دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1395 - 10:50

شیرزاد خبرداد: باهنر رقیب روحانی در‌انتخابات‌۹۶ !

احمد شیرزاد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است: اصولگرایان اگر قصد رقابت با روحانی را داشته باشند حول محور محمدرضا باهنر اجماع خواهند کرد. زیرا او تا به امروز کاندیدای ریاست‌جمهوری نبوده و شکستی در کارنامه خود ندارد.
کد خبر : 94998

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، روزنامه آرمان در گزارشی درباره رقیب اصولگرای احتمالی روحانی در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری نوشت: تقریبا هیچ. این جمله دوکلمه‌ای بدون ساختار نتیجه بررسی رقبای روحانی درانتخابات سال آتی ریاست‌ جمهوری است. اصولگریان به دلیل فقدان حزبی واحد یا ستادی برای ائتلاف ‌درانتخابات سال ۹۲ با شکاف عظیمی در آن انتخابات حاضر شدند. آنها براین گمان بودند که عدم وجود کاندیدای جدی اصلاح‌طلب درمیان تایید صلاحیت‌شدگان در هرصورت گرودنه پیروزی انتخابات را به سمت آنها می‌چرخاند. لذا تصمیم گرفتند شکاف‌های درونی خود را به مردم سپرده تا شاید قالیباف باگرایشات اصولگرایی و یا سعید جلیلی پیشرو دراندیشه اصولگرایی مورد پذیرش مردم قرار گرفته و با رأی مردم به گونه‌ای تسویه حساب درون جناحی در اصولگرایان صورت پذیرد. اما آیت‌الله هاشمی پا به میدان گذاشت و با رهبری جریان اصلاحات و قبولاندن روحانی به عنوان یک شخصیت تحول خواه به مردم و اصلاحات رویای شیرین اصولگرایان را هم نقش بر آب کرد و هم تمامی مهرهای اصلی آنها را در انتخابات۹۶ سوزاند. استراتژی‌ای که امروز هم بازتاب آن را شاهد هستیم زیرا کمتر از یک سال به رقابت‌های خرداد ۹۶ باقی مانده است و اصولگرایان هیچ گونه تحرکی در جهت ائتلاف‌های درون تشکیلاتی خود انجام نداده اندو بعید است در مدت باقیمانده هم بتوانند هم تصمیم به رقابت با روحانی بگیرند و هم به اجماع رسیده و ائتلاف کنند. در نتیجه پذیرش شکست از روحانی از هم‌اکنون در میان اصولگرایان شنیده می‌شود.


میدان برای روحانی خالی نمی‌‌شود؟


هر چند برجام دست روحانی را برای پیروزی قاطع در۹۶ کاملا بازگذاشته اما اصولگرایان میدان را برای تحرک روحانی در ۹۶ خالی نخواهند کرد. مشخصاً آنها درپرونده هسته‌ای نیز چه در دوران مذاکرات و چه بعد از مرحله اجرایی شدن برجام اجازه ندادند که روحانی از پرونده هسته‌ای زره پیروزی بسازد و تا این لحظه به بهانه اجرا نشدن برخی از تعهدات آمریکا به روحانی می‌تازند. هرچند که بعید است در رقابت با روحانی درسال ۹۶ نیز به زمین هسته‌ای وارد شوند، زیرا به خوبی می‌دانند با وجود کاستی در اجرایی شدن برجام عملکرد روحانی در به نتیجه رسیدن پرونده هسته‌ای رفراندومی در برابر عملکرد آنها درطول مدیریت آنها در پرونده هسته‌ای است.


باهنر، جدی‌ترین گزینه؟


اصولگرایان برای شکست آرای روحانی احتمالا از مهره‌های سوخته در انتخابات گذشته استفاده نخواهند کرد. احتمالا همه کسانی که روحانی و اصلاح‌طلبان آنها را نقره داغ کردند از یک شخص شناخته شده استفاده خواهند کرد؛ شخصی که اولاً در کنار احمدی‌نژاد بود و در دولت دوم وی منتقد وی شد و ثانیاً در مقام یک اصولگرای جدی در طول سال‌های گذشته شناخته شده است. لذا احتمالا جدی‌ترین گزینه اصولگرایان باهنر است.


در این رابطه«احمد شیرزاد» فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: اصولگرایان اگر قصد رقابت با روحانی را داشته باشند حول محور محمدرضا باهنر اجماع خواهند کرد. زیرا او تا به امروز کاندیدای ریاست‌جمهوری نبوده و شکستی در کارنامه خود ندارد. همچنین باهنر از مشکلات کشور به خوبی آگاه است و تجربه اجرایی بالایی دارد.


شیرزاد در این باره توضیح داد: اگر باهنرکاندیدا شوند انتخابات دو قطبی خواهد شد. البته باهنر یک اصولگرای جدی است اما به هیچ‌وجه تندرو نیست و قدرت مدیریت قوی دارد.


وی در مقام قیاس باهنر با احمدی‌نژاد گفت: رئیس جمهور شدن باهنر به معنی بحران در معنای دولت های نهم و دهم نیست. اگر چنین انتفاقی بیفتد و باهنر قبول کند که در مقابل روحانی کاندیدا شود فضای انتخابات مانند ۷۶ خواهد شد. دو جناح با تمام قوا رقابت خواهند کرد. در هر صورت شانس روحانی بالاست. زیرا برنامه‌های روحانی دارای بدنه اجتماعی است و باهنر و هر اصولگرای دیگری فاقد این مولفه است.


در همین رابطه، محمدنبی ‌حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه‌اسلامی، بااشاره به اینکه هنوز در ابتدای کار انتخابات ریاست‌جمهوری هستیم اظهار کرد: با وجود برگزاری جلسات، هنوز درباره موضوعی تصمیم گرفته نشده است.


وی افزود: هنوز فرصت کافی درباره انتخابات وجود دارد. درحال حاضر اصولگرایان کم و بیش مشغول بحث و تبادل نظر درباره انتخابات هستند، اما هنوز به هیچ جمع‌بندی راجع به افراد نرسیده‌اند. در این روزها نقل قول‌هایی مانند «اصولگرایان بین روحانی و احمدی‌نژاد، روحانی را انتخاب می‌کنند»، «امکان بازگشت به احمدی‌نژاد صفر است»، «اصولگرایان به چاه نخواهند افتاد»، « اگر روحانی در ۹۶ محبوبیت داشته باشد، اصولگرایان مهره اول خود را رو نمی‌کنند» نشان از سرگشتگی این جریان دارد.


باهنر: به حزب فراگیر اصولگرایان فکر می‌کنم


چندی پیش، رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: «برخی پیش از این می‌گفتند می‌خواهم در دولت، مجلس یا جای خاصی فعالیت کنم اما من (باهنر) جایی نمی‌خواهم بروم چراکه معتقدم راه‌حل‌هایی برای این مساله وجود دارد که می‌توان قوا را به همدیگر نزدیک کرد».


باهنر با اشاره به اینکه حزب فراگیر چه زمانی شکل خواهد گرفت، افزود: «بنده به متشکل کردن نیروهای اصولگرا تحت عنوان حزب فراگیر یا به عبارتی مجموعه‌ای سیاسی فراتر از جامعه مهندسین یا جبهه پیروان فکر می‌کنم.»


وی اضافه کرد: «به اعتقاد بنده رقبای ما هم باید همین فکر را کنند یعنی اصلاح‌طلبان، اصولگرایان، و معتدلین نیز باید خود را در یک حزب فراگیر متشکل کنند.»


رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰۰-۴۰۰ حزب دارای مجوز از سوی وزارت کشور هستند، می‌گوید: «از این تعداد فقط ۴۰، ۵۰ حزب فعال هستند و مابقی آنها فقط مجوز دریافت کرده‌اند.»


باهنر یادآوری می‌کند: «۸۰ درصد این احزاب، احزاب کاغذی هستند و هیچ فعالیتی ندارند و فقط ۲۰درصد آنها در زمان انتخابات فعالیت می‌کنند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب