دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مرداد 1395 - 12:49

ناسا مریخ را در کف اقیانوس شبیه‌سازی می‌کند

گروهی از فضانوردان ناسا در عملیاتی جالب، برای آمادگی زندگی در مریخ، به اعماق دریا فرستاده شده‌اند.
کد خبر : 104310

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ناسا، مرکز آزمایش تکنولوژی‌ها در فضاهای خشن ناسا که به اختصار NEEMO نامیده می‌شود، برای آماده‌سازی تیم فضانوردان و سنجش تجهیزات خود، آزمایشی را در کف اقیانوس و در نزدیکی سواحل فلوریدا ترتیب داده تا شرایط زندگی در مریخ را برای فضانوردان و تجهیزاتشان شبیه‌سازی کند. در این آزمایش یک تیم فضانوردی به مدت دو و نیم هفته در کف اقیانوس زندگی خواهند کرد و در این مدت ارتباط‌شان با مرکز زمین، از طریق تکنولوژی خاصی، با همان تأخیری که در مریخ اتفاق می‌افتد، انجام خواهد شد.


بنابر اعلام مرکز NEEMO این فضانوردان با چالش‌ها و مشکلات ارتباطی و تجهیزاتی که معمولا در سفرهای طولانی به فضا روی می‌دهد، روبه‌رو خواهئد شد و انجام امور برایشان سخت‌تر و زمان‌برتر خواهد بود. به گزارش آنا، همچنین قرار است دستگاه مینیاتوری تجزیه DNA که به‌تازگی توسط یک شرکت انگلیسی برای ناسا ساخته شده، در این محفظه مورد آزمایش قرار گیرد تا برای ارسال به ایستگاه فضایی بین‌المللی آماده شود.


در طول این مأموریت همچنین فضانوردان از یک دستگاه ارتباط از راه دور استفاده خواهند کرد که قرار است در آینده فضانوردی و در سفرهای طولانی و دور در اعماق فضا کاربرد داشته باشد. هدف از چنین آزمایشی، شبیه‌سازی دشواری های انجام پروژه در مریخ و روبه‌رو شدن با چالش‌هایی‌ است که ممکن است حین سکونت انسان روی این سیاره اتفاق افتد.


در صورتی که پایگاه حضور انسان در مریخ فعال شود، ارتباطات رادیویی با آن با تأخیری طولانی و در حدود یک ساعته انجام می‌شود. ناسا هنوز برای برقراری این ارتباط نیازمند ارسال زیرساخت‌های ماهواره‌ای به فضای بین زمین و مریخ است.


علاقه‌مندان به برنامه‌های ناسا می‌توانند اخبار لحظه‌ای این مأموریت را طی 15 روز آینده در حساب توییتری این مأموریت دنبال کنند.


ترجمه: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب