دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 تير 1395 - 16:36

فیلم «اینسپشن» به واقعیت می‌پیوندد

با یافته‌های جدید محققان کالج دانشگاهی لندن، در آینده شاید بتوان با مراجعه به دکتر، خواستار دریافت خاطرات و تجربیات جدید در مغز شد.
کد خبر : 98899

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ایسنا، محققان دانشکده علوم رایانه کالج دانشگاهی لندن توانسته‌اند با کاشت پیام‌های ساده نیمه‌خودآگاه در مغز افراد،‌ «یادگیری انجمنی القاء شده» را بررسی کنند.


در فیلم اینسپشن (Inception)، شخصیت فیلم با بازی لئوناردو دی‌کاپریو در خاطرات دیگران اختلال وارد می‌کند تا ایده‌های جدیدی را در ذهنشان ایجاد کند. شرکت‌کنندگان در این تحقیق بدون آگاهی در مورد چیزی که برای آن تعلیم می‌دیدند، یاد گرفتند که تصویر دارای نوارهای سیاه و سفید را قرمز ببینند و با مشاهده خطوط کج، آن را بیشتر قرمز ببینند تا سبز.


این افراد در حالی که در دستگاه FMRI قرار داشتند، شروع به بازی کردند. حین بازی، مغز این افراد اسکن می‌شد و بازی مذکور به آن‌ها فیدبک می‌داد. پس از آن، داوطلبان ارتباطات جدید مغزی تولید کردند.


این فرآیند «نوروفیدبک» نام دارد که از اطلاعات دستگاه FMRI برای آگاه‌سازی فرد از رویدادهای درون مغزش استفاده می‌کند. این شیوه مشابه روشی است که از ضربان قلب برای تنظیم سرعت دویدن استفاده می‌شود اما در عوض در رویکرد جدید، فرد فعالیت مغزی خود را کنترل می‌کند.


از شرکت‌کنندگان خواسته شد حین آزمایش به رنگ‌ها فکر کنند و برای دیدن چیزی در ذهن‌شان تلاش نکنند. همچنین از آنها خواسته شد تا فقط فعالیت مغزی‌شان را تنظیم کنند و این کار 500 بار تکرار شد.


این افراد زمانی که حین تنظیم فعالیت مغزی‌شان، رنگ قرمز را حتی در زمان مشاهده نوارهای سیاه و سفید عمودی می‌دیدند، نمره بالاتری دریافت می‌کردند. پس از 500 دور آزمایش، این اثر برای سه تا پنج ماه باقی ماند.


محققان تصور می‌کنند این نوع اینسپشن نوروفیدبکی می‌تواند در آینده به درمان اختلالاتی مانند افسردگی و اوتیسم کمک کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته