دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آبان 1398 - 03:00
گزارش آنا از زیرمجموعه خارق العاده پنتاگون؛

دارپا خالق سلاح‌های آینده جهان/ سازمانی که مسیر حرکت علم را تعیین می‌کند!

در مقر فرماندهی وزارت دفاع آمریکا سازمانی برای توسعه فناوری،علم،سلاح‌های نظامی و تکنولوژی‌های پیشرفته وجود دارد که «آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی» یا همان دارپا (DARPA) نام دارد.
کد خبر : 441574
darpa-radio-bio.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (DARPA) که مخفف (Defense Advanced Research Projects Agency)  می‌باشد، بخشی از وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون) است. هدف دارپا این است که فن‌آوری‌های آینده جهان را بر اساس نیازهای نظامی و استراتژیک ایالات متحده، ایجاد و امتحان کند و آن‌ها را در صورت امکان، عملیاتی سازد و فراتر از فناوری‌های روز جهان،محصولاتی جدید ارائه کند.


دارپا در وبسایت خود نوشته ‌است: DARPA توانایی‌های جدید را برای غلبه بر تهدیدات و چالش‌های چندجانبه پیش رو، تصور و امکان‌پذیر می‌کند. این امر آینده‌ای بهتر و مطمئن‌تر را ممکن ساخته است. هدایت دقیق و ناوبری، استتار، هواپیماهای بدون سرنشین، دید در شب، ارتباطات و شبکه از جمله فناوری‌هایی هستند که چهره جنگ را در دو دهه گذشته تغییر داده‌اند.


تأسیس دارپا


دارپا در سال 1958 توسط آیزن‌هاور (رئیس جمهور وقت آمریکا) برای توسعه‌ تکنولوژی‌های پیشرفته و تأثیرگذار بنا نهاده شد که در همان سال با پروژه‌های فضایی و ماهواره‌ای آغاز به کار کرد و تاکنون دستاوردهای مختلفی را در زمینه‌های نظامی، پزشکی، رباتیک و فضایی معرفی نموده است.


اولین مأموریت دارپا، کار بر روی موشک‌های دوربرد، بالستیک و هوافضا بود. در سال ۱۹۵۹ پروژه اولین ماهواره هواشناسی را آغاز نمود. رادارهای الکترونیکی، هواپیمای مافوق صوت، رباتیک، ماهواره جاسوسی، لیزر، فناوری اطلاعات، فناوری ارتباطات، میکرو سیستم‌ها و … از پروژه‌های بعدی دارپا بوده است. 


دارپا تقریباً 220کارمند دولتی در 6 دفتر فنی دارد که شامل  100 مدیر برنامه می‌شود. این مجموعه درکنارهم حدود 250 برنامه تحقیق و توسعه را نظارت و هدایت می‌کنند. بودجه دارپا سالیانه حدود 3.5 میلیارد دلار است.


دارپا مجموعه ای از نخبگان برتر علمی جهان


دارپا برای شناسایی، استخدام و حمایت از مدیران برنامه‌ها بسیار دقیق عمل می‌کند. افرادی که معمولاً برترین نخبگان رشته‌های خود هستند و عطشی سیری ناپذیر برای پیشرفت و موفقیت‌های نوین علمی دارند. این رهبران از دانشگاه‌ها، صنایع و آژانس‌های دولتی برای 3 تا 5 سال به‌کار گرفته می‌شوند.


مدیران برنامه در دارپا به‌طور گسترده به چالش‌های روز جهان از علم ژرف گرفته تا سیستم‌‌ها و قابلیت‌ها، می‌پردازند و در نهایت به سمت ایجاد تمایز دقیق علمی و یافتن راه حل هدایت می‌شوند. آن‌ها برنامه‌های خود را تعریف،‌ نقاط عطف را تعیین، با مجریان عملیاتی دیدار  و فرآیند پیشرفت را به طور جدی دنبال می‌کنند. آن‌ها هم‌چنین به‌طور مداوم در حال جستجوی موضوع بزرگ بعدی در زمینه‌های خود هستند و با رهبران جامعه علمی و مهندسی ارتباط برقرار می‌کنند تا چالش‌های جدید و راه‌حل‌های بالقوه را شناسایی کنند.


کادر فنی دارپا از حاشیه امنیتی بالایی در حوزه های مختلف برخوردار بوده و در آرامش کامل ذهنی به پیشبرد تحول در حوزه‌های مختلف علمی می پردازند آن‌ها در زمینه‌های امنیتی، حقوقی و پیمانکاری، امور مالی، منابع انسانی و ارتباطات به‌طور کامل پشتیبانی می‌شوند. این‌ تیم که خود عمو ما از میان نخبگان جامعه و با سخت‌گیری فراوان انتخاب می‌شوند؛ افرادی هستند که باعث می‌شوند؛ مدیران برنامه در طی دوره‌های نسبتاً کوتاه مدیریتی خود به کارهای بزرگی دست بزنند.


چه کسانی مدیریت این نهاد فوق استراتژیک را بر عهده داشته‌اند؟


تاکنون بیست نفر از چهره‌های سرشناس امنیتی آمریکا هدایت دارپا را به عهده داشته‌اند. که عبارتند از: 


1.روی جانسون (1959-1958) 2.آستین بتس (1961-1960) 3.جک روینا (1963-1961) 4.رابرت اسپرول (1965-1963) 5.چارلز هرزفلد (1967-1965) 6.اِد رچین (1970-1967) 7.استیو لوکاسیک (1975-1970) 8.جورج هلمیِر (1977-1975) 9.رابرت فاسوم (1981-1977) 10.رابرت کوپر (1985-1981) 11.رابرت دانکن(1988- 1985) 12.ری کلادی (1989-1988) 13.کریگ فیلدز (1990-1989) 14.ویکتور ریس (1992-1990) 15.گری دنمن (1995-1992) 16.لری لین (1998-1995) 17.فرنک فرناندز (2001-1998) 18.آنتونی تدر (2009-2001) 19.رجینا دوگان (2012-2009) 20.آراتی پارابهاکار (2017-2012) 21.استیون واکر( از 2017 تاکنون)



ساختار دارپا


مجموعه دارپا در 6 دفتر فعالیت می‌کند:



1. دفتر فن‌آوری‌های بیولوژیکی



دفتر فن‌آوری‌های بیولوژیکی دارپا قابلیت‌هایی را توسعه می‌دهد که پذیرای خواص بی نظیر زیست شناسی - سازگاری ، تکثیر ، پیچیدگی است - و از این ویژگی‌ها برای انقلابی در چگونگی دفاعِ ایالات متحده از میهن و آماده‌سازی و محافظت از سربازان ، ملوانان ، سربازان نیروی هوایی و تفنگداران دریایی استفاده می‌کند. این دفتر به وزارت دفاع برای مقابله با اشکال جدید بیوتروریسم ، استقرار اقدامات متداول بیولوژیکی برای محافظت از نیروهای ایالات متحده، و هم‌چنین سرعت بخشیدن به آمادگی جنگنده‌ها و استفاده برای مقابله با تهدیدات دشمن، کمک می‌کند.



2. دفتر علوم دفاعی



دفتر علوم دفاعی دارپا (DSO) ابتکارهای تحقیقاتی پرخطر را در طیف گسترده‌ای از رشته‌های علوم و مهندسی،شناسایی و دنبال می‌کند و آن‌ها را به فناوری‌های مهم و جدید برای امنیت ملی ایالات متحده تبدیل می‌کند.


3. دفتر نوآوری اطلاعات



همه وجوه اجتماعی در جامعه مدرن به اطلاعات بستگی دارد و گردش صحیح اطلاعات به سیستم‌های اطلاعاتی بستگی دارد. اطلاعاتِ‌ به‌موقع ، روشنگر ، قابل اعتماد و مرتبط، به‌ویژه برای امنیت ملی ضروری است. دفتر نوآوری اطلاعات دارپا، برای اطمینان از مزیت اطلاعات برای ایالات متحده و متحدانش، تحقیقات اساسی و کاربردی را در سه حوزه حمایت می‌کند: هم‌زیستی ، تحلیلی و سایبری.  درواقع این دفتر بیشتر بر جنگ سایبری و امنیت سایبری تمرکز دارد.



4. دفتر فناوری میکروسیستم



کارهای انقلابی دفتر فناوری میکروسیستم دارپا، با استفاده از قابلیت‌های پیشرفته در حوزه‌هایی مانند نیمه رساناها، رادارهای آرایه‌ای مرحله‌ای، لیزرهای پرانرژی و تصویربرداری مادون قرمز به ایالات متحده کمک کرده است تا در مدت بیش از دو دهه برتریِ فناوری را نسبت به سایر کشورها حفظ کند.



5. دفتر فناوری استراتژیک



دفتر فناوری استراتژیک دارپا، متمرکز بر فناوری‌هایی است که می‌تواند به‌عنوان یک شبکه باعث افزایش کارآیی نظامی، هزینه و سازگاری شود.



6. دفتر فناوری تاکتیکی



این دفتر بر روی فناوری‌هایی کار می‌کند که سرمایه زیاد و ریسک زیادی به همراه دارد و هدف آن مقاوم‌سازی آمریکا در این فناوری‌ها است. سیستم‌های زمینی، دریایی و زیردریایی، هوافضا و … از آن جمله است.


 


نمونه‌هایی از محصولات و پروژه‌های دارپا


 


 جت دارپا شما را به سریع‌ترین دونده روی زمین تبدیل می‌کند



پژوهشگران در دانشگاه آریزونا پروژه‌ای متفاوت را آغاز کرده‌اند که در آن از جت به جای پرواز برای دویدن استفاده می‌شود. این جت زمینی که توسط دارپا پشتیبانی مالی می‌شود، 4MM یا به عبارتی "هر مایل – معادل 1.6 کیلومتر- در 4 دقیقه" نام دارد که همان‌طور که از نام آن بر می‌آید قرار است به سربازان آینده امکان دویدن 1.6 کیلومتر در عرض چهار دقیقه را بدهد. توانایی دویدن سریع بدون استراحت و البته خستگی نه چندان زیاد در صحنه‌ نبرد می‌تواند جان سرباز را نجات دهد و مأموریت را یک قدم به موفقیت نزدیک‌تر کند. تصور کنید استفاده از این فناوری در عرصه نظامی چه تحولی در نبرد زمینی ایجاد خواهد کرد!


 


تلاش برای به‌کارگیری جانوران دریایی به‌عنوان جاسوس



رفتارهای حسی پیچیده‌ موجودات دریایی می‌تواند به‌عنوان یک شبکه‌ی نظارتی زیردریایی به سیستم امنیت ملی کشورها کمک کند. دارپا تحت عنوان پروژه‌ی پالس (PALS)، می‌خواهد بداند که آیا حیات دریایی از پلانگتون‌های زیست‌تاب گرفته تا جالوت هامور، می‌توانند به‌عنوان جزئی از سیستم نظارت زیر دریا به تشخیص پهپادهای اقیانوسی، زیردریایی‌های هسته‌ای بزرگ و دیگر وسایل نقلیه‌ی زیردریایی کمک کنند یا خیر؟


دارپا ۴۵ میلیون دلار را به ۵ گروه پژوهشی اختصاص داده است که هرکدام از آن‌ها نحوه‌ رفتار یک موجود دریایی و واکنش آن را به‌ حضور وسایل نقلیه‌ زیر دریا بررسی می‌کنند. پژوهشگران از ترکیبی از هیدروفن‌ها، سونار، دوربین و دیگر حسگرها برای مطالعه و ثبت رفتار موجودات زنده استفاده و سپس آن‌ها داده‌ها را تجزیه‌و‌تحلیل خواهند کرد؛ تا خطاهای احتمالی را پیدا کنند. هدف نهایی، توسعه‌ی فناوری‌هایی است که بتوانند آن سیگنال‌ها را دریافت و به مرکز گیرنده ارسال کنند.


 


دارپا به‌دنبال افزایش ۱۰۰ برابری سرعت شبکه 



دارپا با برنامه‌ جدیدی تحت‌نام FastNIC قصد دارد سرعت انتقال اطلاعات در شبکه‌ها را تا ۱۰۰ برابر افزایش دهد. درصورت محقق‌شدن چنین هدفی، ابررایانه‌های دارپا نسبت‌به نمونه‌های مشابه در سایر نقاط دنیا تفاوت عمده‌ای از جنبه‌ سرعت خواهند داشت؛ به‌خصوص ابررایانه‌هایی که در چین تولید می‌شوند و در سال‌های گذشته توانستند رقابت سختی با نمونه‌های تولیدی در آمریکا داشته باشند.


 


دارپا به‌دنبال طراحی و تولید پانسمان هوشمند برای نیروهای نظامی 



مراقبت‌های پزشکی، در مواقع نبرد و درگیری‌های جنگی، اهمیت بسیار بالایی دارند. در آن موقعیت‌ها، سطح جراحات بیشتر بوده و نیازمند رسیدگی سریع‌تر نیز هست. سازمان تحقیقات پیشرفته‌ی دفاعی آمریکا (دارپا) اعتقاد دارد با استفاده از بانداژهای هوشمند و سیستم‌های دیگر می‌توان شرایط بحرانی جراحت‌ها را بهبود بخشید. سیستم‌هایی که توانایی پیش‌بینی نیازهای مجروحان را داشته و به‌صورت خودکار به آن‌ها پاسخ دهند. برنامه‌ی Bioelectronics for Tissue Regeneration یا BETR، در پروژه‌هایی سرمایه‌گذاری خواهد کرد که فرایند پیشرفت زخم و جراحت را از نزدیک تحت نظارت قرار داده و سپس،‌ فرآیندهای بهبود را در زمان زنده شبیه‌سازی می‌کند تا بازسازی و ترمیم بافت، سریع‌تر انجام شود.


 


دارپا با استفاده از مغز حشرات ربات هوشمند می‌سازد



سازمان تحقیقات پیشرفته‌ی دفاعی آمریکا (دارپا) به دنبال این است که از مغز موش و حشرات برای ایجاد تجربه‌ی هوشیاری در ربات‌ها استفاده کند. جاستین سانچز مدیر تحقیقاتی است که با هدف ترمیم و درمان هرچه‌بهتر مغز و بدن سربازان در دارپا، پیگیری می‌شود. او در مصاحبه‌ای اعلام کرد در جریان تحقیقات، موفق شده‌اند خاطرات را به مغز موش‌ها تزریق کنند. سانچز در ادامه گفت: می‌توان خاطره را با استفاده از کدهای عصبی شبیه به کدهای برخی مهارت‌های خاص افراد به مغز دیگر موجودات تزریق کرد. اگر کد عصبی را به‌صورت تکی بشناسیم، می‌توانیم آن را به فرد دیگر تزریق کنیم.


شرکتی که بتواند طرح مدنظر را به دارپا پیشنهاد دهد،‌ جایزه‌ای یک میلیون دلاری دریافت خواهد کرد. پیشنهاددهند‌گان باید آزمون‌های امکان‌سنجی را روی طرحشان برای اجرای نقشه‌ی مغز حشرات انجام دهند و هم‌چنین باید پلتفرمی برای اثبات مفهوم  طراحی کنند که از مغز حشرات برای ساخت سخت‌افزار هوش مصنوعی توانمند استفاده کند.


چرخ شنی تبدیل پذیر برای خودروهای جنگی



دارپا به‌عنوان بخشی از برنامه فناوری‌‌های خودروهای جنگی زمینی خود با نام Ground X-Vehicle Technologies، از یک تکنولوژی‌ پیشرفته دفاعی جدید با نام چرخ-شنی قابل تغییر (RWT) رونمایی کرد که توسط مرکز ملی مهندسی رباتیک دانشگاه کارنگی ملون در همکاری با مؤسسه دارپا ساخته شده است. چرخ شنی قابل تغییر در زمان دو ثانیه می‌تواند بدون کاهش سرعت از حالت چرخ معمولی به چرخ شنی مثلثی تبدیل شود و در همین زمان هم به حالت قبل برمی‌گردد. تغییر بین این دو حالت می‌تواند قابلیت حرکت خودروهای زرهی را در زمین‌های ناهموار بهبود بخشد. چرخ‌های دایره‌ای معمولی برای حرکت در زمین‌های سخت مناسب هستند، در حالی که چرخ شنی قابل تغییر دارپا برای حرکت وسیله نقلیه زرهی در زمین‌های نرم (شن، گل‌ولای و برف) بهینه شده است.


نجات جان سربازان با کند کردن ساعت زیستی



دارپا قصد دارد با کند کردن برخی فرآیندهای زیست‌شناختی، جان سربازان و مجروحان میدان‌های جنگ را نجات دهد. دارپا با برنامه بیوستازی (Biostasis) به‌دنبال مدیریت بدن انسان برای افزایش شانس سربازان مجروح و زنده ماندن آن‌هاست. دارپا می‌خواهد، با بهره بردن از زیست‌شناسی مولکولی راهی برای ارزیابی و احتمالاً تغییر سرعت سیستم‌های حیات پیدا کند. چنین پیشرفتی می‌تواند موجب افزایش مدت ساعت طلایی شود. ساعت طلایی دوره‌ی زمانی بین آسیب‌دیدگی یا عفونت و اولین درمان و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل نجات جان سربازان در میدان جنگ تلقی می‌شود.


دست مصنوعی بیونیک دارپا، نزدیک‌ترین ساخته بشر به دست انسان



دست مصنوعی بسیار پیچیده‌ دارپا با نام لوک، هشت سال پس از آغاز مراحل توسعه و دو سال پس از دریافت تأییدیه‌های لازم، به مرحله تولید انبوه رسیده است؛ البته قبل از ورود به تولید انبوه، دارپا این دست مصنوعی را برای انجام تست‌های مختلف در اختیار بازنشستگان نظامی قرار خواهد داد. به‌تازگی دو نمونه از این دست مصنوعی در اختیار مراکز نظامی قرار داده شده است تا مراحل تست روی آن‌ها صورت بگیرد. این دست مصنوعی می‌تواند در یک مرحله چندین فرمان را دریافت کند و به فرد استفاده‌کننده این امکان را بدهد که از لوک به طبیعی‌ترین شکل ممکن بهره ببرد. کسانی که این دست را تست کرده‌اند؛ خبر می‌دهند که توانسته‌اند با استفاده از آن موهای خود را شانه‌ بزنند یا حتی قفل دری را باز کنند. دارپا درصدد است لوک را بیش از این نیز توسعه دهد و آن را هر چه بیشتر شبیه به دست یک انسان کند.


این‌ها تنها بخشی از تکنولوژی‌ها و پروژه‌های این سازمان مرموز است،‌ سازمانی که اگر چه در ظاهر تنها بازوی علمی وزارت دفاع آمریکا محسوب می‌شود اما در حقیقت توسعه دهنده مرزهای دانش و تعیین کننده مسیر حرکت تکنولوژی‌های نوین است. شاید با تحلیل عملکرد دارپا بتوان بر این تئوری صحه گذاشت که در تمدن مدرن جنگ و نظامی‌گری است که باعث رشد علم و تعیین مسیر پیشرفت علم می‌شود. دارپا با هزینه‌های گزاف و استفاده از نخبگان سعی دارد دست برتر را در تکنولوژی داشته باشد و مسیر حرکت آن را به سمت منافع نظامی و امنیتی ایالات متحده آمریکا سوق دهد.



ساختمان مرکزی سازمان دارپا


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب