از تهران تا غزه؛ دانشگاههای ایران یکصدا جنایات اسرائیل را محکوم کردند
به گزارش خبرنگار آنا، همایش ملی محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در دانشگاههای غزه صبح امروز (شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳) با حضور برخی از مسئولان در کتابخانه علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران در این مراسم، گفت: جنایت غزه آنقدر عظیم بود که همه به نسل کشی تمام نسلها اذهان کردند و قربانیان اصلی فرزندان، کودکان و زنان بودند.
به گفته حسینی، دانشگاهها و مدارس بخش بزرگی از مجموعههایی بودند که تخریب شدند و اثرات اجتماعی و فرهنگی را بر نوار غزه تحمیل کردند.
سرپرست دانشگاه تهران گفت: خوشحالیم که اسرائیل نتوانست به اهداف خود برسد و مقاومت، ایستادگی و تاب آوری مردم غزه تمام جنایتکاران را روسیاهتر کرد.
این استاد دانشگاه تهران با ابراز امیدواری به نقش آفرینی دانشگاهیان در نشان دادن چهره خبیث رژیم صهیونیستی؛ اضافه کرد: اثربخشی اعتراضات دانشگاهی به رخ دنیا کشانده شد، بسیاری از روسای دانشگاههای بزرگ آمریکا در جلسه سنا به محاکمه کشانده شدند که برخی مجبور به استعفا و بعضی دیگر خودشان خواهان کناره گیری شدند.
وی با اشاره به ادامه یافتن نقش دانشگاهها در مقابل حمایت از غزه گفت: وظیفه مهم دانشگاهها روایتهای دقیق و مستند جنگ اسرائیل و غزه و به تصویرکشیدن آن برای آینده است که بسیار مهم تلقی میشود و نکته دوم که بیشتر بخشهای حقوقی دانشگاهها باید بر عهده داشته باشند، مربوط به پیگیری جنایات جنگی است که مسئولیت مضاعفی را میطلبد.
نابودی تمدن غربی با همه شاکله خود در آزمون سخت غزه
در ادامه، محسن مومنی راد استاد حقوق دانشگاه مطهری گفت: تمدن غربی با همه شاکله خود در آزمون سخت فلسطین و غزه لبنان نابود شد. رای مشورتی دیوان دادگستری بین المللی مسئله مهم این عرصه است که اشغال را قابل پذیرش نداشت و تقلیل را قابل قبول ندانست که بسیار بااهمیت است. همچنین، دعوای آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در ICJ در نوع خود در تاریخ بی نظیر است. خبر خوب دیگر این است که دیوان کیفیت عدالت اداری در حمایت از غزه برآمد که این مسئله باعث تغییر و تحول در حقوق بین الملل شده است.
آزادی قدس نزدیک است
در ادامه فواد ایزدی استاد مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: سوال میپرسند که با وجود تخریب ۷۰ تا ۸۰ درصدی منطقه فلسطین و شهادت ۵۰ تا ۶۰ هزار انسان بی گناه چرا میگویید غزه پیروز شد؟ دکتر قدومی پاسخ دادند که آزادی هزینه دارد. گفتنی است که با مقاومت مردم غزه این سرزمین پیروز شده و آزادی قدس نزدیک است.
شرایط هویتی فلسطین در حال بازتولید است
ابراهیم متقی، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و دبیر علمی همایش گفت: در فضایی زندگی میکنیم که مقاومت و ضد مقاومت به موازات یکدیگر در فضای انسانی، اجتماعی و منطقهای اثر گذار است و زمانی که مقاومت شکل میگیرد قابلیت تسری به تمام فضای جغرافیایی ایجاد میشود.
وی با طرح این سوال که چرا جنگ غزه شکل گرفت؟، گفت: در حوزه روابط بین الملل وقتی بخواهیم یکی از دلایل شکل گیری بحرانهای منطقهای را بررسی کنیم حتما به مفهوم موازنه قدرت اشاره خواهیم داشت. یعنی هرگاه موازنه قدرت تغییر یابد زمینه برای تغییر جنگ و ادامه یافتن موازنهای جدید به وجود میآید.
رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران اضافه کرد: طوفان الاقصی حاصل تغییر در موازنه قدرت، اما موازنه ناقص قدرت در حوزه امنیت منطقهای است. حماس در طی سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۴ در طی ۱۵ سال قدرت ابزاری و تکنولوژی و اداره کنش عملیاتی و سازمان راهبردی را ارتقا داد و زمانی که فضا شکل گرفت به کنش عملیاتی مبادرت کرد که در رفتار بازیگران هویتی اجتناب پذیر است؛ با این وجود مجموعههای مربوطه به حماس و مقاومت فلسطین در وضعیت کنشگری قرار گرفتهاند.
به گفته متقی، از سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۴، شش نسل ۱۲ ساله مقاومت را به انجام رساند و مقاومت را در وضعیت بازتولید قرار داد. کنش هویت مقاومت خود به خودی میشود و به پیامدهای آن توجه جدی ندارد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: کارشناسانی که به بررسی توان عملیاتی اسرائیل پرداخته بودند، به صورت دقیق همه جوانب را سنجیدند، اما توجهی به حمایت همه جانبه آمریکا از اسرائیل نداشتند.
به گفته متقی، یکی از دلایلی که رضا شاه در جنگ جهانی دوم مورد تهاجم قرار گرفت این بود که تحلیل دقیقی از ساختار بین الملل نداشت، عموما نقش ساختار بزرگتر از کارگزار است. در فضای راهبردی شرایطی وجود دارد که حتما باید محاسبه کنیم، در سال ۱۹۴۱ مصدق محاسبهای نداشت و به همین دلیل ایران اشغال شد؛ بنابراین ساختار نظام بین الملل باید همیشه مورد توجه جدی باشد.
رئیس دانشکده حقوق دانشگاه تهران بیان کرد: در فضای جنگ غزه، جنگ افزارهای جدیدی تولید شد، فضای هوش مصنوعی توانست قابلیت خود را در جنگ افزارها مورد استفاده قرار دهد. در این شرایط تغییراتی شکل گرفت که به نوعی آمریکا را نسبت به این مسئله امیدوار کرد که در آینده هویت عملیاتی و نظامی در غرب آسیا کمتر خواهد شد.
متقی تاکید کرد: امروزه آنچه که در اسرائیل مطرح میشود، این است که پایداری میتواند نتیجه داشته باشد، یعنی همان رویکردی که هزینههای مقاومت کمتر از هزینههای سازش است.
وی گفت: در شرایط فعلی، شکل جدیدی از موازنه به وجود آمده است که هویت فلسطینی و مقاومت را بازتولید میکند. امروز مقاومت ضعیف شده است، چون اثربخشی هویت کاهش یافته و تلفات داده است. سوال مطرح میشود که آیا هویت بازتولید میشود و خود را حفظ میکند؟
توهین کنندگان به علم؛ منفورترین انسانهای تاریخ هستند
در ادامه، محمدرضا ابنالدین حمیدی قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور، گفت: هم اکنون، در تمام استانهای کشور همایش فعلی برای سرنگونی رژیم غاصب در حال برگزاری است.
وی با بیان اینکه رژیم غاصب به تخریب و منهدم ۱۲ دانشگاه اصلی و قریب ۲۰ دانشگاه در غزه اقدام کرده است؛ تاکید کرد: شهادت استادان و دانشجویان و زخمی شدن هزاران انسان بی گناه نشان میدهد که این رژیم برای بقای خود دست به هر کاری زده و خواهد زد.
حمیدی گفت: اینکه در انبار و زیرزمین بیمارستان دفتر فرماندهی حماس وجود دارد توجیه عقلانی و منطقی و وجدان انسانی ندارد که تمام بیمارستانها بمباران شود.
وی افزود: تاریخ نشان داده است؛ افرادی که به علم توهین کردهاند منفورترین بشرهای جامعه هستند.
انتهای پیام/