کالاهای قاچاق دندانپزشکی، هزینه های درمانی را افزایش می دهند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، محمد مهدی گلابگیران، افزود: از آنجایی که هویت کالاهای قاچاق مشخص نیست، احتمال تقلبی بودن آنها وجود دارد و ممکن است موجب شکست خوردن درمان و ایجاد هزینههای چند برابری برای بیمار و همچنین نیاز به صرف زمان طولانی برای درمان مجدد آن دندان خاص شده و از سوی دیگر تبحر کار دندانپزشک را زیر سئوال میبرند.
وی ادامه داد: حتی گاهی ممکن است آسیبهای غیرقابل جبران حین درمان نیز پیش بیاید که دندانپزشک را مجبور به کشیدن دندان کند.
رئیس اداره واردات تجهیزات دندانپزشکی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: قاچاق و ثبت نکردن قانونی کالاها، موجب پرداخت نکردن مالیات و در نتیجه تضییع حقوق دیگران و پرداخت مالیات از جیب آنها میشود و علاوه بر آن شرکتهایی که آن کالای خاص را از طریق قانونی وارد میکنند، دچار ضرر و زیان خواهند شد.
رئیس اداره واردات تجهیزات دندانپزشکی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، فرار از مالیات و هزینههای گمرکی و دولتی، بروکراسیهای اداری طولانی و سخت، تسریع در زمان ورود کالا، ارزان تر شدن کالا به واسطه عدم پرداخت حقوق گمرکی و در نهایت هم قوانین سختگیرانه در فرایند ارائه مجوزهای لازم را از جمله دلایل ورود کالاهای قاچاق به بازار تجهیزات دندانپزشکی عنوان کرد.
گلابگیران گفت: ایران در حوزه تجهیزات دندان پزشکی تولیدات فراوانی دارد که از کیفیت مناسبی هم برخوردار هستند. کمبود تولید، بیشتر در حوزه مواد و ابزارآلات وجود دارد که از جمله دلایل آن، میتوان به نگاه صرف تولیدکنندگان به بازار داخلی به عنوان بازار هدف، نبودن برخی از تکنولوژی های های تک (فناوری با دانش بالا) و مقرون به صرفه نبودن کالا جهت تولید با توجه به ظرفیت مصرف بازار داخلی و بوروکراسیهای طولانی در اغلب سازمانهای صادرکننده مجوزهای لازم اشاره کرد.
انتهای پیام/