دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تکانه های کاهش سود بانکی در بازار مسکن

کارشناسان بازار مسکن معتقدند کاهش نرخ سود سپرده های بانکی می تواند این بازار را دچار تلاطم کند. از خروج سرمایه ها از بانک و رونق بازار خرید و فروش تا افزایش رغبت موجران برای بالا بردن نرخ اجاره در ازای کاهش ودیعه را می توان از جمله اثرات این رخداد مهم نظام بانکی در بخش مسکن تلقی کرد.
کد خبر : 99737

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، برآیند آمار و اطلاعات بازار مسکن نشان می دهد این بخش وارد رکود سه ساله خود شده است و تاکنون سیاست های محرک در پیش گرفته شده نیز نتوانسته آن طور که انتظار می رفت این بخش را از رکود خارج کند.


آمار و ارقام معاملات خرید و فروش بازار مسکن نیز چنگی به دل نمی زند و این روزها اغلب مشاوران املاک از کسادی بازار گلایه دارند. اما در این میان کاهش نرخ سود سپرده های بانکی کورسوی امیدی برای رونق این بازار ایجاد کرده است.


پایین کشیدن نرخ سودهای بانکی بر هدایت سرمایه ها از بانک به سوی دیگر بازارها موثر است که در این میان می توان بازار مسکن را ذی نفع دانست و بخش مسکن تا حدی از این رخداد منتفع می شود. بر این اساس آمار سرمایه گذاری و خرید و فروش ملک تکانی به خود خواهد داد.


افزایش آمار خرید و فروش بازار مسکن در پی کاهش نرخ سود در نظام بانکی موضوعی است که معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی نیز صراحتا بر آن تاکید کرده و اعتقاد دارد که این امر باعث شد افراد سرمایه گذار در بانک از این پس سرمایه‌گذاری در بازارهای دیگر از جمله مسکن را نیز مورد توجه خود قرار خواهند داد.


آن طور که حامد مظاهریان می گوید؛ اثرات کاهش نرخ تورم و نرخ سود سپرده های بانکی در خردادماه امسال، موجب افزایش معاملات و بالا رفتن قیمت ها به صورت جزیی شده است که البته قیمت مسکن تنها درحدود 5 درصد افزایش یافته است.


این افزایش 5 درصدی قیمت در مقایسه با کاهش 30 درصدی ارزش ملک طی سه سال گذشته و پایین تر بودن نسبت آن در مقایسه با نرخ تورم نشان می دهد که مسکن در حال خروج از رکود است.


از سوی دیگر با کاهش نرخ سود سپرده های بانکی دیگر موجران رغبت کم تری برای دریافت ودیعه مسکن و سرمایه گذاری آن در بانک خواهند داشت و در مقابل نرخ اجاره بها در این بازار رو به افزایش خواهد رفت که البته شاید این اتفاق چندان هم به مذاق خوش نشین ها و مستاجران خوش نیاید.


البته می توان امیدوار بود که در این وضع حساب و کتاب برخی از مستاجران هم برای خرید خانه جور شود و بتوان از شرایط کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی هم بهترین بهره را برای خرید مسکن برد. هر چند شاید درصد کمی از مستاجران اکنون قدرت خرید خانه را داشته باشند و بتوانند اندوخته خود را با وام های مسکن همراه کنند. با این حال کاهش نرخ سود تسهیلات هم فرصت جدیدی را در بازار مسکن ایجاد کرده است که به نوع خود می تواند در بالا رفتن آمار خرید و فروش ها موثر باشد.


کما اینکه بر اساس آمار بانک مسکن میزان متقاضیان ثبت نام استفاده از تسهیلات صندوق مسکن کمی بالا رفته است و این امر نشان می دهد که تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار برای کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی و وام ها اثر خود را بر بازار مسکن گذاشته است.


از سویی حسام عقبایی رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران نیز معتقد است؛ کاهش نرخ سود بانکی نمی تواند اثری در اجاره‌بها داشته باشد. موضوعی که شائبه های بسیاری در باره آن وجود دارد و باید دید واکنش موجران و در نهایت بازار به آن چه خواهد بود.


برخی معتقدند افزایش نرخ اجاره بها در پی کاهش نرخ سود سپرده های بانکی تنها اقدامی سوداگرانه از سوی صاحب خانه ها خواهد بود اما از طرفی موجران هم با کاهش ارزش ودیعه مسکن خود به دنبال دریافت سود کم تر در بانک ها یقینا به دنبال جبران این مسئله می روند که بدیهی است گام نخست در این مسیر همان بالا بردن نرخ اجاره بها است.


حال باید دید که واکنش صاحب خانه ها و سیاست های مشاوران املاک برای بازار مسکن در چنین شرایطی چیست و آیا نرخ اجاره بها در فصل نقل و انتقالات مستاجران تحت تاثیر این اتفاق قرار خواهد گرفت؟


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب