دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 بهمن 1393 - 13:41
معاون درمان وزیر بهداشت خبر داد

تدوین برنامه آمایش سرزمینی مراقبت سرطان

معاون درمان وزیر بهداشت از تدوین برنامه آمایش سرزمینی مراقبت سرطان در کشور خبر داد و گفت: سرطان در جایگاه چهارم بیماری‌ها در کشور قرار دارد و بیش از 40 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری است.
کد خبر : 970

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد آقاجانی در نشست خبری آغاز هفته ملی مبارزه با سرطان، سومین دلیل مرگ و میر مردم کشور را سرطان دانست و اظهار کرد: سرطان یکی از بحث های مهم سلامت در تمام دنیاست و در کشور ما سرطان چهارمین جایگاه را در بین بیماری‌ها را دارد که البته بین یک دوم تا یک سوم مرگ‌های ناشی از سرطان یعنی بیش از 40 درصد سرطان‌ها با تشخیص به موقع و درمان قابل پیشگیری است.


وی عواملی مثل افزایش امید به زندگی، محیط و در نهایت روش زندگی ناسالم را از دلایل بروز سرطان نامید و گفت: اگرچه شیوع سرطان در کشور ما از متوسط جهانی پایین‌تر است اما در مجموع میزان ابتلا به سرطان رو به افزایش است،


معاون درمان وزارت بهداشت هزینه‌های سالیانه سرطان در کشور را به صورت مستقیم و غیر مستقیم رقم 8 هزار و 500 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: دولت در حال حاضر 83 درصد از هزینه بیماران سرطانی را از طریق سازمان‌های بیمه ای و وزارت بهداشت پرداخت می‌کند و تنها 17 درصد هزینه را بیماران می‌پردازند.


آقاجانی برنامه آمایش سرزمینی مراقبت از سرطان با هدف تامین زیرساخت‌های مناسب برای دسترسی عادلانه مردم به خدمات سرطان را یکی از برنامه این وزارتخانه در حوزه تشخیص و درمان سرطان در آینده اعلام کرد. در این اقدام با تبیین وضعیت فعلی سرطان در کشور به لحاظ بروز و پیش بینی بروز در سال 94 و 1404 میزان ابتلا در مناطق مختلف پیش بینی شده و برای بخش‌های گوناگون آن برنامه‌ریزی صورت گرفته است.


وی بررسی وضعیت امکانات موجود در حوزه تشخیص و درمان را با در نظر گرفتن امکانات موجود، بررسی بیماران نیازمند درمان در هر شهر و پیش بینی نیازهای درمانی از قبیل تامین دستگاه‌های پرتو درمانی، خدمات بستری و غیره را از دیگر برنامه‌های وزارتخانه در زمینه تشخیص و درمان سرطان در آینده دانست.


معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به هزینه‌های موجود در جهان در زمینه مبارزه و کنترل سرطان گفت: در سال 2008 میلادی، 1.5 درصد تولید ناخالص جهانی به طور اختصاصی در حوزه سرطان هزینه شده است. همچنین در سال 2010میلادی نیز 1.16 تریلیون دلار برای این بیماری هزینه شده است که 2 درصد تولید ناخالصی جهان را شامل می‌شود.


آقاجانی یادآور شد: در حال حاضر 60 دستگاه پرتودرمانی در کشور داریم که این رقم باید دو برابر شود. از طرفی دستگاه‌های موجود به روز نیستند. تحریم‌ها، به روز کردن تجهیزات پزشکی را با محدودیت مواجه کرده است. این تحریم‌ها سلامت ملت را هدف قرار گرفته است، بنابراین دست ایران برای دستیابی به تکنولوژی درمان باید باز شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب