دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در جشنواره فیلم رشد مطرح شد؛

شریفی‌نیا: مرگ زودهنگام «پروین» شبهه داشت

شریفی‌نیا: مرگ زودهنگام «پروین» شبهه داشت
نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «پروین» در حاشیه پنجاه و چهارمین دوره جشنواره بین المللی فیم‌های علمی، آموزشی و تربیتی رشد برگزار شد.
کد خبر : 948034

به  گزارش خبرنگار خبرگزاری  آنا، در حاشیه دومین روز پنجاه و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های علمی، آموزشی و تربیتی رشد، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «پروین» در سینما فلسطین تهران برگزار شد.

محمدرضا ورزی، کارگردان اثر، در این نشست گفت: «از سال‌های گذشته کار نگارش فیلم «پروین» آغاز شد و در ادامه از محمدرضا شریفی‌نیا به‌عنوان مشاور و تهیه‌کننده استفاده کردیم. تیمی خوب گرد هم آمد تا به یکی از بزرگان شعر و ادبیات فارسی ادای دین کنیم.»

وی افزود: «پروین اعتصامی شاعری بزرگ است که در جوانی از دنیا رفت، اما اثری ماندگار خلق کرد که شبیه به معجزه است. نام اولیه فیلم نیز «معجزه پروین» بود. حتی تنها منتقد آثار او نیز اذعان کرده که اشعار پروین معجزه زمانه خود است. پس از مرگ وی، تجدید چاپ‌های متعدد آثارش باعث آشنایی بیشتر مردم با اشعار او شد، به‌گونه‌ای که مخاطبان امروز با آثارش آشناترند تا مردم زمان خودش. ریتم فیلم نه تند و نه کند است و با سلیقه مخاطب امروز هماهنگ شده است.»


محمدرضا شریفی‌نیا، بازیگر و تهیه‌کننده فیلم، در پاسخ به این پرسش که چرا به سراغ ساخت چنین اثری رفته است، گفت: «جامعه ما نیاز به بازنمایی شخصیت‌هایی دارد که منشاء اثر بوده‌اند. متأسفانه بسیاری از اساتید هنری ما همچنان ناشناخته باقی مانده‌اند و ما وظیفه داریم آنها را به نسل جوان معرفی کنیم. من از قبل از انقلاب برای کودکان شعر تهیه می‌کردم تا شعرا و زندگی آنها را معرفی کنم. زندگی پروین اعتصامی نیز پر از فراز و نشیب و جذابیت است. توجه او به اقشار محروم یکی از ویژگی‌های بارز اوست.»


وی افزود: «حدود ۱۰ سال پیش، زمانی که آیت‌الله خامنه‌ای در بستر بیماری بودند، جمعی از هنرمندان از جمله ابراهیم حاتمی‌کیا برای عیادت نزد ایشان رفتند. در آن دیدار شعری از پروین با مضمون اینکه هر بلایی از جانب خدا رحمتی است خوانده شد. رهبر انقلاب فرمودند: “این شعر از پروین اعتصامی است، اما در زمان خودش برای برجسته کردن فروغ فرخزاد، او را کوچک کردند. »


شریفی‌نیا ادامه داد: حتی به نظر من در مرگ زودهنگام پروین نیز شبهاتی وجود دارد، همان‌طور که درباره مرگ چهره‌هایی مانند تختی و دکتر شریعتی مطرح شده است. ایستادگی او در برابر دربار، با وجود اینکه همسرش یک نظامی بود، نکته‌ای مهم است. این فیلم تنها بخشی از پنج سال زندگی او را نمایش می‌دهد، اما برای نمایش ابعاد کامل زندگی او نیاز به ساخت یک سریال ۲۰ قسمتی است.»


مارال بنی‌آدم، بازیگر نقش پروین اعتصامی، نیز در این نشست گفت: «اجرای این نقش فاخر برای من افتخار بزرگی است. تلاش کردم با تغییر محیط پیرامونم، حس شاعرانه پروین را بسازم و به او وفادار باشم.»


امیرحسین صدیق، بازیگر نقش برادر پروین، نیز درباره نقش خود اظهار داشت: «این سومین همکاری من با آقای ورزی است و پیش‌تر در دو اثر دیگر نیز با آقای شریفی‌نیا همکاری کرده‌ام. با توصیه مادرم این نقش را پذیرفتم. او معتقد بود نقش برادر پروین بسیار تأثیرگذار است، زیرا برادر او نقش مهمی در حفظ و نشر اشعار پروین داشته است.»


این فیلم تلاشی برای بازنمایی ابعاد زندگی یکی از بزرگ‌ترین شاعران فارسی است که در زمان خود به‌درستی شناخته نشد، اما امروز همچنان الهام‌بخش نسل‌های جدید است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب