دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 شهريور 1399 - 13:02
آنا گزارش می‌دهد؛

محرم امسال مدیریت شهری را روسیاه کرد/ جبران کم‌کاری شهرداری توسط عزاداران

با وجودی‌که در هفته‌های منتهی به پایان سال 98 بارها شهردار تهران از برنامه‌های خود چه در حوزه زیباسازی و چه برنامه‌های فرهنگی سخن به‌ میان آورده بود ولی تا یک روز پیش از محرم شاهد کمترین اقدامی در راستای برنامه‌های فرهنگی و مذهبی شهرداری تهران بودیم.
کد خبر : 509715
637335418309709265_lg.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، یکی از مواردی‌ که پیروز حناچی همواره از نخستین روزهای فعالیت خود به‌عنوان شهردار تهران از آن سخن به‌ میان آورده و همواره بر آن تأکید دارد، استفاده از رنگ و زیباسازی معابر شهری برای تقویت روحیه شهروندان است.


وی در نخستین نشست خود در اواخر سال 97 ضمن اشاره به اهمیت رنگ در تهران، عنوان کرد که نمای بصری شهر تهران، یک شهر خاکستری به معنی ساختمان‌هایی با رنگ یکدست است. اغتشاش رنگی ناشی از رنگ‌پردازی روی برخی از ساختمان‌ها با سلیقه غیرحرفه‌ای پیمانکاران و سازندگان نمایش داده می‌شود. همچنین به‌کارگیری رنگ‌های تند، بی‌رنگی بسیاری از قسمت‌ها و المان‌های شهر و سازه‌هایی که مدیریت و نگهداری آنها در اختیار شهرداری تهران است و در نهایت ناکارآمدی بصری شهر، مهم‌ترین بحران‌های رنگی در پایتخت است که سبب شده تهران بومرنگی بی‌هویت و مغشوش شود که نتیجه آن افسردگی، روان‌پریشی و عصبانیت شهروندان است.



پروژه رنگی شدن شهر از آن زمان تاکنون به‌عنوان یک خط‌مشی در اولویت‌های حوزه زیباسازی شهرداری تهران مطرح شد ولی چه در سال گذشته و چه امسال خبر و گزارش عملکردی از این موضوع به مردم ارائه نشده است.




بیشتر بخوانید:


یک روز مانده به محرم؛ شهرداری در خواب گران است


تهران در نزدیکی ماه محرم رنگ و بوی عزا ندارد




با وجودی‌ که 5 ماه از سال جدید گذشته و وارد شهریور ماه شدیم تازه شهردار تهران در نشست دوم خود (در سیزدهم مرداد ماه امسال) از ابلاغ دستورالعمل رنگ‌آمیزی شهر تهران سخن به‌میان می‌آورد.


عابدین سالاری، کارشناس حوزه شهری در ارتباط با بحث رنگی شدن تهران به خبرنگار آنا گفت: شهردار تهران اعداد و ارقام هزینه‌ای که در باب رنگ در شهر تهران می‌گویند را اعلام کنند. به افکار عمومی اعلام شود که چه پیمانکاران و افرادی در رنگی کردن شهر تهران مشارکت دارند تا بعداً بتوان قضاوت روشن‌تری از آن داشت.


موضوعی که با گذشت بیش از یک سال از تصدی سمت شهرداری تهران توسط پیروز حناچی به آن توجهی نشده است.



این بی‌برنامگی و بی‌توجهی به برنامه‌هایی که از سوی خود شهردار در اجرای طرح‌های مربوط به زیباسازی مطرح می‌شود در موارد مشابهی همچون مناسب‌‌سازی فضای بصری در ایام خاص از سوی شهرداران مناطق مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد که نمونه آن را در سیاهپوش کردن شهر تهران در آغاز ماه محرم امسال است موضوعی که کمتر رسانه‌ای به این موضوع توجه داشت.


درحالی‌که در سنوات گذشته، شهرداری تهران علی‌رغم همه مسائل و مشکلات یک هفته پیش از آغاز محرم مدیریت شهری به استقبال عزای سرور و سالار شهیدان می‌رفت، امسال حتی تا یک روز پیش از شروع ماه محرم چراغانی‌های اعیاد گذشته در شهر به چشم می‌خورد و در سایر مناطق هیچ اثری از سیاهپوشی شهر به چشم نمی‌آید و اگر اقدامی برای ایجاد رنگ و بوی عزای امام حسین(ع) شد بسیار جزئی و معطوف به تک سیاهه‌هایی بود که در گوشه و کنار شهر زده شده بود؛ موضوعی که شهرداری تهران می‌بایست توضیح قانع‌کننده‌ای در ارتباط با آن ارائه دهد.



باوجودی‌که عاشقان محرم این نقص شهرداری را جبران کرده و در حد بضاعت و توانشان در کنار هیئت‌های مذهبی فضای شهر دگرگون کردند اما این موضوع جبران‌کننده بی‌توجهی مدیریت شهری به این ایام خاص نیست.


درحالی‌که در هفته‌های منتهی به پایان سال بارها و بارها شهرداری تهران از برنامه‌های خود چه در حوزه زیباسازی و چه برنامه‌های فرهنگی سخن به‌ میان آورده بود ولی تا یک روز پیش از محرم نه اثری از این اقدامات در شهر تهران وجود داشت و نه خبر چندانی از آن در رسانه‌ها پوشش داده شد.


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب