دانشگاهها باید به پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سیاوش ملکی فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست روسای پارکهای علم و فناوری که امروز در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، گفت: شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری مبتنی بر کارآفرینی، بسیار فعال و جذاب هستند. بسیاری از این شرکتها محصولات فناورانه تولید کردهاند که نیاز به حمایتهای دولتی دارند.
وی افزود: روسای پارکهای شرکتهای دانش بنیان، شریک کسب و کارهای دانش بنیان و خلاق هستند. آنها خود را خادم شرکتهای دانش بنیان میدانند. سالی که گذشت برای صندوق نوآوری و شکوفایی سال سختی بود، زیرا سرمایه صندوق دست شرکتها بود، اما خوشبختانه به واسطه قانون پایدار جهش تولید دانش بنیان وضعیت صندوق بهبود پیدا کرده است.
وی با اشاره به موفقیت دو دانشگاه بزرگ دنیا اظهارکرد: دانشگاهام آی تی سنتی دارد که فارغالتحصیلان دانشگاهی را رصد میکند بنا بر رصد این دانشگاه، فارغ التحصیلان این دانشگاه تا امروز حدود ۳۰ هزار شرکت_قاعدتا دانش بنیان_ تاسیس کردهاند که بیش از ۴.۶ میلیون نفر را در استخدام خود دارند و در آمد سالانه آنها حدود ۱.۹ تریلیون دلار است. اگر این شرکتها را در کنار هم یک کشور فرض کنیم و رتبه دوازدهم اقتصاد دنیا در رتبه بندی تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهند. گفته میشود در بین این شرکتها حدود ۵۰ یونیکورن وجود دارد.
وی تصریح کرد: دانشگاه کمبریج نیز اثر اقتصادی را رصد میکند. سالانه ۳۰ میلیارد پوند برآورد شده که ۲۳ میلیارد پوند آن ناشی از تجاریسازی تحقیقات دانشگاهی به ویژه از طریق اسپین آوتها بوده است. هر یک پوند هزینه در دانشگاه به ۱۱.۷ اثر اقتصادی تبدیل میشود.
وی عنوان کرد: کمبریج برای آثار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی خود در افق ۲۰۳۵ اهدافی مانند ۶۰ هزار شغل مستقیم جدید، ۲۰ شرکت چندملیتی جدید، جذب ۱۲۰ میلیارد پوند سرمایه جسورانه، دستیابی به رتبه نخست سرانه پشت فعال جهان، ارزش افزوده نوآوری محلی، دستیابی ۹۰ درصد شرکتها به اهداف آب و هوایی، سالانه ۱۰ میلیارد پوندی، ۱۵ یونیکورن فعال جدید، ۱۵۰۰ شرکت زایشی جدید و بیش از ۵۰ پروژه تعیین کرده است.
به گفته وی، گردش مالی ۵۵۰۰ شرکت دانش بنیان مستقر در شهر کمبریج سالانه ۲۴ میلیارد پوند است و بیش از ۷۳ هزار نفر در این شرکتها مشغول به کارند. اغلب این شرکتها به گونهای با دانشگاه مرتبطند.
وی بیان کرد: دستاوردهای شگرف حاصل یک اکوسیستم بالنده به وسعت شهر کمبریج است که دانشگاه کمبریج در کانون آن میدرخشد. اکنون شهر کمبریج به بالاترین یونیکورن، جهان دست یافته است.
ملکی فر اظهارکرد: سوال اینجاست، وضعیت دانشگاههای ما چطور است؟ آیا ما به این اعداد رسیدیم؟ اثر اقتصادی دانشگاههای بزرگ مان را اندازه گرفتهایم؟ دانشگاه باید به پیشران اقتصادی کشور تبدیل شود.
وی افزود: اکنون تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی ده همتی شده است که تاکنون ۷۵ همت خدمات مالی ارائه دادهایم.
انتهای پیام/