دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مرداد 1395 - 11:29

فناوری‌ نانو طعم و کیفیت غذا را بهبود می‌دهد

فرض کنید بوی روغن ماهی در غذا شما را اذیت می‌کند یا وجود نمک در غذا می‌تواند فشار خون شما را بالا ببرد. فناوری‌ نانو می‌تواند برای حل این مشکلات مورد استفاده قرار گیرد. اخیراً راهکارهایی برای استفاده از فناوری‌ نانو برای بهبود کیفیت و طعم غذا ارائه شده‌است.
کد خبر : 104708

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، سال‌هاست که آشپزها به دنبال ترکیب بهینه مواد غذایی هستند تا در نهایت غذایی خوش عطر و بو به دست آید. آنها انواع چاشنی‌ها را با هم ترکیب می‌کنند و به نسبتی ایده‌ال می‌رسند. در این راستا تلاش‌هایی هم برای استفاده از فناوری به‌منظور بهبود طعم و کیفیت غذا صورت گرفته است.


اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود. اخیراً دانشمندان به دنبال استفاده از فناوری‌ نانو برای تغییر مرزهای مهندسی غذا هستند. آنها قصد دارند تا از این فناوری برای افزودن کیفیت و جذابیت غذا استفاده کنند؛ بدون این که آثار جانبی و منفی به دنبال داشته باشد.


از فناوری‌ نانو می‌توان استفاده‌های زیادی در بخش غذا داشت. برای مثال، آشپزها می‌توانند با دستکاری چاشنی‌ها در مقیاس نانو، طعم غذا را بهبود دهند. به کمک فناوری‌ نانو، نمک طعام را می‌توان در ابعاد بسیار کوچک تهیه کرد؛ با این کار مساحت سطحی نمک افزایش می‌یابد و توزیع طعم نمکی در تمام سطح غذا به خوبی انجام می‌شود.


این در حالی است که به دلیل افزایش مساحت سطحی نیاز به مقدار نمک کمتری در غذاست. بنابراین، نه تنها طعم غذا بهبود می‌یابد بلکه میزان مصرف نمک نیز کاهش می‌یابد که برای سلامتی مفید است. یکی دیگر از مزایای این روش آن است که می‌توان برخی افزودنی‌های مفید اما با بوی خاص نظیر روغن ماهی را با کمک فناوری‌ نانو تعدیل کرد؛ به این معنا که این روغن با کمک فناوری‌ نانو به شکلی تولید می‌شود که بوی بد نداشته باشد و در عین حال خواص خود را حفظ کند.


البته استفاده از فناوری نانو در بخش غذا، چالش‌هایی نیز به همراه دارد. افزایش هزینه تولید غذا یکی از این مسائل است. مشکل دوم این است که آیا همه مردم به خوردن غذایی که توسط فناوری‌ نانو دستکاری شده علاقه‌مند هستند.


تحقیقات پیرامون مزایا و چالش‌های این حوزه ادامه دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب