دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط محققان کشور محقق می‌شود؛

اعزام انسان به فضا طی ماموریتی ده ساله

اعزام انسان به فضا طی ماموریتی ده ساله
رئیس پژوهشکده فضانوردی از پرتاب کپسول زیستی انسان به فضا طی ماموریتی ده ساله خبر داد و گفت: در حال حاضر تست‌های اولیه این پرتاب به صورت زیرمداری و با ماموریت‌های نیم ساعته انجام شده است. پس از تثبیت این تکنولوژی، پرتاب‌ها در مدار قرار می‌گیرد و انسان به فضا پرتاب می‌شود.
کد خبر : 947023

رامین کمالی، رئیس پژوهشکده فضانوردی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه هوافضا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: پژوهشگاه هوافضا نخستین پژوهشگاه ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که در حوزه هوافضا فعالیت می‌کند و ماموریت اعزام حیات به فضا را دارد.
وی افزود: پژوهشگاه هوافضا در این راستا محصولات مختلفی را توسعه داده است. از جمله می‌توان به کاوشگر‌ها و موجودات زنده‌ای اشاره کرد که به فضا پرتاب شده اند و قابلیت بازیابی به سمت زمین را دارند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر هشت کاوشگر در این حوزه توسعه داده شده است. سال گذشته نیز تست‌های آزمایشگاهی کپسول زیستی برای پرتاب حیات به فضا انجام داده‌ایم. در نظر داریم کپسول دیگری در مقیاس انسان توسعه دهیم. پس از اینکه تست آن با موفقیت انجام شد، انسان را به فضا بفرستیم.

وی تاکید کرد: پرتاب این کپسول طی یک برنامه ده ساله انجام می‌شود. هم اکنون نیز در سند توسعه فضایی کشور این محصولات گنجانده شده اند. این ماموریت با همکاری سازمان فضایی ایران اتفاق خواهد افتاد.

کمالی اظهارکرد: تکنولوژی‌هایی هم که در این راستا توسعه داده می‌شوند از جمله تل متری (سنجش از راه دور)، آیرودینامیک، سازه، بحث‌های گرمایش و موضوعات مخابراتی همگی به صنایع دیگر سرریز شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رئیس پژوهشکده فضانوردی به جزئیات این کسپول اشاره کرد و گفت: این کپسول‌ها کسپولی داخلی دارند که به شکل کاملا مستقل و مجزا از بقیه سازه‌ها داخل کسپول قرار گرفته اند. داخل این کپسول‌ها امکانات پشتیبانی حیات از جمله اکسیژن، بحث کنترل دما، فشار وجود دارد.

وی افزود: زمانی که کسپول پرتاب می‌شود و به سطح زمین برمی گردد باید شرایط زیست انسان و هر مجود زنده ایی که با کپسول پرتاب می‌شود، فراهم باشد. ظرفیت این کپسول برای یک نفر است.

به گفته وی، در حال حاضر پرتاب‌ها زیر مداری و ماموریتی نیم ساعته است؛ فعلا تست‌های اولیه زیرمداری آن انجام شده است. پس از موفقیت در این مرحله، بالا بردن قابلیت اطمینان و تثبیت این تکنولوژی، پرتاب‌ها در مدار قرار می‌گیرد و انسان برای نخستین بار در ایران به فضا پرتاب می‌شود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه هوافضا بیان کرد: ایران اکنون در حوزه ارسال موجود زنده و حیات به فضا جزو ده کشور دنیا مطرح می‌شود. بسیاری از کشور‌ها ارسال ماهواره به فضا و مباحث فضایی دارند، اما در باشگاه فضایی ارسال موجود زنده نیستند، زیرا پشتیبان حیات و برگشت سالم به زمین را دارد.

وی به اهمیت انجام این ماموریت پرداخت و گفت: در وهله نخست، قرار گرفتن در باشگاه فضایی، اقتدار ملی برای کشور ایجاد می‌کند، زیرا جزو معدود کشور‌هایی محسوب می‌شویم که دارای این تکنولوژی است. در درجه دوم، بحث سرریز شدن چنین تکنولوژی از این صنعت به صنایع دیگر است.

وی یادآورشد: هم اکنون مشکلی در زمینه تکنولوژی و بحث توسعه محصولات نداریم. مهمترین مشکل موضوع مربوط به بحث‌های مدیریتی است که باید جزو اهداف کل کشور قرار گیرد. خدا را شکر این برنامه در سند ده ساله فضایی کشور قرار گرفته است و مدیران کشور نیز در حال حاضر با این ماموریت همراه هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب