بزرگداشت هزاره حضور حکیم ناصر خسرو قبادیانی اواخر مرداد در بسطام برگزار میشود
با توجه به اهمیت برگزاری این بزرگداشت با حسن شادپور سرپرست بنیاد ایرانشناسی شعبه استان سمنان و عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود به عنوان یکی از مجریان این بزرگداشت، درخصوص اهداف، محورها و جزئیات برگزاری این بزرگداشت به گفتوگو نشستیم. گفتوگوی خبرنگار فرهنگی آنا با شادپور را در زیر پی میگیریم.
اهداف و اهمیت برگزاری بزرگداشت هزاره حضور حکیم ناصر خسرو قبادیانی در بسطام چیست؟
این بزرگداشت در حوزه سفرهای ناصر خسرو قبادیانی است. ما باید برای معرفی پتانسیلها و ظرفیتهای یک منطقه از هر ابزار و راهکاری استفاده کنیم که یکی از راههای معرفی شهرها و قابلیتهای آنها توصیف این مناطق از دید سیاحان و سفرنامه نویسان است. شهر بسطام با توجه به اینکه از طرف مسئولان به عنوان شهر گردشکری نمونه شناخته شده است لذا با این وسیله میتوانیم در راستای هر چه بهتر معرفی کردن قابلیتهای این شهر به اقشار مختلف مردم اقدام کنیم.
شخص حکیم ناصرخسرو و سفرهای ایشان چه ویژگیهایی داشت که برگزاری این بزرگداشت را مهم جلوه میدهد؟
همانطور که اشاره شد حکیم قبادیانی از نظر حکمت، دانش و فرهنگ از درجه بالایی برخوردار بود و به نوعی فیلسوف محسوب میشد و تقریباً به تمام علوم زمان خود احاطه داشت و فردی بود که در زمینههای مختلف فلسفی- ادبی- تاریخی و اجتماعی از اطلاعات خوبی بهرهمند بود لذا سفرنامه وی و محتوای آن برای ما از ارزش زیادی برخودار است.
جامعه هدف یا همان مخاطبین اصلی این بزرگداشت چه افرادی هستند؟
این بزرگداشت با توجه به چندبعدی بودن شخصیت ناصر خسرو میتواند برای تمامی اقشار و در تمام سنین مناسب باشد ولی بیشترین مخاطبان آن دانشجویان (به خصوص رشته تاریخ) و قشر فرهنگی جامعه است.
لطفاً در بعد علمی و محورهای بزرگداشت هزاره حضور حکیم ناصر خسرو قبادیانی در بسطام توضیحاتی ارائه دهید.
این بزرگداشت در ابعاد و محورهای گوناگون برگزار میشود ولی بیشترین مبحث آن تاکید بر منطقه بسطام و ناصر خسرو و ارتباط این دو مقوله با یکدیگر است، ضمن اینکه در این راستا بر محتوای سفرنامه ناصرخسرو تاکید میشود. محورهای این برنامه شامل جغرافیای تاریخی بسطام، مشاهیر و معاریف بسطام، اسماعیلیه و ناصرخسرو، تأثیرات سیاسی-اجتماعی و فرهنگی ناصر خسرو در بسطام، میراث فرهنگی بسطام از دید ناصر خسرو، ادوار تاریخی بسطام با تکیه بر دوران زندگانی ناصرخسرو است.
در این مراسم چه شخصیت هایی حضور دارند؟ در مورد تاریخ و محل برگزاری آن و اینکه با همکاری چه دستگاههایی صورت می گیرد توضیحاتی بفرمائید؟
در این همایش محسن جعفری مذهب، مدیر سرای ایرانشناسی به همراه چند تن از شخصیتها و مفاخری که در زمینه ناصر خسرو و بسطام از خود آثاری دارند شرکت خواهند کرد. در مجموع این بزرگداشت با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر بسطام، بنیاد ایرانشناسی شعبه استان سمنان، استانداری سمنان (دفتر امور اجتماعی و فرهنگی)، سرای ایران شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان و شهرستان شاهرود، انجمن ایرانی تاریخ برگزار میشود. همچنین این بزرگداشت در تاریخ 27 و 28 مرداد ماه 1395 در شهر بسطام برپا خواهد شد.
برگزاری این بزرگداشت چه اثراتی خواهد داشت؟
برگزاری این بزرگداشت از چند نظر از اهمیت ویژهای برخوردار است، هم شهر بسطام و قابلیتهای آن شناخته میشود که این مسئله در جذب هر چه بهتر توریست و گردشگران این شهر موثر خواهد بود و هم از سوی دیگر دیدگاه سیاحان و سفرنامهنویسان از جمله ناصر خسرو را در زمینه بسطام و ویژگیهای آن را می توان دوباره بازخوانی کرد.
انتهای پیام/