیست. تنها مساله در مورد حضور داشتن یا نداشتن فردی بود که ما اعلام کردیم ممکن است تحقق این امر به سوءتفاهم بینجامد. من مطمئن هستم که درویشی در این دوره نیز حمایت خود را از ما دریغ نخواهد کرد.»
همچنین مغازهای در سخنانش گفت: «اتفاقاتی در حوزه موسیقی در حال روی دادن است که از نظر من بروز یک عارضه در مواجهه با موسیقی است. گویا موسیقی دچار زار شده و باید یک مامازار یا بابازار برای درمانش پیدا کنیم. به شکل عجیبی موسیقی ما دچار گرفتاری است من امیدوارم مسئولان در جایگاه خودشان نسبت به مفهوم واحد موسیقی همت کنند و نهادهایی چون خانه موسیقی به وظایفی که خودشان در این زمینه تعریف کردند کاری برای حل مشکلات انجام دهند.»
انتهای پیام/