دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1395 - 11:49
در اولین نشست خبری مطرح شد

واکنش سخنگوی جدید شورای نگهبان به رد صلاحیت آیت‌الله هاشمی و سید حسن خمینی: بهتر است موارد گذشته را به فراموشی بسپاریم

سخنگوی شورای نگهبان گفت که این شورا بررسی تاریخ پیشنهادی وزارت کشور درباره تاریخ انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم را در دستور جلسه آتی خود دارد.
کد خبر : 104064

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، عباسعلی کدخدایی در اولین نشست سخنگوی دوره جدید شورای نگهبان با اشاره به انتخابات هیأت رئیسه این شورا گفت: در جلسه‌ای که گذشت دستور بعدی ما نامه وزیر کشور درباره تاریخ پیشنهادی انتخابات ریاست جمهوری سال آینده و همچنین انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس مورد بررسی قرار گرفت و نظراتی از سوی اعضای محترم مطرح و مقرر شد که بررسی بیشتری روی آن انجام شود.


کدخدایی درباره سخنان خود در صحن علنی مجلس ادامه داد: هر گونه تغییر در قانون انتخابات نیازمند تعامل با قوای مختلف است. اکنون سیاست‌های کلی انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح است و این موضوع همکاری مجمع را نیز می‌طلبد. تا آنجا که بنده اطلاع دارم مجمع در حال رسیدن به اتمام کار است. اگر سیاست‌های کلی در فاصله کوتاهی به اتمام برسد مجلس می‌تواند قانون جامعی برای انتخابات داشته باشد ولی اینکه این قانون به انتخابات سال 96 برسد یا نه بستگی به کار دولت و مجلس دارد.


ارتباط بیشتری با نمایندگان برای تنقیح قوانین


کدخدایی درباره بررسی صلاحیت احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری سابق در انتخابات 96: گمانه‌زنی‌ها در مورد اینکه شورای نگهبان در این باره چه تصمیمی خواهد گرفت زود است. رسانه‌ها نظر شخصی خود را بیان می‌کنند و اکنون هر گونه گمانه‌زنی تکذیب می‌شود

وی همچنین درباره تأثیر حقوق‌های نجومی در بررسی صلاحیت‌ها افزود: الان نمی‌توانم درباره این موضوع نظر قطعی بگویم ولی اگر این موارد در قانون انتخابات مد نظر قرار گیرد تردیدی به جای نخواهد گذاشت.


سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره رویکرد این شورا در دوره جدید گفت: بنده رویکردم را در روز رأی‌گیری در مجلس بیان کردم، ما تصمیم داریم ارتباط بیشتری با نمایندگان داشته باشیم، امروز هم جلسه‌ای با نمایندگان در مورد تنقیح و وضع قوانین داریم.


کدخدایی همچنین در پاسخ به این سوالی مبنی بر اینکه مدام گفته می‌شود که نظرات شورای نگهبان نظرات کارشناسی است، پس چرا این نظرات کارشناسی در مورد اشخاصی مانند آیت‌الله هاشمی، سید حسن خمینی یا مینو خالقی گفته نمی‌شود؟ تصریح کرد: شاید اطلاع‌رسانی خوبی در این باره صورت نگرفته است ولی حتما نظر شورای نگهبان کارشناسی بوده است. اگر بحثی خلاف این را دیدید آن را اعلام کنید. شورای نگهبان حتما به دلایلی که در پرونده اشخاص آمده است آنها را رد می‌کند ولی این دلایل امکان اعلام عمومی را ندارد. در هر دوره شورای نگهبان این گونه عمل کرده است و در این دوره نیز دلایل رد صلاحیت به افراد اعلام شده است. این‌که بگویید شورای نگهبان کار کارشناسی انجام نمی‌دهد غیر منصفانه است.


وی همچنین درباره بررسی صلاحیت احمدی‌نژاد رئیس جمهوری سابق برای حضور در انتخابات 96 گفت: گمانه‌زنی‌ها در مورد اینکه شورای نگهبان در این باره چه تصمیمی خواهد گرفت زود است. رسانه‌ها نظر شخصی خود را بیان می‌کنند و اکنون هر گونه گمانه‌زنی تکذیب می‌شود.


سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه بیشتر انتقادات در مورد شورای نگهبان به آیت‌الله جنتی بر می‌گردد و اینکه ایشان در هنگامه انتخابات اخیر نیز نظرهای مشخصی درباره اصلاح‌طلبان و اصولگرایان داشتند که در همان زمان سخنگوی وقت استعفا داد؛ در دوره جدید شما چطور می‌خواهید استقلال شورای نگهبان را که باید بسیار مورد توجه قرار گیرد، حفظ کنید؟ گفت: اختلاف نظر در هر جمعی وجود دارد، در کلاس درس و در همه مجامع عالی و شوراهای عالی به چشم می‌خورد. در شورای نگهبان نیز این اختلاف نظرها وجود دارد، نظرات شورا در حال چاپ است و شما می‌توانید نظرات موافق و مخالف را در آن‌ها ببینید. اختلاف‌نظرها علمی است و در معرض انظار عمومی قرار می‌گیرد. البته بعضی از اختلاف نظرها ممکن است شخصی باشد که در نهایت با رأی جمعی اعضا تصمیمی گرفته می‌شود. بهتر است موارد گذشته را به فراموشی بسپاریم و امیدواریم دیگر این گونه اشکالات نباشد و روند بهتری را در اطلاع‌رسانی شاهد باشیم تا شما نیز نگران نباشید.


قانونی شفاف و کارآمدی برای انتخابات


کدخدایی در ادامه نشست خبری در پاسخ به این سوال که در اصلاح قانون انتخابات ممکن است اختیارات شورای نگهبان کم شود، آیا شما این موضوع را می‌پذیرید یا نه؟ تأکید کرد: بحث سود و زیان که نیست؛ موضوع اختیارات قانونی است. هر مصوبه‌ای که منطبق با قانون اساسی باشد شورای نگهبان در صدد اجرای آن برخواهد آمد.


وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد تغییر در قانون انتخابات و روند تأیید صلاحیت‌ها تأکید کرد: امیدواریم قانون جامعی در انتخابات داشته باشیم و نگرانی داوطلبان نیز برطرف شود. تلاش‌مان در این جهت این گونه خواهد بود که قانون شفاف و کارآمدی در انتخابات مصوب شود. شورای نگهبان این قول را می‌دهد که بر اساس تفسیر قانون اساسی پیش‌بینی‌های لازم را داشته باشد.


ثبت‌نام زیاد در انتخابات همیشه نباید منفی تعبیر شود


سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره انتقاد اصلاح‌طلبان به شورای نگهبان بیان کرد: برای شورای نگهبان فرقی بین اصولگرایان و اصلاح‌طلبان نیست. شورای نگهبان در چهارچوب قانون نظرهایش را می‌گوید و این نظرها فقهی و کارشناسی است.


کدخدایی درباره تدابیر شورای نگهبان برای جلوگیری از تعداد زیاد ثبت‌نامی‌ها در انتخابات گفت: ثبت‌نام زیاد همیشه نباید منفی تعبیر شود. این ثبت‌نام‌ها علاقه‌مندی مردم و جوانان برای حضور در جایگاه‌های عالی نظام مانند مجلس است. البته مکانیسم‌هایی باید در نظر گرفته شود. در دنیا نیز این مکانیسم‌ها وجود دارد، امیدواریم شرایطی وضع شود که هم باعث دلخوری مردم نشود و هم اینکه تعداد مناسبی از افراد بتوانند ثبت‌نام کنند.


سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره چگونگی انتخاب هیأت‌های نظارت مرکزی و دخالت دبیر شورا در انتخاب این هیأت‌ها خاطرنشان کرد: اعضای هیات‌های مرکزی نظارت توسط اعضای شورای نگهبان با رأی‌گیری انتخاب می‌شوند و هیأت مرکزی نیز با رأی‌گیری هیات‌های استانی را انتخاب می‌کنند و هیات‌های استانی با رأی‌گیری هیات‌های شهرستانی را بر می‌گزینند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب