دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 تير 1395 - 19:24

کشف سیاره‌ای با سه خورشید و ویژگی‌هایی اعجاب‌انگیز

یک دانشجوی دکترا در دانشگاه آریزونا موفق به کشف خارق‌العاده‌ترین سیاره سه ستاره‌ای در صورت فلکی قنطروس شد.
کد خبر : 99902

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از space.com، کشف یک سیاره در سیستم خورشیدی، خود به‌اندازه کافی هیجان‌انگیز و عجیب است اما اکتشاف تازه ویژگی‌هایی دارد که شگفتی جامعه کیهان‌شناسی را برانگیخته است.


سیاره HD 131399Ab که در فاصله 340 سال نوری از زمین (یعنی نوری که اکنون به ما می‌رسد، 340 سال قبل حرکت کرده است) قرار دارد، در مداری بسیار بزرگ و دور، به دور سه ستاره می‌چرخد. این ستارگان که به ترتیب ابعاد و درخشندگی B، A و C نام دارند، در نیمی از سال این سیاره، هر سه با هم در آسمان دیده می‌شوند.


به گزارش خبرگزاری آنا، ستاره A یک ستاره بسیار هیولایی و بسیار درخشان است که درخشندگی آن 7/8 برابر خورشید ماست.


سیاره کشف شده هر 550 سال زمینی، یک بار مدار خود را تکمیل می‌کند و به طرز شگفت‌انگیزی جوان است. این سیاره که تنها 16 میلیون سال قدمت دارد، 225 سال روز و 225 سال شب است و با ملاک‌های زمینی، شرایطی عجیب‌تر از داستان‌های علمی-تخیلی دارد.


براساس مشاهدات، به دلیل فاصله بسیار زیادی که این سیاره از ستارگان خود دارد، هر کدام از آنها از سطح این سیاره به درخشندگی ماه در آسمان زمین دیده می‌شوند و به ترتیب طلوع و غروب می‌کنند و در ساعات زیادی نیز هم‌زمان در آسمان هستند که موجب شکل گرفتن روز و شب‌های طولانی می‌شود.


دانشمندان معتقدند این سیاره مدت طولانی‌ای در مدار خود باقی نخواهد ماند و به دلیل فاصله‌ای که از مرکز سیستم خورشیدی‌اش دارد، به‌زودی از این منظومه جدا می‌شود. همچنین براساس اعلام کاشف این سیاره، دو ستاره از سه ستاره این منظومه، یعنی B و C هم‌زمان که به دور ستاره بزرگ یعنی A می‌چرخند، به دور یکدیگر نیز می‌چرخد و این مجموعه یک منظومه پیچیده را تشکیل می‌دهد که مشخص نیست کدام یک ابتدا موجب تشکیل آن شده است.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب