«فراصد» با موضوع آزادی فلسطین موضوع محوری چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ شد
به گزارش خبرنگار نشست خبری چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ عصر امروز (یکشنبه ۲ دی) در سازمان سینمایی سوره برگزار شد. در این نشست با حضور حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره، یوسف منصوری دبیر ومحدثه پیرهادی فیلمساز و عضو شورای سیاستگذاری این رویداد سینمایی برگزار شد.
جعفریان در ابتدای این نشست ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه (س) و روز مادر گفت: خوشحالم که مقدمات برگزاری «چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰» فراهم شده است. ما در دوره جدید فعالیت سازمان سینمایی سوره، جشنواره فیلم ۱۰۰ را یک میراث برای حوزه هنری میدانیم. تلاش ما این است که این میراث را حفظ کرده و گسترش دهیم. دو سال پیش دوره سیزدهم جشنواره با آثار باکیفیت و ارزشمندی برگزار شد. تعداد زیادی فیلم به دبیرخانه رسید و فیلمسازان جوان و خلاقی به جامعه هنری معرفی شدند را معرفی کردیم چرا که استعدادیابی از بین فیلمسازان جوان و تازه کار برای ما اولویت دارد.
وی اظهار کرد: در این دوره تلاش حدی داریم به صورت جدی سعی کردیم آثار برگزیده را در تلویزیون و فضای مجازی پخش کنیم و حتی بستهای از آثار برگزیده را در روزهای آینده در اختیار رسانه ملی قرار خواهیم داد. امسال اختتامیه جشنواره با کمی تأخیر به جای اسفندماه در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار میشود.
وی افزود: بحث فلسطین محور اصلی جشنواره چهاردهم است.
در ادامه، دبیر جشنواره فیلمهای۱۰۰ ثانیهای گفت: امروزه تولیدات فضای مجازی امروز خوراک مصرفی فرهنگی جامعه است. از این رو، جشنواره ۱۰۰ ثانیهای میتواند ابزار مناسبی برای طرح مباحث مهم فرهنگی و ایجاد بحثهای جدی در جامعه باشد. این جشنواره همچون نورافکنی است که بر موضوعات کلیدی و مورد توجه ما روشنایی میافکند.
یوسف منصوری اظهار کرد: در دوره سیزدهم جشنواره فیلم ۱۰۰ در مجموع ادوار ما حدود ۱۹ هزار فیلم داشتیم که از ۸۹۲۴ جوان علاقهمند به سینما ارسال شده بودند. در بخش بینالملل از کشورهایی مانند آمریکا، برزیل، هند، روسیه و... برای ما فیلم ارسال کردند.
وی افزود: برای دوره چهاردهم به دنبال هویت بصری جدید بودیم؛بنابراین لوگوی جدیدی برای جشنواره طراحی شد. احمدرضا درویش، محمدرضا شهیدی فرد، محمد حمیدی مقدم، سید امیر جاوید و محدثه پیرهادی اعضای شورای سیاست گذاری ما هستند. این شورا مصوب کرد که جشنواره امسال در سه بخش برگزارشود. بخش ملی ما «ایران عزیز» نام دارد و یکسری عناوین پیشنهادی نیز برای فیلمسازان داریم. در بخش بینالمللی فیلم ۱۰۰ با رویکرد کرامت انسانی هم فیلمسازان داخلی میتوانند شرکت کنند.
دبیر جشنواره گفت: در این دوره از جشنواره بخش «فراصد» را با رویکرد فلسطین آزاد برگزار خواهیم کرد. آثار این بخحش به جای ۱۰۰ ثانیه میتوانند تا سقف ۳۰۰ ثانیه برای ما اثر بفرستند. منظور ما از فلسطین آزاد صرفا محدود به فلسطین نیست و هرچیزی درباره تاریخ مبارزه با استعمار در کشورهای مختلف را شامل میشود.
دبیر جشنواره درباره جوایز این دوره گفت: در بخش ملی و در بخش داستانی، پویانمایی و مستند مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به نفر اول و ۷۰ میلیون تومان به نفر دوم اهدا خواهد شد. در بخش بینالملل به بهترین فیلم داستانی، پویانمایی و مستند ۱۵۰۰ یورو و در بخش فراصد به ۳ اثر جایزه ۲ هزار یورویی اهدا خواهد شد.
منصوری افزود: سال گذشته برخی منتخبان ما با انجمن سینمای جوان قرارداد بستند و سال گذشته ظرف یکی دو ماه تمام جوایز را به منتخبان اهدا کردیم. رواقع جشنواره فیلم ۱۰۰ را برگزار میکنیم تا زمینهای برای فعالیت دوستان فراهم شود چون ما تولیدکننده نیستیم و اصولاً کار جشنواره تولید نیست .
پیرهادی عنوان کرد: جشنواره فیلم ۱۰۰ به دلیل قالب ۱۰۰ ثانیه ای و نگاه تجربی که دارد این امکان را فراهم میکند تا فیلمسازان با هزینه بسیار کم فیلم تولید کنند. ما سال گذشته با برگزیدگان و افرادی که فیلم خوبی تولید کرده بودند، در باشگاه فیلم جوان سوره و باشگاه رویش قرارداد بستیم.
انتهای پیام/